SynVest Dutch RealEstate Fund

De snel gestegen rente heeft ons doen besluiten om aankopen te doen vanuit eigen middelen dus zonder bankfinanciering, hetgeen heeft geleid tot een kleine koersdaling. In dit bericht leggen wij uit waarom we dit hebben gedaan en wat dit voor onze beleggers betekent. 

De verlaging van de koers is te wijten aan het feit dat het SynVest Dutch RealEstate Fund op dit moment niet volledig belegd is omdat wij aankopen doen met eigen geld, dus zonder bankfinanciering. Het voordeel voor u als belegger is dat de LTV (loan to value) op 38,8% staat en daarmee het risico voor de belegger lager is dan de mogelijke 60% LTV. Uiteraard gaan we in de toekomst weer financiering ophalen maar voor nu was dit het verstandigste om te doen, gezien de nog steeds hoge rente en het aanbod van interessant vastgoed. Helaas is het gevolg van dit besluit dat de koers per 1 juli is bijgesteld van €54 naar €53.

Op dit moment zijn wij tevens druk met realiseren van huurverlengingen wat positief zal bijdragen aan het in(directe)rendement. Daarnaast is per 5 juli een grote transactie gedaan met de aankoop van Woonboulevard Drachten. Deze zal direct bijdragen aan het rendement.

Tot slot verwachten wij in het najaar interessant vastgoed aan te kunnen kopen. De laatste 12 maanden zijn verkopers door de hoge rente en inflatie afwachtend geweest en was het aanbod mager. Uiteindelijk zal de markt in beweging komen gezien de historisch bezien zeer lage transacties volumes.

 

Meer informatie

Wij vinden het uiteraard vervelend dat we te maken hebben met een koersdaling maar hebben alle vertrouwen in het herstel van de markt en daarmee van de koers in de toekomst. Heeft u vragen over de koersdaling of wilt u meer informatie, dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen.