Engelskirchen - Bouwupdate van de nieuwe Rewe

SynVest investeert in haar vastgoed in samenwerking met haar huurders, met als doel waarde toe te voegen en uiteindelijk het German RealEstate fonds te versterken.

We zijn verheugd om een update te geven over ons renovatieproject in Engelskirchen, gemarkeerd door een belangrijke mijlpaal: de eerste steenlegging!

Sinds augustus moeten inwoners van Ründeroth iets verder reizen voor hun wekelijkse boodschappen. De Rewe-supermarkt aan de Hüttenstraße, is gesloten om plaats te maken voor een nieuwe, moderne supermarkt op dezelfde locatie. Tegen het voorjaar van 2025 zullen de deuren weer dagelijks geopend zijn. Alle betrokken partijen zijn ervan overtuigd dat het wachten de moeite waard zal zijn, zoals benadrukt tijdens de symbolische eerste steenlegging vandaag.

Als SynVest begeleiden en investeren wij in dit renovatieproject. David van der Wal, Directeur Vastgoed, legt uit waarom we investeren in Ründeroth. "We hebben hier sterke partners en de locatie heeft een historische waarde."

Michael Lamm, eigenaar van de supermarkt, merkt op dat de nieuwe ruimtes overzichtelijker en duidelijker gestructureerd zullen zijn dan voorheen. Over een iets grotere verkoopoppervlakte van ongeveer 1.600 vierkante meter zal er voldoende ruimte zijn voor een uitgebreide groente- en fruitafdeling, evenals afdelingen voor vlees en verse producten. "Regionale service staat bij ons voorop." Ook zal er een afhaalservice worden geïntegreerd. Alles moet state-of-the-art zijn.

Deze filosofie strekt zich uit tot het gebouw zelf. Het wordt een Green Building, architectonisch aangepast aan het stadslandschap van Ründeroth. De bestaande leistenen gevel van het voormalige fabrieksgebouw op deze locatie zal behouden blijven en geïntegreerd worden in de nieuwe structuur. De supermarkt zal uitsluitend worden verwarmd met restwarmte van de koelinstallatie en een warmtepomp, waardoor het voor 100% wordt aangedreven door gecertificeerde groene energie. 

Een van de klanten in de oude markt was ook burgemeester Dr. Gero Karthaus, een inwoner van Ründeroth. "Het is van vitaal belang om een centrale winkellocatie in het dorp te behouden. Dit is een mijlpaal voor onze infrastructuur." Tegenwoordig verhuizen grotere markten vaak naar groene gebieden buiten de stad vanwege ruimtegebrek. Hij is blij dat Ründeroth een andere weg inslaat en een stuk geschiedenis behoudt met de gevel. Vroeger stond hier de Ründerother Hütte, waar eeuwenlang mijnbouw en ijzersmelterijen plaatsvonden. "Het is belangrijk om onze wortels te tonen." Hij kijkt ernaar uit om hier binnenkort zelf weer te kunnen winkelen.

Het originele Duitse artikel is te lezen via: Neuer Markt soll Vorzeigecharakter haben - Oberberg-Aktuell 

Interesse in beleggen bij SynVest?

Als u nieuw bent in de wereld van beleggen, staan we klaar om u te voorzien van waardevolle informatie om weloverwogen beslissingen te nemen middels de Beleggen in vastgoed brochure. Wij zijn ervan overtuigd dat deze informatie u zal helpen bij het vormen van een duidelijk beeld van de mogelijkheden en uitdagingen die beleggen in vastgoed met zich meebrengt. 

We begrijpen dat de materie van vastgoedbeleggingen complex kan zijn, en daarom willen we u graag de mogelijkheid bieden om hierover meer te weten te komen tijdens een persoonlijk gesprek met een van onze medewerkers.

Over het SynVest German RealEstate Fund

Het SynVest German RealEstate Fund is een vastgoed beleggingsfonds. Wij kopen een mix van vastgoed op locaties door heel Duitsland. Het gaat om panden die in een behoefte blijven voorzien zoals supermarkten, wijkwinkelcentra, gezondheidscentra en bedrijfs- en kantoorpanden. Lees meer over beleggen in Duits vastgoed.

Over SynVest

SynVest is een beleggingsinstelling en beheert beleggingsfondsen in vastgoed. SynVest is sinds de oprichting in 2005 uitgegroeid tot een professionele assetmanager in Nederland. Er zijn op dit moment 24 mensen werkzaam in Nederland en Duitsland. SynVest heeft ruim € 900 miljoen onder beheer, meer dan 14.000 klanten en groeit gestaag.