Over SynVest

SynVest beheert beleggingsfondsen in aandelen, obligaties en vastgoed. Het beleggen van het vrije of fiscale vermogen kan bijdragen aan een extraatje voor later of een aanvulling op het pensioen met een lijfrente. Uiteraard passend bij het risicoprofiel en de levensfase van de belegger een juiste fondsenmix.

De beleggingsfondsen van SynVest zijn overzichtelijk. Wij willen op deze manier beleggen toegankelijk maken, voor grote en kleine beleggers. Ieder fonds is in een paar zinnen uit te leggen, zodat onze klanten direct een duidelijk beeld hebben van de kansen en risico’s.

SynVest is sinds de oprichting in 2005 uitgegroeid tot een serieuze speler op de Nederlandse beleggingsmarkt. Momenteel hebben wij circa 650 miljoen onder beheer en blijven we jaarlijks gestaag doorgroeien.

Autoriteit Financiële Markten (AFM)

De beheerder van het fonds, SynVest Fund Management BV heeft een AFM vergunning . Dat betekent dat de AFM erop toeziet dat:

  • Alle beleidsbepalende personen binnen de organisatie op integriteit en deskundigheid door de AFM zijn getoetst;
  • Benoemingen van beleidsbepalers ter goedkeuring zijn voorgelegd aan de AFM;
  • De structuur en Prospectus van het fonds is beoordeeld door de AFM;
  • Het fonds haar jaarcijfers en halfjaarcijfers ter beoordeling aan de AFM verstrekt;
  • De beheerder haar jaarcijfers en halfjaarcijfers ter beoordeling aan de AFM verstrekt;
  • Het fonds haar participanten op integere wijze informeert.

Alternative Investment Fund Managers Directive (AIFMD

Het fonds heeft volgens de richtlijnen van de AIFMD een bewaarder aangesteld. DeAIFMD heeft als doel meer transparantie richting investeerders en toezichthouders te bieden, en een versterking van de financiële stabiliteit. Een bewaarder is voor dit fonds verplicht. De bewaarder heeft een aantal belangrijke taken die de belegger moeten beschermen. Een van deze taken is de eigendomsverificatie.

De bewaarder controleert of de panden ook daadwerkelijk eigendom zijn van het fonds. Ook kijkt de bewaarder of investeringen passen binnen de strategie die in het Prospectus is vastgelegd. Daarnaast monitort de bewaarder dagelijks alle geldstromen; kloppen de facturen, de bedragen en de ontvangende partijen. 

Management en Stichtingbestuur

Het dagelijks management wordt gevoerd door Martin van Gooswilligen en Guido Quispel. 

Het bestuur van de Stichting Administratiekantoor SynVest Beleggingsfondsen wordt gevormd door Theo Oskam en Bob van der Mast.  De belangrijkste taken van het stichtingsbestuur zijn: 

  • Toezicht houden op de activiteiten van het bestuur van de fondsen
  • Toekennen van contracten aan de beleggers
  • Verwerven van juridisch eigendom van gewone aandelen in de fondsen
  • Uitkeren van dividend aan de beleggende deelnemers

Management

Martin van Gooswilligen

Studeerde bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na zijn dienstplicht bij de Koninklijke Marine als officier was hij directeur/eigenaar van een producent en distributeur aan de bekende winkelketens in de Benelux. De onderneming heeft hij in 2006 verkocht. Sinds 2007 is hij actief bij SynVest en hield zich aanvankelijk bezig met de commerciële aspecten van de beleggingsfondsen. In 2009 trad hij toe tot het management.

Guido Quispel 

Is opgeleid tot register accountant. In 2015 is Guido bij SynVest in dienst getreden als Financieel Manager. Voor SynVest is hij werkzaam geweest als Internal Auditor voor de christelijke hulporganisatie ZOA, die hulp biedt aan mensen die getroffen zijn door een natuurramp of gewapend conflict. Andere functies waren onder meer Manager Finance van Wilgenhaege Vermogensbeheer en Accountant / Audit Manager bij Jan Accountants & Belastingadviseurs. In 2020 is hij toegetreden tot het management van SynVest als Financieel Directeur.

Stichtingsbestuur

Theo Oskam

Studeerde Bedrijfskunde en heeft sinds 1987 diverse managementfuncties bij de Rabobank bekleed. Van 2007 tot 2013 was hij als directeur van Ergo Insurance Benelux (dochter van Munich Re Insurance) verantwoordelijk voor de Benelux. Sinds 2013 is hij directeur van Einstein Books een uitgever die vooral actief is in de wereld van het internet.

Bob van der Mast

Bob van der Mast is bedrijfseconoom. Hij heeft diverse bestuursfuncties bekleed bij financiële instellingen waaronder Citco Bank Nederland N.V., Bank Labouchere N.V. en Dexia Bank Nederland B.V. Op dit moment is hij directeur bij Tradealot B.V. en Target Media B.V. Bij beide organisaties richt hij zich op compliance en risicomanagement.

Bel ons

Mail ons

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind u op onze cookie instellingen pagina.

OK