De afgelopen maanden is de verschuiving van winkels naar e-commerce sterk toegenomen. In april van dit jaar kwamen er 3,2 miljoen Wixgebruikers bij, een 63% groei versus dezelfde maand in 2019. Wix biedt ondernemers een breed scala aan tools waardoor mensen hun winkels online kunnen beheren; bijvoorbeeld restaurantboekingen en digitale betalingen.

Het management probeert steeds meer in de richting te gaan van Shopify, het sterke e-commerce platform dat meer dan 1 miljoen ondernemers faciliteert met alles wat ze nodig hebben zoals betalingen, logistiek, en marketing.

Mensen die zelf websites bouwen vormen slechts een klein deel van de markt. De meeste websites worden gemaakt door professionals, die Wix tot dusver vrijwel links laten liggen. Met een nieuwe strategie probeert Wix marktaandeel te winnen in deze professionele markt die ongeveer tien keer groter is dan de ‘do-ityourself’ markt.

Wix heeft een sterke balans met $ 900 miljoen liquiditeit en zal dit kapitaal gebruiken om verder te investeren om ondernemers wereldwijd te helpen met hun digitale strategie. In deze enorme markt is Wix een belangrijke speler. In het eerste kwartaal steeg de omzet 25% en wij verwachten een acceleratie van de groei, ook vanwege huidige ontwikkelingen. Wix is een mooi onderdeel van onze portefeuille en wij denken dat de waarde van de onderneming significant zal groeien.

Meer informatie over onze beleggingsfondsen?

Heeft u vragen? Neem dan contact op Bel 020 - 23 51 490