SynVest Pensioen

Bouwt u geen of onvoldoende pensioen op? Bijvoorbeeld omdat u zelfstandig ondernemer bent of omdat uw werkgever geen goede pensioenregeling aanbiedt? Dan kunt u ervoor kiezen om zelf extra pensioen op te bouwen. U heeft dan straks, naast uw AOW uitkering, een extra pensioenuitkering. Kiest u voor het SynVest Pensioen dan kunt u met belastingvoordeel pensioen opbouwen. U legt dan eenmalig een bedrag in of elke maand. Een combinatie is natuurlijk ook mogelijk of alleen wanneer het u uitkomt. Vervolgens kiest u zelf hoe uw inleg wordt belegd. U heeft de keuze in beleggingsfondsen met aandelen, obligaties, vastgoed of een combinatie hiervan.
Flexibele looptijd en inleg

Bouw pensioen op met kans op een hoger rendement door te beleggen

100% naar erfgenamen bij overlijden

Pensioen opbouwen bij een beleggingsinstelling

Door de historisch lage rente neemt de belangstelling voor beleggen voor een extra pensioen toe. Daarmee heeft u uitzicht op een hoger rendement op uw geld, waardoor uw kapitaal op de einddatum aantrekkelijk blijft. Garantie op rendement heeft u met beleggen uiteraard nooit; u loopt het risico dat de beleggingen in waarde verminderen. Door een brede spreiding van uw kapitaal over verschillende fondsen kunt u dat risico beperken. Hoe langer de looptijd van uw beleggingen, hoe groter de kans op een goed rendement. U bepaalt die looptijd zelf (binnen de fiscale mogelijkheden), net als hoe risicovol u wilt beleggen. Voelt u meer voor een combinatie van sparen en beleggen? Dat kan ook. U spaart dan voor een deel van uw pensioen bij een bank of verzekeraar en het andere deel belegt u bij een beleggingsinstelling, zoals SynVest.

SynVest Pensioen met belastingvoordeel

De bedragen die u inlegt in uw SynVest Pensioen mag u aftrekken bij uw belastingaangifte. Daar komt bij dat de Belastingdienst het vermogen dat u heeft opgebouwd, niet meerekent als eigen vermogen in box 3. U betaalt over dit vermogen dus geen vermogensrendementsheffing.

U gaat pas belasting betalen wanneer u op AOW leeftijd een pensioensuitkering gaat ontvangen. Omdat de kans groot is dat u op dat moment in een ander belastingschaal valt, profiteert u mogelijk ook van een tariefsvoordeel.

Voorwaarden voor belastingvoordeel
Wilt u weten of u in aanmerking komt voor belastingvoordeel? Hiervoor gelden de volgende voorwaarden:

  • De belastingaftrek geldt alleen voor het jaar waarin u de premies of inleg heeft betaald.
  • U heeft de AOW-leeftijd nog niet bereikt op 1 januari van het jaar waarin u een bedrag inlegt.
  • U heeft jaarruimte of reserveringsruimte als gevolg van een pensioentekort in de afgelopen zeven jaar. Op de website van de Belastingdienst staat een rekenhulp  waarmee u deze ruimte kunt berekenen.

Fondsen

Bij SynVest kunt u kiezen uit verschillende obligatie-, vastgoed- en aandelenfondsen. U bepaalt zelf welk deel van uw geld in welk fonds belegd wordt. Op onze fondsenpagina vindt u een overzicht van alle fondsen.

Wat zijn de voordelen van het SynVest Pensioen?

  • Flexibiliteit in inleg. Welk bedrag en hoe vaak u wilt inleggen beslist u zelf en u kunt dit altijd zelf aanpassen in 'mijnsynvest'.
  • U kiest zelf in welke beleggingsfondsen u belegt (met uitzondering van het SynVest German RealEstate Fund).
  • De omzetting van de opbouwfase naar de uitkeringsfase is kosteloos.
  • Bij uw overlijden komt de waarde van de beleggingen ten goede aan uw erfgenamen.

Rendement, risico's en kosten

Rendementen
De waarde van beleggingen kan zich zowel negatief als positief ontwikkelen. Het uiteindelijk beschikbare kapitaal op de einddatum is afhankelijk van het rendement van de beleggingsfondsen. Houd hier rekening mee bij de planning van uw pensioen.

Risico’s en kosten

Met beleggen kunnen goede rendementen worden behaald. Maar er zijn ook risico's aan verbonden. Deze risico’s zijn afhankelijk van de beleggingsfondsen waarin u belegt. Het volledige overzicht van de risico’s van onze beleggingsfondsen vindt u in het prospectus. Voor onze lijfrente brengen wij stortings- en beheerkosten in rekening. De stortingskosten betaalt u eenmalig over elke geldstorting. De beheerkosten betaalt u over het totale bedrag in het beleggingsfonds en worden per maand verrekend.

Instapkosten (eenmalig over elke geldstorting):      1,05%
Jaarlijkse beheerkosten van de lijfrente:                      0,60%

Daarnaast betaalt u fondskosten (afhankelijk van de gekozen fondsen). Het volledige kostenoverzicht van onze beleggingsfondsen vindt u in het prospectus en het Essentiële-informatiedocument (Eid).

Meer informatie of een offerte ontvangen?

Vul hieronder uw gegevens in en wij sturen u een brochure met offerte aanvraagformulier.

Bel ons

Mail ons

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind u op onze cookie instellingen pagina.

OK