In 2023 werden zes panden aan de portefeuille toegevoegd. Naast deze aankopen is er voor het eerst een pand uit de portefeuille verkocht. Dit betreft een supermarkt gelegen in Leek, in de provincie Groningen.

De huurder van het pand in Leek is verhuisd en tegelijkertijd ontstond er leegstand in een andere supermarkt in ons winkelcentrum in Leeuwarden.

In samenwerking met Poiesz Supermarkten werd een oplossing gevonden. Het pand in Leek werd aan hen verkocht, terwijl de locatie in het winkelcentrum in Leeuwarden langdurig aan hen werd verhuurd. Dit resulteerde niet alleen in een effectieve opvulling van de leegstand, maar ook in een nieuwe relatie met een lokale onderneming in het noorden van het land.

Gedurende een groot deel van 2023 was er sprake van hoge inflatie en stegen de rentes flink. Onder meer door deze hoge rente en de onrust op het wereldtoneel was er beperkt aanbod van vastgoed. Het beleggingsvolume daalde vorige jaar met 63% en de consequentie hiervan is dat er minder aankopen zijn gedaan dan u in vorige jaren van ons gewend was. Gelukkig is de rente in december 2023 en januari 2024 inmiddels weer wat gedaald en is de angst voor een recessie geweken. Wij verwachten dat dit in de komende maanden zal resulteren in een toename van het aanbod van panden. Met actief acquisitiebeleid gaan we er van uit dat we de portefeuille dit jaar weer kunnen uitbreiden met goed renderende investeringen.

Interesse in beleggen bij SynVest?

Als u nieuw bent in de wereld van beleggen, staan we klaar om u te voorzien van waardevolle informatie om weloverwogen beslissingen te nemen middels de Beleggen in vastgoed brochure. Wij zijn ervan overtuigd dat deze informatie u zal helpen bij het vormen van een duidelijk beeld van de mogelijkheden en uitdagingen die beleggen in vastgoed met zich meebrengt. 

We begrijpen dat de materie van vastgoedbeleggingen complex kan zijn, en daarom willen we u graag de mogelijkheid bieden om hierover meer te weten te komen tijdens een persoonlijk gesprek met een van onze medewerkers.