Sinds 2011 investeert het SynVest German RealEstate Fund succesvol in supermarkten en woningen in Duitsland. Het gemiddelde jaarrendement bedraagt 7,0% sinds de start. Het fonds keert maandelijks een voorschotdividend uit van 5% op jaarbasis.

Onze unique selling points

Voorschotdividend

maandelijks voorschotdividend van 5% op jaarbasis

De kosten en (huur)opbrengsten van een vastgoedfonds zijn voorspelbaar. Hierdoor is het mogelijk om u elke maand een voorschotdividend uit te keren. Dit bedrag stellen wij aan het begin van elk jaar vast.

Het vastgoed

supermarkten en woningen

Wij kiezen voor een mix van vastgoed in plaatsen rondom grote Duitse steden. Niet in de trendgevoelige en dure stadskernen, maar voor degelijke panden in de plaatsen daar omheen. Veel van onze huurders hebben winkels die voorzien in de zogenaamde primaire levensbehoeften.

Gemiddeld jaarrendement

7,0% jaarrendement

Sinds 2011 investeert het SynVest German RealEstate Fund succesvol in winkels en woningen in Duitsland. Het gemiddeld jaarrendement bedraagt 7,0% sinds de start. De huidige koers is 45,25 euro per certificaat.

Laatste aankopen

Stendal
Wuppertal Ascheweg
Cloppenburg
Grimma
Amöneburg

Waarom beleggen in Duits vastgoed bij SynVest?

 • Degelijke supermarkten, winkelpanden en woningen in plaatsen rondom grote Duitse steden
 • Lange huurovereenkomsten zijn gangbaar in Duitsland, vanaf 5 tot wel 15 jaar
 • Deelname vanaf € 100,- per maand of € 2.500,- eenmalig
 • Maandelijks voorschotdividend van 5% op jaarbasis
 • Bewezen trackrecord sinds de oprichting in 2011 met een gemiddeld rendement van 7,0% per jaar
 • Al 5 keer winnaar Cashcow award voor beste aanbieder beleggingsproducten in vastgoed
Brochure ontvangen

Beleggen in supermarkten en woningen

Wij kiezen voor een mix van vastgoed in plaatsen rondom grote Duitse steden. Niet in de trendgevoelige en dure stadskernen, maar voor degelijke panden in de plaatsen daar omheen. Veel van onze huurders hebben winkels die voorzien in de zogenaamde primaire levensbehoeften. Het zijn grote supermarkten, bakkerijen, maar ook discountwinkels zoals Action en Kik. Ook in mindere tijden wordt daar gewoon gewinkeld voor de dagelijkse boodschappen. Daarnaast hebben wij woningen in onze vastgoedportefeuille. De vraag naar betaalbare huurwoningen blijft groot. Zeker in Duitsland waar veel minder mensen een koophuis hebben. Bekijk ons complete Duits vastgoed portefeuille.

Begin nu: stappenplan

 • Bepaal uw inleg
 • Maak een account aan en vul uw persoonlijke gegevens in: dit kost slechts enkele minuten van uw tijd
 • Betaal via iDeal of maak het bedrag zelf over via uw bank om uw deelname af te ronden
Klant worden

Gemiddeld 7,0% rendement per jaar sinds de oprichting in 2011

Sinds 2011 investeert het SynVest German RealEstate Fund succesvol in winkels en woningen in Duitsland. Het gemiddeld jaarrendement bedraagt 7,0% sinds de oprichting.  

Het rendement van dit fonds bestaat uit twee delen:

 • Het directe rendement. Dat zijn de huurinkomsten van de objecten min de kosten.
 • Het indirecte rendement. De objecten in onze portefeuille kunnen meer of minder waard worden. Ook dit draagt bij aan uw totale rendement.

5% voorschotdividend

De kosten en (huur)opbrengsten van een vastgoedfonds zijn voorspelbaar. Hierdoor is het mogelijk om u elke maand een voorschotdividend uit te keren. Dit bedrag stellen wij aan het begin van elk jaar vast. Dit bedrag wordt maandelijks aan uw belegging toegevoegd en herbelegd. Zo ontstaat een rente op rente-effect en bouwt u sneller vermogen op. Vanaf een beleggging van € 5.000 kunt u er ook voor kiezen om dit bedrag maandelijks te laten uitkeren.

Belangrijk om te weten

Aan dit product zijn risico's en kosten verbonden. Hierover leest u meer in het prospectus en de Essentiële beleggersinformatie (Ebi).

