Fondsen

Bij SynVest kunt u kiezen uit verschillende obligatie, vastgoed- en aandelenfondsen. U bepaalt zelf welk deel van uw geld in welk fonds belegd wordt.
(Index) obligatiefonds
Rente FondsStaats - en bedrijfsobligaties met een korte looptijdactief
Obligatie Index FondsEuropese staats- en bedrijfsobligatiesindex
High Yield Obligatie FondsDirecte en indirecte beleggingen in obligatiesindex
(Index) aandelenfonds
Aandelen Index FondsAandelen in Europa en USAindex
Value Investment FundVolgens wereldwijde value strategie actief
Duurzaam Beleggen Index FondsSocial Responsibility Investing: AandelenindexfondsenIndex
Emerging Markets Aandelen FondsBeursgenoteerde aandelenfondsen in Emerging MarketsIndex
Vastgoed Aandelen Index FondsBeursgenoteerde vastgoedbedrijven wereldwijdindex
Vastgoedfonds
German RealEstate FundWoningen, kantoren en winkels in Duitslandactief
Dutch RealEstate Fund NIEUWSupermarkten, gezondheidscentra, kantoorpanden in Nederlandactief
RealEstate FundWoningen en winkels in Nederland (closed-end fonds)actief

Een hoog rendement in deze tijd? Stap in het SynVest Value beleggingsfonds

Obligaties  

Een obligatie is geld dat de overheid of een bedrijf leent. In ruil voor het uitlenen wordt een vergoeding betaald in de vorm van rente. Obligatiefondsen zijn er in verschillende soorten. Staatsobligaties, uitgegeven door landen in Europa, of uitgegeven door zeer kredietwaardige Europese bedrijven worden gekenmerkt door laag risico. Hier staat een lager rendement tegenover.

Er zijn ook obligatiefondsen waarbij belegd wordt in leningen en obligaties van minder kredietwaardige bedrijven. Deze fondsen heten High Yield obligatiefondsen. Van deze fondsen is het verwacht rendement hoger. Ook de looptijd van een obligatie is van belang. Kortlopende obligaties hebben minder last van wijzigingen van de marktrente. Daarmee zijn deze veiliger dan obligaties met een langere looptijd maar is de te ontvangen rente lager.

Vastgoed

SynVest heeft drie soorten vastgoedfondsen waar in belegd kan worden. Fondsen waarbij direct geïnvesteerd wordt in o.a. woningen, kantoren of winkels Maar het is ook mogelijk om indirect te beleggen in beursgenoteerde bedrijven die beleggen in vastgoed. Een voordeel van een belegging in vastgoed is doorgaans het hogere directe rendement. 

Aandelen

Een aandeel is een bewijs van deelname in een bedrijf, je bent voor dit deel eigenaar van het bedrijf. Met een belegging in een aandelenfonds, belegt u automatisch in meerdere bedrijven. Hierdoor wordt het risico gespreid. In aandelenfondsen is de keuze groot. Zo kan men kiezen voor een aandelenfonds met bijvoorbeeld een bepaalde strategie (value of index), regio (europa, Amerika of juist opkomende markten) of thema (duurzaam beleggen). Elk fonds heeft zijn eigen kenmerken met een verwacht risico en rendement.

Indexfonds of actief beheerd fonds

Er zijn 2 manieren om te beleggen: actief en passief. Dat laatste wordt ook index beleggen genoemd. Wat zijn de verschillen?

Omdat indexproducten het rendement van de index volgen, worden ze ook wel ‘passieve’ beleggingsproducten genoemd. De beheerder van het indexfonds maakt geen eigen keuze bij de samenstelling van zijn beleggingsportefeuille, zoals bij een actief beheerd beleggingsfonds. De beheerkosten zijn laag. En het fonds doet het nooit beter, maar ook niet slechter dan de gekozen markt of index.

Actief beheerde fondsen selecteren actief hun beleggingen en streven ernaar een gemiddeld beter rendement te behalen dan de markt waarin zij beleggen. Door hun kennis en vakmanschap trachten zij de goede aandelen, obligaties of vastgoed te kopen. De kosten voor research en beheer zijn hoger dan die van indexproducten, maar de beheerders van de fondsen streven ernaar dit te compenseren door selecteren van beter renderende beleggingen.

Bel ons

Mail ons

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind u op onze cookie instellingen pagina.

OK