Beleggen in Duits vastgoed

Duitsland heeft een sterke en stabiele economie. De sterkste zelfs van Europa. Bovendien is de huidige lage hypotheekrente gunstig voor de financiering van panden. Dit maakt beleggen in Duits vastgoed aantrekkelijk. Beleggers profiteren van een stabiele waardegroei van het vastgoed en een hoog direct rendement uit de huurinkomsten.
Cashcow award 2018: Beste aanbieder van beleggingsproducten in vastgoed

Deelname vanaf 100 euro per maand of 2.500 euro eenmalig

Maandelijks voorschotdividend (op dit moment 6,2% op jaarbasis)

Het SynVest German RealEstate Fund

Het fonds belegt direct in woningen en winkels in voornamelijk Noord- en Midden-Duitsland. De woningen kennen een gezonde waardeontwikkeling en de winkels kenmerken zich door langdurige huurcontracten.

Op dit moment bedraagt het belegd vermogen circa 250 miljoen euro, verspreid over 49 locaties met 53 objecten en ongeveer 780 huurders. Dat maakt het risico overzichtelijk.

Deelnemen aan dit fonds kan al vanaf 100 euro per maand of 2.500 euro eenmalig. 

Cashcow award 2018:  SynVest is verkozen tot beste aanbieder van beleggingsproducten in vastgoed

Waarom beleggen in Duits vastgoed?

  • Het sterke economische klimaat in Duitsland, de lage rente en de waardegroei zorgen voor gunstige omstandigheden voor beleggers.
  • Vastgoed heeft zich bewezen als inflatiebestendige belegging met een hoog direct rendement uit de huurinkomsten.
  • Beleggers ontvangen een maandelijks voorschotdividend (op dit moment 6,2% op jaarbasis).
  • De landelijke spreiding en diversiteit aan vastgoed en huurders beperken het risico.

"Uniek aan dit fonds is het maandelijkse voorschotdividend. Dit bedrag kan maandelijks worden uitgekeerd op rekening of direct worden herbelegd in het fonds. Momenteel bedraagt het dividend 6,2% op jaarbasis. Met herbeleggen is dit zelfs 6,4%"

Een mooi rendement

Sinds 2011 investeert het German RealEstate Fund succesvol in winkels en woningen in Duitsland. In 2017 bedroeg het (totaal) rendement 8,8%.  De huidige koers is 4.550 euro per certificaat.

Het (totaal) rendement van vastgoed bestaat uit twee onderdelen:

  • Direct rendement. Dit is het resultaat van de huurinkomsten minus de kosten.
  • Indirect rendement. Dit komt voort uit waardestijging of -daling van het vastgoed

Bekijk hier de factsheet van het fonds.

Gratis whitepaper
Beleggen in vastgoed: wat zijn de mogelijkheden?

Overweegt u te gaan beleggen in vastgoed? Dan biedt dit whitepaper waardevolle informatie! 

Download nu geheel vrijblijvend het whitepaper 'Beleggen in vastgoed: wat zijn de mogelijkheden?'.

Risico's en kosten

Aan dit product zijn risico's en kosten verbonden. Hierover leest u meer in het prospectus en de Essentiële beleggersinformatie (Ebi).

Vastgoed is een langetermijnbelegging waarmee goede rendementen behaald kunnen worden. De belegger dient zich er niettemin van bewust te zijn dat beleggen risico’s met zich meebrengt. Voorbeelden van risico’s zijn marktrisico's, renterisico's, verhuur- en leegstandrisico's en liquiditeitsrisico's. De risico’s van beleggen in vastgoed in het algemeen en in dit fonds in het bijzonder zijn omschreven in het prospectus.

Aan beleggen in dit fonds zijn kosten verbonden. Er gelden geen instapkosten. De uitstapkosten bedragen 2,5%. Omdat beleggen in vastgoed een langetermijnbelegging is, worden gedurende de eerste drie jaar hogere uitstapkosten in rekening gebracht: jaar 1: 9%, jaar 2: 7%, jaar 3: 5%. De uitstapkosten komen ten goede aan het fonds, niet aan SynVest. Naast deze kosten zijn er ook doorlopende fondskosten. Een verdere uitleg van de kosten vindt u in het prospectus.

Manieren om deel te nemen

  • Met een eenmalige inleg. U kunt instappen met een eenmalig bedrag van minimaal 2.500 euro. U kunt uw belegging later altijd aanvullen.
  • Met een maandelijks bedrag. U kunt een vast bedrag beleggen van minimaal 100 euro per maand.
  • Met een combinatie. Wilt u een eenmalige inleg combineren met een vast bedrag per maand? Ook dat kan.

Brochure ontvangen?

Vul hieronder uw gegevens in en wij sturen u een brochure met deelnameformulier.

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind u op onze cookie instellingen pagina.

OK