Musici starten op Spotify

Justin Bieber werd tien jaar geleden ontdekt op YouTube. Tegenwoordig beginnen veel musici hun carrière op Spotify, gezien de mogelijkheden van dit platform als tweezijdige marktplaats. Spotify is populair onder gebruikers vanwege de gebruiksvriendelijkheid en de persoonlijke

tips gedreven door ‘machine learning’. Deze directe relatie met de klant maakt het mogelijk om zowel inzicht te krijgen over het gedrag van de gebruikers als waarde te leveren aan artiesten. ‘Spotify for Artists’ wordt gebruikt door ongeveer 250.000 musici. Ze kunnen zien waar hun fans wonen, welke nummers ze luisteren en waar ze het beste concerten kunnen organiseren.

Spotify heeft momenteel zo’n 100 miljoen betalende klanten en circa 117 miljoen ‘klanten’ die de gratis versie van Spotify gebruiken en reclame horen. Deze laatste groep genereert 60% van de groei in nieuwe, betalende klanten. Ongeveer 85% van de omzet komt momenteel uit Amerika en Europa. In november 2018 startte Spotify in dertien nieuwe markten in het Midden-Oosten en Noord-Afrika, een regio met een jonge en muzikale bevolking. Onlangs begon het bedrijf ook in India.

Schaalgrootte geeft voordelen

De groei is sterk, ondanks de concurrentie van Apple en Amazon.com, die ook geld willen verdienen aan de groeiende muziekindustrie. De omzet van Spotify steeg in 2018 naar € 5 miljard, van € 746 miljoen in 2013. Schaalgrootte geeft veel voordelen, zoals hogere marges en betere inzichten uit data. Om de samenwerking te optimaliseren bezit Spotify ook 10% van Tencent Music en omgekeerd.

Muziek is een markt die zo groot kan zijn als video. Wij denken dat Spotify een relevante speler zal blijven in deze grote en groeiende markt en hebben er vertrouwen in dat het management het merk nog sterker zal maken.

SynVest Value Beleggingsfonds

Georg Krijgh leidt zeer succesvol het SynVest Value Beleggingsfonds. Krijgh belegt al ruim dertien jaar volgens de value investing methode, een strategie die grote bekendheid kreeg door de bekende Amerikaanse belegger Warren Buffett.

Meer informatie over beleggen in het SynVest Value Beleggingsfonds?

Vul uw gegevens in en ontvang de brochure!

Heeft u vragen? Neem dan contact op Bel 020 - 23 51 490