Sinds 2011 investeert het SynVest German RealEstate Fund in supermarkten, winkelcentra, gezondheidscentra en woningen in heel Duitsland. Het fonds keert op dit moment maandelijks een voorschotdividend uit van 6% op jaarbasis.

Lees hier belangrijke informatie over het fonds

De optimale vastgoedportefeuille
Voorschotdividend Voorschotdividend

Maandelijks voorschotdividend van 6% op jaarbasis.

Lees meer
Fondsrendement Fondsrendement

Het gemiddelde fondsrendement bedraagt 5,8% sinds de oprichting in 2011.

Lees meer
Mix van vastgoed Mix van vastgoed

Wij kopen een mix van vastgoed op locaties door heel Duitsland.

Lees meer

Belangrijke informatie over het SynVest German RealEstate Fund

Zoals aangegeven in het prospectus, koopt het Fonds jaarlijks maximaal 5% van de aan het begin van het boekjaar uitstaande certificaten in. Op dit moment staan er meer inkooporders (verzoeken tot verkoop van de certificaten aan het Fonds) uit dan het maximum van 5%.

Vanwege het overschrijden van dit maximum, voert het Fonds de vanaf nu ontvangen inkooporders niet meer uit volgens het gebruikelijke tijdsschema. De inkooporders van certificaathouders die vanaf heden willen uitstappen, worden pro rata uitgevoerd. Deze regeling houdt in dat inkooporders worden ingekocht in verhouding tot het totaal aantal inkooporders dat het Fonds heeft ontvangen en de individuele inkooporder van de certificaathouder. Meer informatie kunt u vinden onder SynVest.nl/nieuws

Risico’s en kosten

Aan beleggen zijn risico’s en kosten verbonden. Hierover leest u meer in het prospectus en de Essentiële-informatiedocument (Eid). Vastgoed is een langetermijnbelegging waarmee goede rendementen behaald kunnen worden. Als belegger dient u er van bewust te zijn dat beleggen risico’s met zich meebrengt. Voorbeelden van risico’s zijn markt-, hefboom-, rente-, verhuur-, leegstands- en liquiditeitsrisico’s. De risico’s van beleggen in dit fonds zijn omschreven in het prospectus.

Aan beleggen in dit fonds zijn kosten verbonden. Er gelden geen instapkosten. De uitstapkosten bedragen 2,5%. Omdat beleggen in vastgoed een langetermijnbelegging is, worden gedurende de eerste drie jaar hogere uitstapkosten in rekening gebracht, daarnaast ook door de hoge aankoopkosten (bijvoorbeeld makelaarscourtage, acquisitie- en selectiekosten, overdrachtsbelasting). De uitstapkosten komen ten goede aan het fonds, niet aan de beheerder.

De uitstapkosten worden berekend over de verkoopwaarde waarbij wordt gekeken naar het moment waarop investeringen zijn gedaan. Bij gedeeltelijke verkoop worden de oudste stortingen als eerste verkocht om de verkoopkosten zo laag mogelijk te houden. 

De uitstapkosten zijn:

 • Jaar 1: 9%
 • Jaar 2: 7%
 • Jaar 3: 5%
 • Na 3 jaar zijn de uitstapkosten altijd 2,5%

Naast deze kosten zijn er ook doorlopende fondskosten, welke reeds verwerkt zijn in het rendement. 

Een verdere uitleg van de kosten vindt u in het prospectus en in de brochure.

6% voorschotdividend

De kosten en (huur)opbrengsten van een vastgoedfonds zijn voorspelbaar. Hierdoor is het mogelijk om u elke maand een voorschotdividend uit te keren. Dit bedrag stellen wij aan het begin van elk jaar vast. Het voorschotdividend van 6% betreft een afgerond percentage. 

Dividend
Fondsrendement
Gemiddeld fondsrendement 5,8% sinds oprichting

Sinds 2011 investeert het SynVest German RealEstate Fund in supermarkten, winkelcentra, gezondheidscentra en woningen door heel Duitsland. Het gemiddeld fondsrendement bedraagt 5,8% sinds de oprichting. 

Uitbreiden en verkopen

Het grote verschil met andere vastgoedfondsen is de mogelijkheid om uw belegging uit te breiden of (gedeeltelijk) te verkopen. Er is geen einddatum, u bepaalt zelf wanneer u uit het fonds stapt. Om beleggers in het fonds te beschermen, gelden er bij de verkoop van uw belegging wel een paar voorwaarden. Lees altijd het prospectus en de Essentiële-informatiedocument (Eid).

Lees hier belangrijke informatie over het fonds

Fondsrendement
Mix van vastgoed

Wij kiezen voor een mix van vastgoed in plaatsen rondom grote Duitse steden. Niet in de trendgevoelige en dure stadskernen, maar voor degelijke panden in de plaatsen daar omheen. Veel van onze huurders hebben winkels die voorzien in de zogenaamde primaire levensbehoeften.

Vastgoedportefeuille Duitsland
Aantrekkelijke Winkels
Wijkwinkelcentra en supermarkten

Wij richten ons op winkels die voorzien in de eerste levensbehoefte.

Bedrijfspanden
Woningen

De vraag naar betaalbare huurwoningen blijft groot. Zeker in Duitsland waar veel minder mensen een koophuis hebben.

Gezondheidscentra
Gezondheidscentra

Centra met bijvoorbeeld een huisarts, apotheek, fysiotherapeut, etc.

Kantoren
Kantoren

Locatie met goede bereikbaarheid met zowel auto als OV, reële huurprijzen, indeelbaarheid en een goed energielabel.

Wie is SynVest?
 • Wij bestaan al sinds 2005
 • Wij hebben circa € 900 miljoen belegd vermogen
 • Wij beleggen in Nederlands en Duits vastgoed
 • Wij hebben 14.000+ klanten
 • Wij wonnen in 2023 voor de 6e keer de Cashcow Award, een publieksprijs voor de beste aanbieder van beleggingsproducten in vastgoed
 • Wij hebben een vergunning van de AFM en staan onder haar toezicht
 • Wij stellen conform de AIFMD een bewaarder aan voor de door haar beheerde fondsen
Begin nu: stappenplan
1
Bepaal welk bedrag u wilt inleggen
2
Maak een account aan en vul uw persoonlijke gegevens in: dit kost slechts enkele minuten van uw tijd
3
Betaal via iDeal of maak het bedrag zelf over via uw bank om uw deelname af te ronden
Vragen over beleggen

Beleggen in vastgoed is populair. Maar, is het verstandig om zelf te beleggen in vastgoed of uit te besteden aan vastgoed professionals?

Banken betalen nauwelijks rente over spaargeld. Investeren in vastgoed kan daarom een aantrekkelijk alternatief zijn. Welke mogelijkheden zijn er en wat is het rendement op beleggen in vastgoed?

Wilt u graag beginnen met beleggen, maar u weet niet goed hoe dat moet? Of bent u huiverig vanwege de risico’s? Op deze en meer vragen, geven wij u antwoord.

Welke informatie is van essentieel belang voordat u start met beleggen? Wij hebben de 7 belangrijkste punten voor u verzameld in een handige checklist beleggen.