Dankzij de steunmaatregelen van de Duitse overheid kunnen deze bedrijven voorlopig overleven. Maar voor een deel van deze bedrijven zal het spannend worden of ze kunnen blijven bestaan. We houden er rekening mee dat we een deel van deze uitgestelde huurinkomsten niet gaan ontvangen.

Met een aantal grotere huurders (6% van de totale huurinkomsten) die het momenteel erg zwaar hebben, hebben wij in ruil voor een tijdelijke huurkorting een contractverlenging kunnen vastleggen. Zij zijn daar op korte termijn erg mee geholpen en wij zijn blij dat wij deze huurders voor een lange periode aan ons kunnen binden. Dit betekent op de korte termijn minder huurinkomsten maar op lange termijn een continuïteit van de inkomstenstroom en betere waardering van dat pand.

Na 30 juni maken we de halfjaarcijfers op. Wij verwachten dan een goede prognose voor de inkomsten in het tweede half jaar te kunnen maken. Ook bekijken we of het uitgekeerde voorschotdividend passend is bij de prognose. Als we nu te voorzichtig zijn geweest, keren we dit rendement alsnog uit. Het resultaat is en blijft van het fonds en dus van u als belegger.

Andere ontwikkelingen in het fonds

In de afgelopen periode hebben we weer een paar mooie objecten aangekocht: een supermarkt in Cloppenburg, woningen met winkels in Remscheid en Wuppertal en meerdere Rossmann (grote drogisterij keten) winkels met deels bovengelegen woningen, verspreid over het noorden van Duitsland.

In Geestland-Langen zijn we begonnen aan een grote verbouwing van het winkelcentrum Lindenhof. Omdat de Aldi uitbreidt, wordt een aantal huurders verplaatst binnen het winkelcentrum. Tegelijkertijd worden een aantal lastig verhuurbare winkelruimtes omgebouwd naar woningen. Ook gaan we de ruimte renoveren die de gemeente huurt. Hierdoor verbindt de gemeente zich voor lange periode aan het winkelcentrum Lindenhof. 

In Borken hebben we een bouwvergunning gekregen om leegstaande ruimtes om te bouwen naar vier appartementen. Hier zijn we eind mei mee begonnen.

Meer informatie over beleggen in Duits vastgoed?

Heeft u vragen? Neem dan contact op Bel 020 - 23 51 490