Over SynVest

SynVest beheert beleggingsfondsen in aandelen, obligaties en vastgoed. Het beleggen van het vrije of fiscale vermogen kan bijdragen aan een extraatje voor later of een aanvulling op het pensioen met een lijfrente. Uiteraard passend bij het risicoprofiel en de levensfase van de belegger een juiste fondsenmix.

De beleggingsfondsen van SynVest zijn overzichtelijk. Wij willen op deze manier beleggen toegankelijk maken, voor grote en kleine beleggers. Ieder fonds is in een paar zinnen uit te leggen, zodat onze klanten direct een duidelijk beeld hebben van de kansen en risico’s.

SynVest is sinds de oprichting in 2005 uitgegroeid tot een serieuze speler op de Nederlandse beleggingsmarkt. Momenteel hebben wij circa 400 miljoen onder beheer en blijven we jaarlijks gestaag doorgroeien.

Directie, Raad van Advies en Stichtingbestuur

Het dagelijks management wordt gevoerd door Frits Panhuyzen en Martin van Gooswilligen. 

De Raad van Advies wordt bemand door Prof. Dr.  Jaap Koelewijn. De taak van deze Raad is het adviseren van de beheerder SynVest Fund Management.

Het bestuur van de Stichting Administratiekantoor SynVest Beleggingsfondsen wordt gevormd door Theo Oskam en Jan van Besouw.  De belangrijkste taken van het stichtingsbestuur zijn: 

  • Toezicht houden op de activiteiten van het bestuur van de fondsen
  • Toekennen van contracten aan de beleggers
  • Verwerven van juridisch eigendom van gewone aandelen in de fondsen
  • Uitkeren van dividend aan de beleggende deelnemers

Frits Panhuyzen

Na het voltooien van zijn Kandidaats Nederlands Recht aan de Universiteit van Nijmegen was Frits Panhuyzen vanaf 1986 mede-eigenaar van Nolthenius|Panhuyzen Makelaars en Beleggingsadviseurs in Commercieel Vastgoed te Arnhem. In 1999 is dit bedrijf overgenomen door de Kamerbeek Groep/Meeùs. Van 1995 tot 2006 was hij als mede-initiator en directeur actief betrokken bij het vastgoedbeleggingsfonds FiduVast. In 2005 was hij een van de grondleggers van SynVest. 

Martin van Gooswilligen

Studeerde bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na zijn dienstplicht bij de Koninklijke Marine als officier was hij directeur/eigenaar van een producent en distributeur aan de bekende winkelketens in de Benelux. De onderneming heeft hij in 2006 verkocht. Sinds 2007 is hij actief bij SynVest en hield zich aanvankelijk bezig met de commerciële aspecten van de beleggingsfondsen. In 2009 trad hij toe tot de directie.

Theo Oskam

Studeerde Bedrijfskunde en heeft sinds 1987 diverse managementfuncties bij de Rabobank bekleed. Van 2007 tot 2013 was hij als directeur van Ergo Insurance Benelux (dochter van Munich Re Insurance) verantwoordelijk voor de Benelux. Sinds 2013 is hij directeur van Einstein Books een uitgever die vooral actief is in de wereld van het internet.

Jan van Besouw

Na zijn studie Notarieel Recht in Utrecht is hij zijn carrière in 1980 begonnen bij de Rabobank Nederland. Hierna heeft hij zeven jaar als directeur Legal & Compliance gewerkt voor ING Barings in Amsterdam en Londen. In 2002 werd hij Secretaris van de Raad van Bestuur van Van der Moolen Holding. Van 2006 tot 2012 was hij Directeur Juridische Zaken van Aegon Nederland. Momenteel is hij freelance adviseur van diverse opdrachtgevers op het gebied van compliance.

Jaap Koelewijn

Jaap Koelewijn is in 2000 zijn eigen adviesbureau Financieel Denkwerk begonnen waarbij hij adviseert op het gebied van economie, beleggen en toezicht. Sinds 2007 is Jaap hoogleraar Corporate Finance aan de Nyenrode Business Universiteit. Daarnaast doceert hij ook aan de UvA, VU, Rijksuniversiteit Groningen en aan De Haagse Hogeschool. Ook is hij zelf toezichthouder, lid van verschillende beleggingscommissies en wordt hij vaak gevraagd als deskundige over allerlei actuele kwesties. Hij schrijft regelmatig columns voor o.a. CM.

Jaap studeerde algemene economie en werkte als universitair docent en onderzoeker aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, waar hij promoveerde op het bedrijfseconomisch toezicht op het bankwezen. Hij werkte vervolgens in diverse researchfuncties in de financiële sector, onder andere bij MeesPierson, IRIS (een gezamenlijke dochter van Rabobank en Robeco) en bij de Autoriteit Financiële Markten.

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind u op onze cookie instellingen pagina.

OK