Vastgoedfondsen

Vastgoedfonds
SynVest Dutch RealEstate FundSupermarkten, winkelcentra, gezondheidscentra en kantorenActief
SynVest RealEstate Fund (closed-end fonds)Woningen en winkels in Nederland (closed-end fonds)Actief
SynVest German RealEstate FundWoningen, kantoren en winkels in DuitslandActief

Vastgoed

SynVest heeft drie soorten vastgoedfondsen waar in belegd kan worden. Fondsen waarbij direct geïnvesteerd wordt in o.a. kantoren en winkel(centra). 

Indexfonds of actief beheerd fonds?

Er zijn 2 manieren om te beleggen: actief en passief. Dat laatste wordt ook index beleggen genoemd. Maar wat zijn nu de verschillen?

  • Index
    Omdat indexproducten het rendement van de index volgen, worden ze ook wel ‘passieve’ beleggingsproducten genoemd. De beheerder van het indexfonds maakt geen eigen keuze bij de samenstelling van zijn beleggingsportefeuille, zoals bij een actief beheerd beleggingsfonds. De beheerkosten zijn laag. En het fonds doet het nooit beter, maar ook niet slechter dan de gekozen markt of index.
  • Actief
    Actief beheerde fondsen selecteren actief hun beleggingen en streven ernaar een gemiddeld beter rendement te behalen dan de markt waarin zij beleggen. Door hun kennis en vakmanschap trachten zij de goede aandelen, obligaties of vastgoed te kopen. De kosten voor research en beheer zijn hoger dan die van indexproducten, maar de beheerders van de fondsen streven ernaar dit te compenseren door selecteren van beter renderende beleggingen.
Heeft u vragen? Neem dan contact op Bel 020 - 23 51 490