Beleggen in vastgoed

Als u zich nog in de beginfase van uw oriëntatie op het gebied van beleggen bevindt, staan wij klaar om u te voorzien van waardevolle informatie die u zal helpen een weloverwogen beslissing te nemen.

Beleggen in vastgoed is een belangrijke overweging voor veel investeerders, maar het vereist een grondige analyse en begrip van de markt. Onze pagina is gemaakt om u te voorzien van essentiële inzichten.

Beleggen in vastgoed met SynVest

Vastgoed is een belegging voor de langere termijn. Hiermee kunt u goede rendementen behalen. Vastgoed is bovendien tastbaar. U kunt 'ernaartoe fietsen en het aanraken’. Bij SynVest is het mogelijk te beleggen in Nederlands vastgoed en Duits vastgoed.

Beleggen in Nederlands vastgoed

Het SynVest Dutch RealEstate Fund richt zich op een mix van vastgoed op locaties door heel Nederland. Het gaat om panden die ook in de toekomst in een behoefte blijven voorzien, zoals supermarkten, wijkwinkelcentra, gezondheidscentra, bedrijfsruimten en kantoren. Het gemiddeld jaarlijks fondsrendement is 9,2% sinds oprichting in 2020.

Meer over beleggen in Nederlands vastgoed

Beleggen in Duits vastgoed

Sinds 2011 investeert het SynVest German RealEstate Fund in verschillende soorten vastgoed zoals supermarkten, winkelcentra, gezondheidscentra en woningen door heel Duitsland. Het gemiddeld fondsrendement bedraagt 5,8% sinds de start. Het fonds keert maandelijks een voorschotdividend uit van 6% op jaarbasis.

Lees hier belangrijke informatie over dit fonds

Daarom beleggen bij SynVest

SynVest is uitgegroeid tot een betrouwbare partner in de beleggersmarkt. Momenteel beheert SynVest met circa € 900 miljoen belegd vermogen en blijven de fondsen jaarlijks doorgroeien. De portefeuille bestaat uit zorgvuldig geselecteerd commercieel vastgoed met gerenommeerde huurders in Nederland en Duitsland.  

Overzichtelijk en toegankelijk
Onze vastgoedfondsen zijn overzichtelijk en toegankelijk, aan de hand van de fondsdocumenten, zoals het prospectus en het Essentiële-Informatiedocument kunt u een duidelijk beeld krijgen van de kansen en risico’s. Zo kunt u een weloverwogen keuze maken.

Professionele vastgoedbeleggingsorganisatie
SynVest heeft sinds de oprichting in 2005 veel geïnvesteerd in de ontwikkeling van kennis en kunde binnen de eigen organisatie. De objecten worden zorgvuldig geselecteerd binnen het beleggingsprofiel. Het gaat om panden die ook in de toekomst in een behoefte blijven voorzien zoals supermarkten, winkelcentra, gezondheidscentra en bedrijfs- en kantoorpanden. Door het grote aantal in huurders blijft het risico beperkt. 

Klachtgerichte dienstverlening
SynVest heeft haar beleggers hoog in het vaandel staan. Ons team staat met beide benen op de grond en is haar 14.000 beleggers door de korte communicatielijnen optimaal van dienst. Uw telefoontje wordt altijd persoonlijk beantwoord door een medewerker en die klantvriendelijkheid wordt gewaardeerd met een klanttevredenheidsscore van 8+ (2023). Niet voor niets hebben duizenden beleggers de weg naar SynVest inmiddels gevonden.

Persoonlijk gesprek
We begrijpen dat de materie van vastgoedbeleggingen complex kan zijn, en daarom willen we u graag de mogelijkheid bieden om hierover meer te weten te komen tijdens een persoonlijk gesprek met een van onze medewerkers. Onze deskundigen staan gereed om u persoonlijk te ontmoeten, binnen uw eigen omgeving, om al uw vragen te beantwoorden. Zij kunnen eventuele onduidelijkheden weg nemen en u voorzien van informatie die u nodig heeft om een weloverwogen besluit te nemen.
U kunt hier uw persoonlijke gesprek inplannen.

AFM
SynVest Fund Management B.V. is de beheerder van SynVest Dutch RealEstate Fund N.V. en SynVest German RealEstate Fund N.V.. Beide staan ingeschreven in het vergunningenregister van de AFM. Voor SynVest Dutch RealEstate Fund en SynVest German RealEstate Fund is een Essentiële-informatiedocument opgesteld.

Wie is SynVest?
  • Wij bestaan al sinds 2005
  • Wij hebben circa € 900 miljoen belegd vermogen
  • Wij beleggen in Nederlands en Duits vastgoed
  • Wij hebben 14.000+ klanten
  • Wij wonnen in 2023 voor de 6e keer de Cashcow Award, een publieksprijs voor de beste aanbieder van beleggingsproducten in vastgoed
  • Wij hebben een vergunning van de AFM en staan onder haar toezicht
  • Wij stellen conform de AIFMD een bewaarder aan voor de door haar beheerde fondsen

Zelf beleggen in vastgoed uitbesteden?

Beleggen in vastgoed is populair. Het levert veelal een mooie inkomstenstroom op. Daarnaast is er op termijn vaak ook nog een waardestijging van het vastgoed. Belangrijkste vraag is of u zelf gaat beleggen in vastgoed of dat u het uitbesteedt aan professionals. Beide keuzes hebben voor- en nadelen.

Wij hebben een uitgebreid artikel over zelf beleggen in vastgoed of uitbesteden om de keuze voor u makkelijker te maken.

Wat zijn de meest gangbare en populaire beleggingsvormen?

Als u begint met beleggen en u verdiept zich daarin, loopt u al snel tegen ontelbaar veel verschillende mogelijkheden aan. Dus waar moet u op letten én wat zijn nu de meest gangbare beleggingsvormen en hun specifieke kenmerken?

Checklist beleggen

U heeft veel over beleggen gelezen en met de lage spaarrente overweegt u te gaan beleggen. U wilt meer rendement, maar hoe pakt u dat het beste aan? Welke informatie is van essentieel belang voordat u start met beleggen? De 7 belangrijkste punten hebben we voor u verzameld in onze handige checklist beleggen. De checklist beleggen kan helpen om bewust te worden van de grootste risico’s en veelgemaakte fouten.

Rendement op beleggen berekenen?

Hoe moet u het rendement op beleggen berekenen en wat levert het beleggen eigenlijk op? Dit vragen veel (beginnende) beleggers zich af. U wil natuurlijk wel dat het geld dat u belegt later meer geld oplevert.  Sommige beleggers kijken bij de beleggingskeuze vooral naar het voorgespiegelde rendement. Toch is het belangrijk om ook altijd naar de risico’s én kosten te kijken.

Beginnen met beleggen?

Wilt u graag beginnen met beleggen, maar u weet niet goed hoe dat moet? Of bent u huiverig vanwege de risico’s? En is er wel een goede reden om nu in te stappen? Op deze en meer vragen, geven wij u antwoord. Uiteindelijk is beleggen een middel om financieel voordeel (rendement) te behalen.

Belangrijke informatie over het SynVest German RealEstate Fund

Zoals aangegeven in het prospectus, koopt het Fonds jaarlijks maximaal 5% van de aan het begin van het boekjaar uitstaande certificaten in. Op dit moment staan er meer inkooporders (verzoeken tot verkoop van de certificaten aan het Fonds) uit dan het maximum van 5%.

