We brengen u graag op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen binnen het SynVest Dutch RealEstate Fund. De consequente selectie van toekomstbestendige objecten heeft vanaf de oprichting van het fonds in 2020 geleid tot een solide groei. Het fondsvermogen bedraagt inmiddels circa € 420 miljoen. Welke criteria hanteert het fonds bij haar aankopen? Welke objecten springen eruit en hoe wordt de waardeontwikkeling van de portefeuille en daarmee optimaal rendement voor de beleggers gerealiseerd? U leest er alles over in deze nieuwsbrief.

Aankoop van 3 waardevolle woonboulevards in 2024

In 2024 heeft het SynVest Dutch RealEstate Fund een aantal mooie locaties voor een goede prijs kunnen aankopen. Zo heeft het fonds onder andere 3 woonboulevards aangekocht, gelegen in Assen, Emmeloord en Drachten. Deze objecten presteren al jaren uitstekend en hebben een zeer stabiel huurdersbestand met veel grote, bekende huurders, waaronder Kwantum, Leen Bakker en Gamma. De meeste huurders zitten er al meer dan 15 jaar en zullen er vanwege de gunstige regionale ligging, naar verwachting, ook nog lange tijd blijven. Het totale volume van de 3 objecten bedraagt € 44,5 miljoen, tegen een mooi bruto aanvangsrendement van 9,35%. De aankopen vormen daarmee een waardevolle investering voor de lange termijn en een mooie aanvulling op de SynVest portefeuille.

De kracht van een gespreide portefeuille

De portefeuille van het fonds bestaat uit een zorgvuldig samengestelde mix van duurzame commerciële locaties, gekozen op basis van een doordachte strategische spreiding. Naast de 3 woonboulevards die in 2024 zijn aangekocht, willen we graag enkele andere objecten toelichten die het fonds succesvol heeft verworven. In Barneveld hebben we 2 kantoorpanden aangeschaft die vrijwel leeg stonden zonder huurders. SynVest erkende onmiddellijk hun intrinsieke potentie. Dankzij effectief asset management en een succesvolle samenwerking met Element Offices, een beheerder en verhuurder van hoogwaardige kantoorruimtes, zijn de panden snel verhuurd. Een ander mooi voorbeeld is de recent aangekochte bedrijfshal in Zwolle. Door zijn solide huurbestand en stabiele kasstroom past dit pand perfect in de duurzame portefeuille die SynVest nastreeft.

Optimaal rendement door duurzame waardeontwikkeling

SynVest heeft een vast beleggingsprofiel, gericht op de lange termijn. Een goede risicospreiding is hierbij essentiële voorwaarde; de panden die het fonds aankoopt zijn vrijwel altijd verhuurd aan meerdere, financieel gezonde huurders. Alle aangekochte gebouwen worden via een gedegen Due Diligence proces op technisch en juridisch gebied compleet doorgelicht. Dit gebeurt door externe partijen maar SynVest heeft hier een actieve rol in, zodat zij precies weten wat er speelt. Bij alle aankopen streeft SynVest naar optimale financiële zekerheid en minimale risico’s, want dat zorgt uiteindelijk voor een waardevolle investering en het gewenste rendement voor beleggers.