Beheerd vermogen (Assets Under Management, AUM) verwijst naar het totale bedrag aan beleggingen dat een financiële dienstverlener, zoals een fondsbeheerder of vermogensbeheerder, in opdracht van klanten beheert. Dit kan verschillende soorten beleggingen omvatten, waaronder aandelen, obligaties, vastgoed, beleggingsfondsen en andere financiële instrumenten. Het beheerd vermogen is een belangrijke maatstaf voor de omvang en invloed van een financiële dienstverlener in de markt.

Belangrijke componenten van beheerd vermogen zijn:

Aandelen

Dit zijn eigendomsbelangen in bedrijven die op beurzen worden verhandeld. Aandelen kunnen winst opleveren in de vorm van dividenden en waardestijging.

Obligaties 

Dit zijn schuldinstrumenten waarmee beleggers rente-inkomsten ontvangen in ruil voor het uitlenen van geld aan overheden of bedrijven.

Vastgoed

Dit omvat fysieke eigendommen zoals woningen, commerciële panden en grond. Vastgoedbeleggingen genereren huurinkomsten en kunnen in waarde stijgen.

Beleggingsfondsen

Dit zijn fondsen die kapitaal van meerdere beleggers bundelen om in een gediversifieerde portefeuille van activa te beleggen. Ze bieden diversificatie en professioneel beheer.

Andere financiële instrumenten

Dit kunnen derivaten, grondstoffen, private equity en andere gespecialiseerde beleggingsvehikels zijn.

Als klant profiteer je van de expertise van professionele vermogensbeheerders die de markt analyseren, beleggingsstrategieën ontwikkelen en portefeuillebeheer uitvoeren om rendement te maximaliseren en risico's te minimaliseren. Door een breed scala aan activa te beheren, kunnen vermogensbeheerders risico spreiden en de kans op verlies verminderen, wat bijdraagt aan stabiele en duurzame rendementen. Grote vermogensbeheerders kunnen schaalvoordelen behalen, zoals lagere transactiekosten en toegang tot exclusieve beleggingsmogelijkheden, die voordelig zijn voor hun klanten. 

Beheerd vermogen SynVest

Benieuwd naar ons beheerd vermogen? Bekijk onze vastgoedfondsen. SynVest heeft verschillende vastgoedfondsen waarbij direct geïnvesteerd wordt in o.a. supermarkten, wijkwinkelcentra, gezondheidscentra, bedrijfsruimten en kantoren.

Bekijk de volledige inhoud van onze Nederlandse vastgoedportefeuille en Duitse vastgoedportefeuille.  

 

Relevante informatie

 

Beginnen met beleggen?

Wat zijn de meest gangbare en populaire beleggingsvormen?

Beleggen in Nederlands vastgoed

Checklist beleggen

Terug