Vanwege het overschrijden van dit maximum, voert het Fonds de vanaf nu ontvangen inkooporders niet meer uit volgens het gebruikelijke tijdsschema. De inkooporders van certificaathouders die vanaf heden willen uitstappen, worden pro rata uitgevoerd. Deze regeling houdt in dat inkooporders worden ingekocht in verhouding tot het totaal aantal inkooporders dat het Fonds heeft ontvangen en de individuele inkooporder van de certificaathouder. Meer informatie kunt u vinden onder SynVest.nl/nieuws

Risico’s en kosten

Aan beleggen zijn risico’s en kosten verbonden. Hierover leest u meer in het prospectus en de Essentiële-informatiedocument (Eid). Vastgoed is een langetermijnbelegging waarmee goede rendementen behaald kunnen worden. Als belegger dient u er van bewust te zijn dat beleggen risico’s met zich meebrengt. Voorbeelden van risico’s zijn markt-, hefboom-, rente-, verhuur-, leegstands- en liquiditeitsrisico’s. De risico’s van beleggen in dit fonds zijn omschreven in het prospectus.


Aan beleggen in dit fonds zijn kosten verbonden. Er gelden geen instapkosten. De uitstapkosten bedragen 2,5%. Omdat beleggen in vastgoed een langetermijnbelegging is, worden gedurende de eerste drie jaar hogere uitstapkosten in rekening gebracht, daarnaast ook door de hoge aankoopkosten (bijvoorbeeld makelaarscourtage, acquisitie- en selectiekosten, overdrachtsbelasting). De uitstapkosten komen ten goede aan het fonds, niet aan de beheerder.

De uitstapkosten worden berekend over de verkoopwaarde waarbij wordt gekeken naar het moment waarop investeringen zijn gedaan. Bij gedeeltelijke verkoop worden de oudste stortingen als eerste verkocht om de verkoopkosten zo laag mogelijk te houden. 

De uitstapkosten zijn:

  • Jaar 1: 9%
  • Jaar 2: 7%
  • Jaar 3: 5%
  • Na 3 jaar: 2,5%

Naast deze kosten zijn er ook doorlopende fondskosten, welke reeds verwerkt zijn in het rendement. 

Een verdere uitleg van de kosten vindt u in het prospectus en in de brochure.

Begin nu: stappenplan
1
Bepaal welk bedrag u wilt inleggen
2
Maak een account aan en vul uw persoonlijke gegevens in: dit kost slechts enkele minuten van uw tijd
3
Betaal via iDeal of maak het bedrag zelf over via uw bank om uw deelname af te ronden
Vragen over beleggen

Wanneer u begint met beleggen en u verdiept zich daarin, loopt u al snel tegen ontelbaar veel verschillende mogelijkheden aan. Dus waar moet u op letten én wat zijn nu de meest gangbare beleggingsvormen en hun specifieke kenmerken?

Wilt u graag beginnen met beleggen, maar u weet niet goed hoe dat moet? Of bent u huiverig vanwege de risico’s? Op deze en meer vragen, geven wij u antwoord.

Dankzij de lage rente, inflatie en vermogensbelasting wordt het geld op uw spaarrekening steeds minder waard. Wat maakt investeren in vastgoed tot een aantrekkelijk alternatief?

Banken betalen nauwelijks rente over spaargeld. Investeren in vastgoed kan daarom een aantrekkelijk alternatief zijn. Welke mogelijkheden zijn er en wat is het rendement op beleggen in vastgoed?

Hoe moet u het rendement op beleggen berekenen en wat levert het beleggen eigenlijk op? Dit vragen veel (beginnende) beleggers zich af. U wil natuurlijk wel dat het geld dat u belegt later meer geld oplevert.  Sommige beleggers kijken bij de beleggingskeuze vooral naar het voorgespiegelde rendement. Toch is het belangrijk om ook altijd naar de risico’s én kosten te kijken.

Beleggen in vastgoed is populair. Maar, is het verstandig om zelf te beleggen in vastgoed of uit te besteden aan vastgoed professionals?

Welke informatie is van essentieel belang voordat u start met beleggen? Wij hebben de 7 belangrijkste punten voor u verzameld in een handige checklist beleggen.

Alle veelgestelde vragen