Vastgoed is een langetermijnbelegging waarmee goede rendementen behaald kunnen worden. De belegger dient zich er niettemin van bewust te zijn dat beleggen risico’s met zich meebrengt. Voorbeelden van risico’s zijn marktrisico's, renterisico's, verhuur- en leegstandrisico's en liquiditeitsrisico's. De risico’s van beleggen in vastgoed in het algemeen en in dit fonds in het bijzonder zijn omschreven in het prospectus.

Aan beleggen in dit fonds zijn kosten verbonden. Er gelden geen instapkosten. De uitstapkosten bedragen 2,5%. Omdat beleggen in vastgoed een langetermijnbelegging is, worden gedurende de eerste drie jaar hogere uitstapkosten in rekening gebracht: jaar 1: 9%, jaar 2: 7%, jaar 3: 5%. De uitstapkosten komen ten goede aan het fonds, niet aan SynVest. Naast deze kosten zijn er ook doorlopende fondskosten. Een verdere uitleg van de kosten vindt u in het prospectus.

Brochure ontvangen?

Vul hieronder uw gegevens in en wij sturen u een brochure met deelnameformulier.

Veelgestelde vragen over beleggen in vastgoed Vragen over beleggen?

Vastgoed is een belegging voor de langere termijn. Hiermee kunt u goede rendementen behalen. De zeer lage hypotheekrente maakt de aankoop van vastgoed aantrekkelijk. Vastgoed is bovendien tastbaar. U kunt er ‘naartoe fietsen en het aanraken’. Bij SynVest is het mogelijk te beleggen in Nederlands vastgoed en Duits vastgoed

De mogelijkheden voor vastgoed beleggingen en de voor- en nadelen hebben wij voor u op een rij gezet.

Beleggen in vastgoed is populair. Het levert veelal een mooie inkomstenstroom op. Daarnaast is er op termijn vaak ook nog een waardestijging van het vastgoed. Belangrijkste vraag is of u zelf gaat beleggen in vastgoed of dat u het uitbesteedt aan professionals. Beide keuzes hebben - kosten en rendements - voor- en nadelen.

Wij hebben een uitgebreid artikel over zelf beleggen in vastgoed of uitbesteden om de keuze voor u makkelijker te maken.

Wij kiezen niet voor woningen aangezien de aankoopprijs van woningen op dit moment zeer hoog is. Hierdoor is het directe rendement op deze woningen te laag voor dit fonds.

Het (totaal) rendement bestaat uit twee componenten: 

Direct rendement. Dit zijn de huurinkomsten van de objecten minus de kosten van o.a. beheer en onderhoud. 

Indirect rendement. De objecten in onze portefeuille kunnen meer of minder waard worden. Ook dit draagt bij aan het totaal rendement van de belegging. 

Het directe rendement is goed te voorspellen. Daarom is het mogelijk om een voorschot op het verwachte resultaat te kunnen uitkeren.  Dit heet het voorschotdividend.  

Ja, het is mogelijk om uw belegging uit te breiden of te verkopen. Wanneer u wilt uitstappen geldt er een uitstaptermijn en uitstapkosten:

Uitstaptermijn
Om het fonds en andere beleggers te beschermen hanteren we een uitstaptermijn. Het kan zijn dat wanneer een groot aantal beleggers op hetzelfde moment wil uitstappen, wij vastgoed moeten verkopen.

De uitstaptermijn is tot en met 100.000 euro: 3 kalendermaanden, van 100.000 tot 500.000 euro: 6 kalendermaanden en vanaf 500.000 euro is dit 12 kalendermaanden.

Uitstapkosten
Beleggen in vastgoed is een lange termijn belegging.

De kosten van aankoop van vastgoed zijn relatief hoog. Voorbeelden van deze kosten zijn  makelaarscourtage, acquisitie- en selectiekosten, overdrachtsbelasting. Wanneer u binnen drie jaar uitstapt zijn wij genoodzaakt om deze kosten in rekening te brengen. De uitstapkosten komen ten goede aan het fonds, niet aan de beheerder.

De uitstapkosten zijn in jaar 1: 9%, jaar 2: 7% en in jaar 3:5%. Na 3 jaar zijn de uitstapkosten 2,5%.

Alle vragen over beleggen
Heeft u vragen? Neem dan contact op Bel 020 - 23 51 490