We hebben tot nu toe in 2023 minder panden aangekocht dan mogelijk was gezien de goede inflow van het kapitaal. Vorig jaar hebben we 16 panden aangekocht, dit jaar pas 5. Dit komt mede doordat we kritisch naar de markt kijken en de gevolgen van de hogere rente en gestegen inflatie nauwlettend in de gaten houden. De verwachte ontwikkelingen van de markt projecteren wij op de aan ons aangeboden objecten. In veel gevallen waren de prijzen te hoog naar onze mening. Op de korte termijn drukt dit marginaal op het rendement, maar te dure of minder goede objecten kopen is onverstandig. 

Desalniettemin hebben we een mooie mix van vastgoed weten aan te kopen. Zo hebben we bedrijfsruimten in Dedemsvaart en Hoogeveen, kantoorgebouwen in Hilversum en Delft en een wijkwinkelcentrum in Annen, met langjarige huurders, aan onze portefeuille toegevoegd.

Daarnaast hebben we een supermarkt in Leek verkocht, omdat deze minder goed aansloot bij het SynVest Dutch RealEstate Fund vanwege het beperkte verhuurbare oppervlak. Toen de gerenommeerde supermarktketen Poiesz in het noorden van het land interesse toonde, hebben we een transactie kunnen realiseren, waarbij Poiesz ook de Jumbo-locatie in Leeuwarden ging huren.

De laatste weken zien we meer goed aanbod van panden en we verwachten dit jaar nog een aantal transacties te kunnen realiseren. De markt is gelukkig wat meer in beweging gekomen en de rente gestabiliseerd.

Interesse in beleggen bij SynVest?

Als u nieuw bent in de wereld van beleggen, staan we klaar om u te voorzien van waardevolle informatie om weloverwogen beslissingen te nemen middels de Beleggen in vastgoed brochure. Wij zijn ervan overtuigd dat deze informatie u zal helpen bij het vormen van een duidelijk beeld van de mogelijkheden en uitdagingen die beleggen in vastgoed met zich meebrengt. 

We begrijpen dat de materie van vastgoedbeleggingen complex kan zijn, en daarom willen we u graag de mogelijkheid bieden om hierover meer te weten te komen tijdens een persoonlijk gesprek met een van onze medewerkers.