Pensioen opbouwen

Heeft u de mogelijkheid om na uw pensioen te leven zoals u graag wilt? Veel Nederlanders blijken onvoldoende pensioen op te bouwen om hun huidige levensstijl na hun pensioen voort te kunnen zetten. Behoort u tot deze groep? Dan is het verstandig om extra vermogen op te bouwen, zodat u kunt voorsorteren op een onbezorgd pensioen. Bij SynVest heeft u twee mogelijkheden om uw pensioen aan te vullen:

Pensioen opbouwen met een belastingvoordeel

Met het SynVest Pensioen kunt u op een fiscaalvriendelijke manier een pensioen opbouwen. U legt eenmalig een bedrag in of elke maand. Een combinatie is natuurlijk ook mogelijk of alleen wanneer het u uitkomt. Zo bouwt u kapitaal op. Bereikt u de AOW-leeftijd? Dan kunt u dit kapitaal laten uitkeren, zodat u naast uw AOW een extra pensioensuitkering heeft.

Het voordeel van het SynVest Pensioen is het belastingvoordeel. Onder bepaalde voorwaarden kunt u de inleg aftrekken bij uw belastingaangifte. Bovendien hoeft u geen vermogensrendementsheffing te betalen over het opgebouwde kapitaal. U gaat pas belasting betalen vanaf het moment van uitkering wanneer u met pensioen gaat.
 

Omdat de kans groot is dat u op dat moment in een andere belastingschaal valt, profiteert u mogelijk van een tariefsvoordeel. Een nadeel is dat u het opgebouwde bedrag niet voor onverwachte uitgaven kunt gebruiken. Uw kapitaal staat vast. In de uitkeringsfase bent u bovendien gehouden aan fiscale regels die de opnamevrijheid beperken. Lees meer>>

Beleggen: pensioen aanvullen door zelf te beleggen

Wilt u liever zelf beleggen voor een aanvullend pensioen? Ook dat is mogelijk. Het voordeel is dat u altijd vrij over dit opgebouwde kapitaal kunt beschikken. U kunt zelf bepalen hoe u dit kapitaal wilt opbouwen en wanneer u het wilt gebruiken voor een aanvulling op uw pensioen.

Dit voordeel kan ook een nadeel zijn: u kunt in de verleiding komen om het opgebouwde kapitaal bijvoorbeeld te gebruiken voor een vakantie, terwijl het verstandiger is te sparen voor uw pensioen. Bovendien bent u boven een bepaald bedrag vermogensrendementsheffing verschuldigd. Lees meer>>

100.000 euro aan kapitaal opbouwen voor uw pensioen? Wat moet u maandelijks inleggen?

Het is verstandig om zo vroeg mogelijk te beginnen met geld opzij te zetten voor later. Want als u vroeg begint hoeft dit bedrag niet hoog te zijn om een mooi bedrag op te bouwen.

In onderstaande tabel ziet u hoeveel u moet inleggen wanneer u voor uw pensioen een kapitaal van € 100.000 wilt opbouwen. Bent u 22 jaar? Dan hoeft u maar € 33 per maand in te leggen. Maar begint u pas 30 jaar later, als u 52 jaar oud bent? Dan is de benodigde inleg gestegen naar € 330 per maand.

Deze berekening is gebaseerd op een offensieve portefeuille op basis van een historisch rendement van 7,4% en na aftrek van de kosten. 

*In deze berekening is er geen rekening gehouden met uw eventuele belastingvoordeel. Dit voordeel is namelijk afhankelijk van uw persoonlijk financiële situatie. Waarschijnlijk ontvangt u een deel van uw inleg terug van de belastingdienst.

** Dit bedrag is een bruto bedrag en bij uitkering moet u hierover belasting betalen. Echter doordat u na uw pensionering waarschijnlijk in een lagere belastingschaal valt dan voor de pensionering hoeft zal dat minder zijn dan voorheen.

Aan deze berekening kunnen geen rechten worden ontleend. Resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst.

Fondsen

Bij SynVest kunt u kiezen uit verschillende obligatie-, vastgoed- en aandelenfondsen. U bepaalt zelf welk deel van uw geld in welk fonds belegd wordt. Op onze fondsenpagina vindt u een overzicht van alle fondsen.

Bel ons

Mail ons

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind u op onze cookie instellingen pagina.

OK