Het SynVest Dutch RealEstate Fund is een vastgoed beleggingsfonds. Wij richten ons op verschillende soorten vastgoed en volgen continu de ontwikkelingen in de markt. Hierdoor kunnen wij de optimale vastgoedportefeuille samenstellen met goede rendementsverwachtingen.

Onze unique selling points

Jaarrendement

Gerealiseerd fondsrendement in 2021 van 9,3%

Wij richten ons bewust op verschillende soorten vastgoed en volgen continu de ontwikkelingen in de markt. Hierdoor kunnen wij de optimale vastgoedportefeuille samenstellen met goede rendementsverwachtingen en optimale spreiding.

Voorschotdividend

Maandelijks voorschotdividend van 6% op jaarbasis

Het voorschotdividend is een voorschot op het verwachte rendement. De kosten en (huur)opbrengsten van een vastgoedfonds zijn voorspelbaar. Hierdoor is het mogelijk om u elke maand een voorschotdividend uit te keren.

Vastgoed

Supermarkten, kantoren & gezondheidscentra

Wij kopen een mix van vastgoed op locaties door heel Nederland. Het gaat om panden die in een behoefte blijven voorzien zoals supermarkten, wijkwinkelcentra, gezondheidscentra en bedrijfs- en kantoorpanden.

Onze vastgoedportefeuille

Gorinchem
Nieuwegein
Leek
Amersfoort

Mix van vastgoed

Wij kopen een mix van vastgoed op locaties door heel Nederland. Het gaat om panden die in een behoefte blijven voorzien zoals supermarkten, wijkwinkelcentra, gezondheidscentra en bedrijfs- en kantoorpanden.

 • Wijkwinkelcentra en supermarkten

  Wijkwinkelcentra en supermarkten

  Wij richten ons op winkels die voorzien in de eerste levensbehoefte.
 • Bedrijfspanden

  Bedrijfspanden

  Wij kiezen vooral voor panden met opslagmogelijkheden, zoals groothandels of kleine webwinkels.
 • Gezondheidscentra

  Gezondheidscentra

  Centra met bijvoorbeeld een huisarts, apotheek, fysiotherapeut, etc.
 • Kantoren

  Kantoren

  Belangrijk is een locatie met goede bereikbaarheid met zowel auto als OV, reële huurprijzen, indeelbaarheid en een goed energielabel.

Gerealiseerd fondsrendement van 9,3% in 2021

Wij richten ons bewust op verschillende soorten vastgoed en volgen continu de ontwikkelingen in de markt. Hierdoor kunnen wij de optimale vastgoedportefeuille samenstellen met goede rendementsverwachtingen en optimale spreiding. 

Brochure aanvragen

6% voorschotdividend

Het voorschotdividend is een voorschot op het verwachte rendement. De kosten en (huur)opbrengsten van een vastgoedfonds zijn voorspelbaar. Hierdoor is het mogelijk om u elke maand een voorschotdividend uit te keren. Dit bedrag stellen wij aan het begin van elk jaar vast. Dit bedrag wordt maandelijks aan uw belegging toegevoegd en herbelegd. Zo ontstaat een rente op rente-effect en bouwt u sneller vermogen op. Vanaf een belegging van € 5.000 kunt u er ook voor kiezen om dit bedrag maandelijks te laten uitkeren.

Wie is SynVest?

 • Wij beleggen in Nederlands en Duits vastgoed
 • Wij wonnen in 2022 voor de 5e keer de Cashcow award, een prijs voor de beste aanbieder van beleggingsproducten in vastgoed
 • Wij hebben circa € 800 miljoen belegd vermogen
 • Wij vallen onder toezicht van de AFM en we werken volgens de richtlijnen van de AIFMD
 • Wij bestaan al sinds 2005

Begin nu: stappenplan

 • Bepaal welk bedrag u wilt inleggen
 • Maak een account aan en vul uw persoonlijke gegevens in: dit kost slechts enkele minuten van uw tijd
 • Betaal via iDeal of maak het bedrag zelf over via uw bank om uw deelname af te ronden
Klant worden

In het kort:
SynVest Dutch RealEstate Fund

Meer weten over SynVest en het SynVest Dutch RealEstate Fund? Martin van Gooswilligen, directeur van SynVest legt uit!

*Deze video is in 2020 opgenomen

Belegging uitbreiden en verkopen

Het grote verschil met andere vastgoedfondsen is de mogelijkheid om uw belegging uit te breiden of (gedeeltelijk) te verkopen. Er is geen einddatum, u bepaalt zelf wanneer u uit het fonds stapt. Om beleggers in het fonds te beschermen, gelden er bij de verkoop van uw belegging wel een paar voorwaarden. Lees altijd het prospectus en de Essentiële Beleggersinformatie. 

