Dit interview vond plaats in de winter van 2019, onderaan de pagina is een update van juli 2023 te vinden.

Kapitaal zeker stellen
“Een deel van mijn kapitaal was liquide en dat wilde ik zeker stellen. Daarom heb ik gekozen voor het Duitse vastgoedfonds van SynVest. Dat geeft jaar-op-jaar een rendement van zo’n 8%. Dan betaal ik daar liever vermogensbelasting over dan dat ik genoegen neem met een laagrentende spaarrekening. Bij ABN AMRO is dat nog maar 0,01%. Dan breng je geld weg.

Niet veel fluctuaties
Spreiding is voor elke belegger van wezenlijk belang. Ik had nog geen stenen in portefeuille. Dan kun je zelf vastgoed of een (extra) huis aanschaffen, maar dan heb je er weer veel werk en onderhoud aan. Dat wilde ik ook niet. SynVest bood mij een uitweg. Het leek mij een degelijke club, met een goed rendement en niet te veel koersfluctuaties.

Goede recensies
Na een tip van een vriend over SynVest heb ik naar hun track record gekeken. Ik ga dan in ieder geval vijf jaar terug. Dat bleek bij SynVest goed te zitten. Vervolgens had ik een uitstekend gesprek met Jean Paul Krak, relatiebeheerder bij SynVest. Ook de recensies waren goed. De website is transparant en wordt steeds beter. Ik weet niet wat er verder nog beter kan bij SynVest. Anders had ik het zeker aangedragen.

Stabiele cashflow
In mijn optiek vallen de bedreigingen voor SynVest mee. Als je de totale portefeuille bekijkt, zijn de risico’s niet zo groot. Daarentegen zijn de kansen ook niet heel groot. Internet is voor de winkels wel lastig, maar voor de dagelijkse boodschappen en eerste levensbehoeften valt dat wel mee. En dat is een belangrijk segment van SynVest, die dan ook nog grote huurders heeft. Die zorgen voor een stabiele cashflow.

Update juli 2023: De wereld verandert
Het bovenstaande is geschreven in 2019. In tussentijd is er nogal wat veranderd. Covid 19 heeft een grote invloed gehad op de menselijke en financiële situaties. Daarna was de volgde de oorlog in de Oekraïne. Terwijl ook Brexit invloed had. In de eerste situatie heb ik wat kapitaal verschoven van de Duitse investering van SynVest naar de Nederlandse. Iets wat overigens probleemloos verliep. Door deze verschuiving ontstond er wat meer balans in de portefeuille. Ook tijdens deze moeilijke periodes blijft SynVest een betrouwbare partij. Hoe het verder zal lopen gezien de huidige rente ontwikkelingen en andere onzekere factoren zoals de Oekraïne oorlog en handelsoorlog met China valt niet te overzien. Echter in de afgelopen jaren is de goede naam van SynVest bevestigd.

Meer weten?
Bent u enthousiast geraakt door dit verhaal? En wilt u ook kennismaken met SynVest? Neem dan via onderstaande button contact met ons op of vraag een van onze brochures aan: