usp
Pensioen opbouwen met belastingvoordeel
usp
Uitkering bij arbeidsongeschiktheid
usp
100% naar erfgenamen bij overlijden

ZZP Pensioen regelen
Beleggen, sparen of een combinatie?

U wilt natuurlijk uw inleg zoveel mogelijk laten groeien tot uw pensionering. Wanneer u zelf pensioen op gaat bouwen kunt u kiezen uit sparen, beleggen of een combinatie van deze twee. Zeker gezien de huidige rentestand kan beleggen met dit kapitaal financieel aantrekkelijk zijn. Het rendement over beleggingen is immers al snel hoger dan de historisch lage spaarrente, al is er meer risico. Beleggingen kunnen immers ook minder waard worden. Met het SynVest ZZP Pensioen kiest u voor pensioen opbouwen met kans op meer rendement.

Vraag het gratis boek ‘extra vermogen opbouwen’ aan 

Dit boek geeft u inzicht over alles wat u moeten weten over pensioen opbouwen. Geen ingewikkelde materie, gewoon makkelijk leesbaar en begrijpelijk.

In het eerste deel van dit boek krijgt u antwoord op de vraag waarom het eigenlijk nodig is om een aanvulling op uw pensioen op te bouwen. Ook zetten we de verschillende trends en ontwikkelingen voor u op een rijtje.

In deel twee laten we u zien hoe u dat extra vermogen kunt opbouwen, dus met welke financiële producten. Is er toch iets niet helemaal duidelijk? Achterin vindt u een begrippenlijst met uitleg en handige websites voor extra informatie.

Stuur mij het boek

Belastingvoordeel wanneer u zelf uw ZZP pensioen regelt

  • U mag de inleg aftrekken van uw belastbaar inkomen. Een deel van de inleg ontvangt u terug. Hier gelden wel voorwaarden voor: u moet zelf de inleg betalen en de inleg moet binnen uw jaar- en reserveringsruimte vallen. Ook is er een maximumbedrag dat u mag aftrekken.
  • Wanneer u straks met pensioen bent en periodiek uitkeringen ontvangt, betaalt u hierover belasting. Vaak valt het inkomen in een lagere belastingschaal dan voor de pensionering; er hoeft dus minder belasting betaald te worden.
  • Fiscale oudedagsreserve (FOR).  Als ondernemer of ZZPer voor de inkomstenbelasting mag u jaarlijks een deel van de winst reserveren voor uw oudedagsvoorziening. Dit deel heet de oudedagsreserve en dit is een reservering van een deel van de winst. De reservering zorgt voor uitstel van belastingheffing over dat deel van de winst. Dit levert u dus op de korte termijn belastingvoordeel op. Deze reservering kunt gebruiken als in inleg in uw SynVest ZZP pensioen. Het bedrag waarmee de reserve afneemt, is belastbare winst. Daar staat tegenover dat u de premie voor de aangekochte lijfrente kunt aftrekken.
  • U hoeft geen vermogensrendements-heffing te betalen over het opgebouwde kapitaal.

Hoeveel ZZP pensioen bouwt u op met belastingvoordeel?

Om te bepalen welk deel van uw inkomen u mag gebruiken voor de fiscaal vriendelijke ZZP pensioenopbouw, berekent uw eerst het pensioentekort over het afgelopen kalenderjaar. Dit bedrag is de zogenoemde jaarruimte. Op de site van de Belastingdienst staat een handige tool waarmee deze berekening zo is gemaakt. Eventueel mag u de jaarruimtes van de afgelopen 7 jaar alsnog ’inhalen’. 

Inleg is flexibel

Welk bedrag u inlegt in uw SynVest ZZP  pensioen bepaalt u helemaal zelf. Het maximum bedrag staat natuurlijk vast als u met belastingvoordeel wilt inleggen. Maar als het een jaar niet goed uitkomt, legt u niets in of een lager bedrag dat u wel kunt missen. Ook hoe vaak u per jaar inleg bepaalt u zelf. Bijvoorbeeld eenmalig aan het eind van het jaar of elke maand een vast of variabel bedrag. 

Fondsen

Bij SynVest kunt u kiezen uit verschillende obligatie-, vastgoed- en aandelenfondsen. U bepaalt zelf welk deel van uw geld in welk fonds belegd wordt. Op onze fondsenpagina vindt u een overzicht van alle fondsen.

Wat gebeurt er met uw ZZP pensioen bij arbeidsongeschiktheid of overlijden?

Stel dat u onverhoopt arbeidsongeschikt wordt dan mag u onder de volgende voorwaarden bij uw opgebouwde pensioenkapitaal.

  1. U heeft de AOW-leeftijd nog niet bereikt
  2. U heeft een medische verklaring, waarin staat dat u minimaal een jaar langdurig arbeidsongeschikt zult zijn

Komt u te overlijden dan komt de waarde van de beleggingen ten goede aan uw erfgenamen.

Rendement, risico's en kosten

Rendement
De waarde van beleggingen kan zich zowel negatief als positief ontwikkelen. Het uiteindelijk beschikbare kapitaal op de einddatum is afhankelijk van het rendement van de beleggingsfondsen. Houd hier rekening mee bij de planning van uw pensioen.

Risico’s
Met beleggen kunnen goede rendementen worden behaald. Maar er zijn ook risico's aan verbonden. Deze risico’s zijn afhankelijk van de beleggingsfondsen waarin u belegt. Het volledige overzicht van de risico’s van onze beleggingsfondsen vindt u in het prospectus. 

Kosten
Voor onze lijfrente brengen wij stortings- en beheerkosten in rekening. De stortingskosten betaalt u eenmalig over elke geldstorting. De beheerkosten betaalt u over het totale bedrag in het beleggingsfonds en worden per maand verrekend.

Instapkosten (eenmalig over elke geldstorting): 1,05%
Jaarlijkse beheerkosten van de lijfrente: 0,60%

Daarnaast betaalt u fondskosten (afhankelijk van de gekozen fondsen). Het volledige kostenoverzicht van onze beleggingsfondsen vindt u in het prospectus en het Essentiële-informatiedocument (Eid).

Meer informatie?

Vul hieronder uw gegevens in en wij sturen u een brochure met offerte aanvraagformulier.

Veel gestelde vragen over pensioen

Hoeveel pensioen heeft u nodig? Hoe kunt u zelf (extra) pensioen opbouwen?

Wij hebben de mogelijkheden voor het zelf opbouwen van pensioen op een rij gezet

Wilt u zelf aanvullend pensioen opbouwen? Dan kunt u fiscaal voordelig extra pensioen opbouwen met een lijfrente bij een bank, verzekeraar of een andere financiële instelling. Wat

Checklist zelf pensioen opbouwen

Heeft u een pensioenpolis afgesloten, maar bent u niet tevreden over uw huidige aanbieder? Met uw pensioen overstappen naar SynVest kan dan interessant zijn.

Meer over pensioen oversluiten naar SynVest

Pensioen is uitgesteld inkomen voor later. Inkomen als u de ‘pensioengerechtigde’ leeftijd heeft bereikt en niet meer werkt, of als u eerder wilt stoppen met werken. 

Meer uitleg over pensioen?

Alle vragen over beleggen
Heeft u vragen? Neem dan contact op Bel 020 - 23 51 490