Risico's en kosten

Aan beleggen zijn risico's en kosten verbonden. Hierover leest u meer in het prospectus en de Essentiële beleggersinformatie (Ebi). Vastgoed is een langetermijnbelegging waarmee goede rendementen behaald kunnen worden. Als belegger dient u er van bewust te zijn dat beleggen risico’s met zich meebrengt. Voorbeelden van risico’s zijn markt-, rente-, verhuur-, leegstands- en liquiditeitsrisico's. De risico’s van beleggen in vastgoed in het algemeen en in dit fonds in het bijzonder zijn omschreven in het prospectus.

Aan beleggen in dit fonds zijn kosten verbonden. Er gelden geen instapkosten. De uitstapkosten bedragen 2,5%. Omdat beleggen in vastgoed een langetermijnbelegging is, worden gedurende de eerste drie jaar hogere uitstapkosten in rekening gebracht: jaar 1: 9%, jaar 2: 7%, jaar 3: 5%. De uitstapkosten komen ten goede aan het fonds, niet aan SynVest. Naast deze kosten zijn er ook doorlopende fondskosten.

Een verdere uitleg van de kosten vindt u in het Prospectus en in de brochure.

Wilt u meer informatie?

Laat dan hieronder uw gegevens achter en wij sturen u de brochure toe

Veelgestelde vragen over beleggen in vastgoed Vragen over beleggen?

Vastgoed is een belegging voor de langere termijn. Hiermee kunt u goede rendementen behalen. De zeer lage hypotheekrente maakt de aankoop van vastgoed aantrekkelijk. Vastgoed is bovendien tastbaar. U kunt er ‘naartoe fietsen en het aanraken’. Bij SynVest is het mogelijk te beleggen in Duits vastgoed en Nederlands vastgoed

De mogelijkheden voor vastgoed beleggingen en de voor- en nadelen hebben wij voor u op een rij gezet.

U wilt beleggen in vastgoed maar weet niet goed hoe u moet beginnen. Wij hebben de verschillende mogelijkheden om in vastgoed te beleggen op een rij gezet.

Met de voor- en nadelen van zelf beleggen in vastgoed of uitbesteden kunt u de juiste keuze voor uzelf maken.

Het (totaal) rendement bestaat uit twee componenten: 

 • Direct rendement. Dit zijn de huurinkomsten van de objecten minus de kosten van o.a. beheer en onderhoud. 
 • Indirect rendement. De objecten in onze portefeuille kunnen meer of minder waard worden. Ook dit draagt bij aan het totaal rendement van de belegging. 

Het directe rendement is goed te voorspellen. Daarom is het mogelijk om een voorschot op het verwachte resultaat te kunnen uitkeren.  Dit heet het voorschotdividend.  

Wij kiezen niet voor woningen aangezien de aankoopprijs van woningen op dit moment zeer hoog is. Hierdoor is het directe rendement op deze woningen te laag voor dit fonds.

Ja, het is mogelijk om uw belegging uit te breiden of te verkopen. Wanneer u wilt uitstappen geldt er een uitstaptermijn en uitstapkosten:

Uitstaptermijn
Om het fonds en andere beleggers te beschermen hanteren we een uitstaptermijn. Het kan zijn dat wanneer een groot aantal beleggers op hetzelfde moment wil uitstappen, wij vastgoed moeten verkopen.

De uitstaptermijn is tot en met 100.000 euro: 3 kalendermaanden, van 100.000 tot 500.000 euro: 6 kalendermaanden en vanaf 500.000 euro is dit 12 kalendermaanden.

Uitstapkosten
Beleggen in vastgoed is een lange termijn belegging.

De kosten van aankoop van vastgoed zijn relatief hoog. Voorbeelden van deze kosten zijn  makelaarscourtage, acquisitie- en selectiekosten, overdrachtsbelasting. Wanneer u binnen drie jaar uitstapt zijn wij genoodzaakt om deze kosten in rekening te brengen. De uitstapkosten komen ten goede aan het fonds, niet aan de beheerder.

De uitstapkosten zijn in jaar 1: 9%, jaar 2: 7% en in jaar 3:5%. Na 3 jaar zijn de uitstapkosten 2,5%.

Alle vragen over beleggen
Heeft u vragen? Neem dan contact op Bel 020 - 23 51 490