Het afgelopen jaar stond in het teken van het optimaliseren van de bestaande vastgoedportefeuille. We hebben veel waarde kunnen toevoegen. Tegelijkertijd bood de vastgoedmarkt in Duitsland weinig kansen voor nieuwe aankopen binnen het door SynVest beproefde beleggingsprofiel. 
Uiteindelijk zijn er nog twee aankopen gedaan en is er veel geïnvesteerd in de uitbreiding van de verhuurbare oppervlakte en het upgraden van het vastgoed. Aan het eind van 2022 bezat het fonds 104 objecten met een belegd vermogen (AUM) van € 440,4 miljoen en een loan-to-value van 54,2 procent. De huuropbrengst over het hele jaar bedroeg in totaal € 28,8 miljoen.

Relatiebeheer is een speerpunt in het assetmanagement van SynVest German RealEstate Fund. In samenspraak met huurders worden de verbeterplannen gemaakt zodat het fonds gegarandeerd is van langetermijnhuurovereenkomsten met een hogere huuropbrengst. Dat creëert uiteindelijk meerwaarde voor de koers.

Veel van deze projecten konden door personeels- en grondstoffentekorten niet voor het einde van het jaar worden afgerond. Daardoor was het resultaat van de aanpak nog niet geëffectueerd ten tijde van de eindejaarstaxatie. Daar komt bij dat het sentiment in de Duitse vastgoedmarkt het afgelopen jaar wat bedrukter was dan in Nederland. Met als gevolg dat het SynVest German RealEstate Fund een kleine daling van de koers ter grootte van € 1,25 heeft moeten doorvoeren.