U heeft ongetwijfeld weleens gehoord van de term "beleggen". Misschien heeft men u zelfs geadviseerd om te gaan beleggen, waardoor uw interesse is gewekt. Maar wat houdt beleggen precies in? Onder beleggen verstaan we het investeren van geld met als doel een positief rendement te behalen. Het hoofddoel van beleggen is het laten groeien van uw vermogen.

Er zijn verschillende vormen van beleggen beschikbaar. Denk bijvoorbeeld aan aandelen, beleggingsfondsen, vastgoed, obligaties, goud en zilver. Ook kunt u investeren in andere waardevolle zaken, zoals kunstwerken of whisky. Welke beleggingsmethode het beste bij uw persoonlijke doelen en interesses past, is een beslissing die u zelf moet nemen. Het is belangrijk om grondig onderzoek te doen naar de kansen en risico's van de verschillende beleggingsmogelijkheden. De beste manier van beleggen hangt onder andere af van uw beleggingsdoelen, uw bereidheid om risico te nemen en de beschikbare financiële middelen.

Wat kunt u bereiken met beleggen?

Het doel van beleggen is het laten groeien en opbouwen van uw vermogen. U heeft mogelijk specifieke doelen voor ogen waar u naartoe werkt, zoals het opbouwen van een pensioen, eerder met pensioen gaan, de studie van uw kinderen financieren of een vakantiehuis in het buitenland kopen.

Het tijdsbestek dat u kunt en wilt toewijzen aan uw doelen is hierbij van belang. Of u nu 30 jaar oud bent of 50 jaar oud bent, dit heeft invloed op de strategie die u moet volgen. De periode waarin u uw doel wilt bereiken, wordt ook wel de beleggingshorizon genoemd. Deze beleggingshorizon bepaalt mede het risico dat u kunt en wilt accepteren. Als u bijvoorbeeld 30 jaar oud bent en op uw 60e met pensioen wilt gaan, kunt u wellicht een meer neutraal risicoprofiel hanteren. Maar als u 50 jaar oud bent en op uw 60e met pensioen wilt, kunt u een hoger risicoprofiel overwegen.

Hoe begint u met beleggen?

Het starten met beleggen kan spannend zijn. Daarom is het belangrijk om eerst een goede kennisbasis op te bouwen voordat u zomaar geld overmaakt en investeert. Beleggen brengt namelijk zowel kansen als risico's met zich mee.

U kunt kennis vergaren door de blogs op onze website te lezen en verder onderzoek te doen. Ook kunt u een professional raadplegen voor advies dat aansluit bij uw situatie.

Interesse in beleggen bij SynVest?

Als u nieuw bent in de wereld van beleggen, staan we klaar om u te voorzien van waardevolle informatie om weloverwogen beslissingen te nemen middels de Beleggen in vastgoed brochure. Wij zijn ervan overtuigd dat deze informatie u zal helpen bij het vormen van een duidelijk beeld van de mogelijkheden en uitdagingen die beleggen in vastgoed met zich meebrengt. 

We begrijpen dat de materie van vastgoedbeleggingen complex kan zijn, en daarom willen we u graag de mogelijkheid bieden om hierover meer te weten te komen tijdens een persoonlijk gesprek met een van onze medewerkers.

Meer over beleggen:

Wat zijn de meest gangbare en populaire beleggingsvormen?

Hoe bereken ik het rendement op beleggen?

Geld investeren in vastgoed via een beleggingsfonds