Duits vastgoed finance network
Duits vastgoed finance network

Beleggen in Duits vastgoed

6,6% voorschotdividend: maandelijks uitkeren of herbeleggen

Download de brochure

Beleggen in Duits vastgoed

Duitsland heeft een sterke en stabiele economie. De sterkste zelfs van Europa. Bovendien is de huidige lage hypotheekrente gunstig voor de financiering van panden. Dit maakt beleggen in Duits vastgoed aantrekkelijk. Beleggers profiteren van een stabiele waardegroei van het vastgoed en een hoog direct rendement uit de huurinkomsten.
Beperkt risico door landelijke spreiding en diversiteit vastgoed

Deelname vanaf 100 euro per maand of 5.000 euro eenmalig

Maandelijks voorschotdividend (op dit moment 6,6% op jaarbasis)

Waarom beleggen in Duits vastgoed?

  • Het sterke economische klimaat in Duitsland, de lage rente en de waardegroei zorgt voor een voorspoedige rente voor beleggers.
  • Vastgoed heeft zichzelf bewezen als inflatiebestendige belegging met een hoog direct rendement uit de huurinkomsten.
  • Beleggers ontvangen een maandelijks voorschotdividend (op dit moment 6,6% op jaarbasis).
  • De landelijke spreiding en diversiteit aan vastgoed en huurders beperken het risico.

Een mooi rendement

Sinds 2011 investeert het SynVest German RealEstate Fund succesvol in winkels en woningen in Duitsland. In 2017 was het het (totaal) rendement 8,8%. De huidige koers is 4.500 euro per certificaat.

Het (totaal) rendement van vastgoed bestond uit twee delen:

  • Direct rendement. Dit is het resultaat van de huurinkomsten minus de kosten.
  • Indirect rendement. Dit komt voort uit waardestijging of -daling van het vastgoed.

Een greep uit de portefeuille

"Uniek aan dit fonds is het maandelijkse voorschotdividend. Dit bedrag kan maandelijks worden uitgekeerd op rekening of direct worden herbelegd in het fonds. Momenteel bedraagt het dividend 6,6% op jaarbasis. Met herbeleggen is dit zelfs 6,8%"

Risico's en kosten

Aan dit product zijn risico's en kosten verbonden. Hierover leest u meer in het prospectus en de Essentiële beleggersinformatie (Ebi).

Vastgoed is een langetermijnbelegging waarmee goede rendementen behaald kunnen worden. De belegger dient zich er niettemin van bewust te zijn dat beleggen risico’s met zich meebrengt. Voorbeelden van risico’s zijn marktrisico's, renterisico's, verhuur- en leegstandrisico's en liquiditeitsrisico's. De risico’s van beleggen in vastgoed in het algemeen en in dit fonds in het bijzonder zijn omschreven in het prospectus.

Aan beleggen in dit fonds worden kosten verbonden. Er gelden geen instapkosten. De uitstapkosten bedragen 2,5%. Omdat beleggen in vastgoed een langetermijnbelegging is, wordt gedurende de eerste drie jaarlijke uitstapkosten inrekening gehouden: jaar 1: 9%, jaar 2: 7%, jaar 3: 5%. De uitstapkosten komen ten goede aan het fonds, niet aan SynVest. Naast deze kosten zijn er ook doorlopende fondskosten. Een nadere uitleg van de kosten vindt u in het prospectus.

Meer informatie van klant worden?

Vul uw gegevens in en wij sturen u een brochure met deelnameformulier.

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind u op onze cookie instellingen pagina.

OK