De stijgende rente, hoge inflatie en snel toegenomen energiekosten stellen het Duitse vastgoedfonds voor nieuwe uitdagingen. Het fonds is voor de langetermijn gefinancierd waardoor de huidige hoge rente geen directe invloed heeft op de financieringskosten van het fonds. De hoge inflatie maakt enerzijds alles duurder en laat anderzijds de huuropbrengsten stijgen.

De gestegen energieprijzen vragen nu de meeste aandacht. Zelfs al worden die via de servicekosten afgerekend met de huurders, het fonds moet deze eerst voorfinancieren. Er wordt rekening gehouden met het feit dat huurders, die nog maar net aan het opklimmen waren uit het corona-dal, de naheffing bij de eindafrekening van de energie niet direct kunnen voldoen. Naar verwachting gaan de steunpakketten van de Duitse overheid verlichting geven.

Blijf op de hoogte met de reguliere update van het German RealEstate Fund.

Over het SynVest German RealEstate Fund
Het SynVest German RealEstate Fund is een vastgoed beleggingsfonds. Wij kopen een mix van vastgoed op locaties door heel Duitsland. Het gaat om panden die in een behoefte blijven voorzien zoals woningen, kantoren en winkels. Lees meer over beleggen in Duits vastgoed.