Beleggen

Het opbouwen en behouden van vermogen is tegenwoordig niet eenvoudig. De rente bij de bank is laag en bovendien verminderen de inflatie en vermogensrendementsheffing de koopkracht. Wilt u uw pensioen aanvullen, ervoor zorgen dat uw kinderen kunnen studeren of een appeltje voor de dorst achter de hand houden? Beleggen kan een goede optie zijn om meer rendement te realiseren. Weet u precies wat u doel is en wanneer u dit wilt bereiken? Begin dan met Doelbeleggen. Heeft u een nu een bedrag beschikbaar of heeft u regelmatig iets over en weet u niet wat u hiermee wilt doen? Dan is Vrij beleggen wellicht interessant voor u.

Doelbeleggen

Doelbeleggen, hoe werkt dat? Als u precies weet waarvoor u wilt beleggen en een duidelijke eindatum heeft is doelbeleggen een goed idee. 

Onze rekentool berekent hoeveel uw maandelijks moet inleggen om het beoogde doel te behalen. En u kiest zelf hoeveel risico u wilt nemen. Ook is het mogelijk om het risico af te bouwen naarmate de einddatum nadert door te kiezen voor 'lifecycle'. Elk jaar sturen wij u een bericht of uw belegging nog op de goede lijn zit om de doelstelling te halen of dat u misschien iets moet aanpassen. Bijvoorbeeld de fondsverdeling of inleg.

U kunt ook beleggen met meerdere potjes. U kiest voor ieder potje zelf de looptijd en fondsverdeling Bijvoorbeeld een potje voor uw pensioen met een lange looptijd en een fondsverdeling die naarmate de einddatum in zicht komt minder risicovol wordt (lifeclyle). En een ander potje voor een verre reis. Hiervoor bent u misschien wel bereid om een meer risicovolle fondsverdeling te kiezen om de kans op een hoger rendement te vergroten. 

Vrij beleggen

Het kan ook zijn dat u eenmalig of regelmatig een bedrag wilt inleggen zonder dat u een concreet doel of einddatum voor ogen heeft.  U heeft bijvoorbeeld een erfenis ontvangen of u heeft elke maand een bedrag over. Dan is het zonde dit bedrag niet verder te laten renderen. In dit geval kunt u ook bij SynVest beleggen.

Bepaal het zelf

U kiest zelf met welk risicoprofiel u wilt beleggen en wij stellen voor u een fondsverdeling samen. Wilt u zelf de fondsverdeling bepalen? Of wilt u in een bepaald fonds beleggen?  Dat is allemaal mogelijk.

Maak de berekening en zie wat SynVest voor u kan betekenen.

Geen minimum instapbedrag

Duits vastgoed: elke maand voorschotdividend

Doelbeleggen

Waarom beleggen en wat moet ik weten? 
Gratis whitepaper 

Beginnen met beleggen? Of wilt u meer weten over waarom beleggen? Lees dan de whitepaper met alle informatie die u nodig heeft!

Download nu geheel vrijblijvend het whitepaper 'Belangrijke informatie voor beginnende beleggers'.

Kies de beleggingsportefeuille die bij u past

Bij SynVest kunt u beleggen in fondsen met aandelen, obligaties en vastgoed. U kunt kiezen uit indexfondsen en actief beheerde fondsen. Elk met een eigen rendement-risicoprofiel. U bepaalt zelf de verdeling tussen deze fondsen, gebaseerd op uw eigen visie en voorkeur.

SynVest Value Beleggingsfonds

Het SynVest Value Beleggingsfonds is een actief beheerd fonds. Op basis van intensieve research en constante monitoring worden ondergewaardeerde aandelen geselecteerd van een beperkt aantal sterke ondernemingen. De aandelen worden gekocht op gunstige koopmomenten: als de beurskoers tijdelijk lager is dan de werkelijke waarde. De goede resultaten sinds de start van dit fonds bewijzen het succes van deze aanpak. Lees meer>>

SynVest Duurzaam Beleggen Index Fonds

Nieuw in ons aanbod is het SynVest Duurzaam Beleggen Index Fonds. Dit fonds belegt in beursgenoteerde aandelen van bedrijven in Europa en in Noord-Amerika volgens een vastgestelde index. Voorwaarde is dat de bedrijven voldoen aan de ‘Social Responsibility Investing‘-criteria op het gebied van onder meer mensenrechten, respect voor het milieu en het bestrijden van corruptie. Lees meer>>

Duits vastgoed fonds

Sinds de start van het SynVest German RealEstate Fund profiteren beleggers van een goed rendement van gemiddeld 8,2% per jaar. Wilt u ook profiteren van het sterke economische klimaat in Duitsland en een maandelijks voorschotdividend ontvangen? Beleggen in Duits vastgoed is al mogelijk vanaf 100 euro per maand of een eenmalige inleg vanaf 2.500 euro. Lees meer over Duits vastgoed>>

Indexfonds of actief beheerd fonds

Welke beleggingsportefeuille past bij u? Wilt u actief of passief beleggen? In welke fondsen wilt u beleggen? Een passief beheerd fonds volgt het rendement van een bepaalde index op de voet, terwijl een actief beheerd fonds streeft naar een hoger rendement. Een passief beheerd fonds wordt ook wel indexfonds genoemd.

Beheerders van actief beheerde fondsen maken een zorgvuldige selectie van aandelen, obligaties of vastgoed op basis van kennis en research. Dit maakt de kosten van actief beleggen hoger dan van passief beleggen. Daar staat tegenover dat een indexfonds nooit beter presteert dan de index die gevolgd wordt, terwijl een actief beheerd fonds ernaar streeft de markt of index te verslaan, met als doel een beter rendement te behalen voor haar beleggers.

Wilt u actief beleggen in fondsen? Bij SynVest kunt u kiezen uit de actief beheerde fondsen SynVest Value Investment Fund (aandelen) en het SynVest German RealEstate Fund (direct vastgoed). Belegt u liever passief? Dan heeft u de keuze uit verschillende indexfondsen. Op onze fondsenpagina vindt u een compleet overzicht van het aanbod.

Risico's en Kosten

Risico's

Met beleggen kunnen goede rendementen worden behaald. Maar er zijn ook risico's aan verbonden. Hoe hoger het te verwachten rendement, hoe hoger vaak ook het risico. De belegger dient zich hier van bewust te zijn. De waarde van de belegging kan zowel stijgen als dalen, in het ergste geval kan de inleg teniet gaan. Het is van belang dat de belegger zich al dan niet met behulp van een financieel adviseur een goed en gefundeerd oordeel vormt.

Kosten

Aan beleggen in fondsen van SynVest zijn kosten verbonden om de fondsen professioneel te managen en te laten voldoen aan huidige wet- en regelgeving. Wij streven er naar de kosten zo laag mogelijk te houden, toch zijn wij genoodzaakt bepaalde kosten te maken. Een aantal van deze kosten worden hieronder nader toegelicht (voor Nederlands en Duits vastgoed gelden andere kosten). Voor een volledig overzicht van de kosten verwijzen wij u door naar het prospectus.

  • In- en uitstapkosten. De in- en uitstapkosten voor dit fonds bedragen 0,05%.
  • Funding fee. De funding fee bedraagt 0,50% van elke storting.
  • Fondskosten. De jaarlijkse kosten verschillen per fonds. Deze kosten worden verekend in de koers. Het volledige kostenoverzicht vindt u in het prospectus.

Meer informatie of klant worden? 

Vul uw gegevens in en wij sturen u een brochure met deelnameformulier.

Bel ons

Mail ons

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind u op onze cookie instellingen pagina.

OK