Het voorschotdividend blijft vooralsnog ongewijzigd

Op 1 april jl. hebben wij het voorschotdividend van het SynVest German RealEstate Fund verlaagd naar 4%. Wij hebben dit gedaan als voorzorg op de bijzondere omstandigheden waar wij nu nog steeds mee te maken hebben. 

Waarom wij het percentage op dit moment nog niet aanpassen heeft o.a. te maken met de volgende factoren:

  • Zoals eerder met u gedeeld zijn wij met een aantal partijen een tijdelijke huurkorting overeengekomen. In ruil hiervoor zijn er contracten getekend voor huurverlenging. Op lange termijn is dit gunstig. Echter op dit moment ontvangen wij minder huurinkomsten terwijl de kosten hetzelfde zijn.
  • Wij verwachten dat een aantal kleinere huurders moeite zullen hebben met het betalen van hun huur wanneer de overheidssubsidie stopt.
  • Er heerst veel onzekerheid door Corona. We weten niet wat er gaat gebeuren in het najaar/winter. Wordt er een vaccinatie gevonden of krijgen we te maken met een tweede golf.
  • Jaarlijks, aan het einde van het jaar, worden onze panden getaxeerd door een externe taxateur/makelaar. Het is gezien de grote onduidelijkheid nu nog onzeker hoe dit uit zal vallen. Normaal gesproken verwachten wij door de schaarste in de markt en de lange, uit onderhandelde, huurcontracten een waardestijging van de objecten. Maar in deze bijzondere omstandigheden is het lastig te voorspellen wat de taxateurs in de markt gaan doen.

Het rendement is van de belegger

Graag willen wij nogmaals benadrukken dat het rendement van het fonds is. Of anders gezegd, het rendement is van u, de belegger. Als blijkt dat er te weinig is uitgekeerd zal u dit terugzien in het eigen vermogen van het fonds. Vervolgens keren wij dit dan alsnog aan u uit en/of verwerken dit in de koers zodat de waarde van uw belegging stijgt.

Uiteraard volgen wij de ontwikkelingen nauwgezet en wanneer de vooruitzichten stabiliseren passen we het voorschotdividend natuurlijk weer aan. In het belang van het fonds nemen wij onze verantwoordelijkheid en kiezen wij een voorzichtige strategie.

Andere ontwikkelingen in het fonds

Wij blijven zeer actief met het beheren van het fonds.

Troisdorf

In het City Center Troisdorf ondervonden we, naast de goedlopende Aldi en REWE, ook wat leegstand. Deze ruimtes waren apart lastig te verhuren. Daarom worden deze ruimtes aan elkaar verbonden. Hier ontstaat een mooie locatie van 1.000 m2 en dit wordt de nieuwe moderne Bibliotheek van Troisdorf.

Om dit te kunnen realiseren moeten we investeren, maar hier staat tegenover dat we een huurovereenkomst met de gemeente hebben afgesloten voor 10 jaar.

Bijkomend voordeel is dat de verbouwing ook positieve effecten heeft op de overige huurders. De huiswerkbegeleiding die ook in het gebouw zit wil extra kantoorruimte huren en heeft zijn huurovereenkomst verlengd. 

Geplande nieuwe aankopen van het fonds:

  • In het Kuuroord Bad Kreuznach in het mooiste wijngedeelte van Rijnland Pfalts; een vrijstaande Lidl.
  • In Clausthal Zellerfeld een REWE
  • In Remscheid een fitnesscentrum, dierenwinkel en artsenpraktijk.
  • In Greversmühen een Rossman met woningen en een kantoor: de ‘Ostsee Zeitung’ (krant)
  • In Waren an der Müritz een winkelpand met zes woningen
Heeft u vragen? Neem dan contact op Bel 020 - 23 51 490