usp
Flexibilteit

Flexibele looptijd en inleg

usp
Kans op hoger rendement

door te beleggen

usp
Uitkeren naar erfgenamen

Bij overlijden

Pensioen opbouwen bij een beleggingsinstelling

Door de historisch lage rente neemt de belangstelling voor beleggen voor een extra pensioen toe. Daarmee heeft u uitzicht op een hoger rendement op uw geld, waardoor uw kapitaal op de einddatum aantrekkelijk blijft. Garantie op rendement heeft u met beleggen uiteraard nooit; u loopt het risico dat de beleggingen in waarde verminderen. Door een brede spreiding van uw kapitaal over verschillende fondsen kunt u dat risico beperken. Hoe langer de looptijd van uw beleggingen, hoe groter de kans op een goed rendement. U bepaalt die looptijd zelf (binnen de fiscale mogelijkheden), net als hoe risicovol u wilt beleggen. Voelt u meer voor een combinatie van sparen en beleggen? Dat kan ook. U spaart dan voor een deel van uw pensioen bij een bank of verzekeraar en het andere deel belegt u bij een beleggingsinstelling, zoals SynVest.

Lijfrente opbouwen familie

SynVest Pensioen met belastingvoordeel

De bedragen die u inlegt in uw SynVest Pensioen mag u aftrekken bij uw belastingaangifte. Daar komt bij dat de Belastingdienst het vermogen dat u heeft opgebouwd, niet meerekent als eigen vermogen in box 3. U betaalt over dit vermogen dus geen vermogensrendementsheffing.

U gaat pas belasting betalen wanneer u op AOW leeftijd een pensioensuitkering gaat ontvangen. Omdat de kans groot is dat u op dat moment in een ander belastingschaal valt, profiteert u mogelijk ook van een tariefsvoordeel.

Voorwaarden voor belastingvoordeel

Wilt u weten of u in aanmerking komt voor belastingvoordeel? Hiervoor gelden de volgende voorwaarden:

  • De belastingaftrek geldt alleen voor het jaar waarin u de premies of inleg heeft betaald.
  • U heeft de AOW-leeftijd nog niet bereikt op 1 januari van het jaar waarin u een bedrag inlegt.
  • U heeft jaarruimte of reserveringsruimte als gevolg van een pensioentekort in de afgelopen zeven jaar. Op de website van de Belastingdienst staat een rekenhulp  waarmee u deze ruimte kunt berekenen.

Fondsen

Bij SynVest kunt u kiezen uit verschillende obligatie-, vastgoed- en aandelenfondsen. U bepaalt zelf welk deel van uw geld in welk fonds belegd wordt. Op onze fondsenpagina vindt u een overzicht van alle fondsen.

Vraag het gratis boek ‘extra vermogen opbouwen’ aan 

Dit boek geeft u inzicht over alles wat u moeten weten over pensioen opbouwen. Geen ingewikkelde materie, gewoon makkelijk leesbaar en begrijpelijk.

In het eerste deel van dit boek krijgt u antwoord op de vraag waarom het eigenlijk nodig is om een aanvulling op uw pensioen op te bouwen. Ook zetten we de verschillende trends en ontwikkelingen voor u op een rijtje.

In deel twee laten we u zien hoe u dat extra vermogen kunt opbouwen, dus met welke financiële producten. Is er toch iets niet helemaal duidelijk? Achterin vindt u een begrippenlijst met uitleg en handige websites voor extra informatie.

Ja, stuur mij het boek
Pensioen opbouwen vriendinnen café

Wat zijn de voordelen van het SynVest Pensioen?

  • Flexibiliteit in inleg. Welk bedrag en hoe vaak u wilt inleggen beslist u zelf en u kunt dit altijd zelf aanpassen in 'mijnsynvest'.
  • U kiest zelf in welke beleggingsfondsen u belegt (met uitzondering van het SynVest German RealEstate Fund).
  • De omzetting van de opbouwfase naar de uitkeringsfase is kosteloos.
  • Bij uw overlijden komt de waarde van de beleggingen ten goede aan uw erfgenamen.

Rendement, risico's en kosten

Rendementen
De waarde van beleggingen kan zich zowel negatief als positief ontwikkelen. Het uiteindelijk beschikbare kapitaal op de einddatum is afhankelijk van het rendement van de beleggingsfondsen. Houd hier rekening mee bij de planning van uw pensioen.

Risico’s
Met beleggen kunnen goede rendementen worden behaald. Maar er zijn ook risico's aan verbonden. Deze risico’s zijn afhankelijk van de beleggingsfondsen waarin u belegt. Het volledige overzicht van de risico’s van onze beleggingsfondsen vindt u in het prospectus.

Kosten
Voor onze lijfrente brengen wij stortings- en beheerkosten in rekening. De stortingskosten betaalt u eenmalig over elke geldstorting. De beheerkosten betaalt u over het totale bedrag in het beleggingsfonds en worden per maand verrekend.

  • Instapkosten (eenmalig over elke geldstorting): 1,05%
  • Jaarlijkse beheerkosten van de lijfrente: 0,60%

Daarnaast betaalt u fondskosten (afhankelijk van de gekozen fondsen). Het volledige kostenoverzicht van onze beleggingsfondsen vindt u in het prospectus en het Essentiële-informatiedocument (Eid).

Meer informatie of een offerte ontvangen?

Vul hieronder uw gegevens in en wij sturen u een brochure met offerte aanvraagformulier.

Veel gestelde vragen over pensioen

Pensioen is uitgesteld inkomen voor later. Inkomen als u de ‘pensioengerechtigde’ leeftijd heeft bereikt en niet meer werkt, of als u eerder wilt stoppen met werken. 

Meer uitleg over pensioen?

Hoeveel pensioen heeft u nodig? Hoe kunt u zelf (extra) pensioen opbouwen?

Wij hebben de mogelijkheden voor het zelf opbouwen van pensioen op een rij gezet

Wilt u zelf aanvullend pensioen opbouwen? Dan kunt u fiscaal voordelig extra pensioen opbouwen met een lijfrente bij een bank, verzekeraar of een andere financiële instelling. Wat

Checklist zelf pensioen opbouwen

Heeft u een pensioenpolis afgesloten, maar bent u niet tevreden over uw huidige aanbieder? Met uw pensioen overstappen naar SynVest kan dan interessant zijn.

Meer over pensioen oversluiten naar SynVest

Als ZZPer of MKBer bent u zelf verantwoordelijk voor het opbouwen van een extra pensioen. Bent u al begonnen met zelf pensioen regelen of stelt u dat nog steeds uit? Met SynVest ZZP Pensioen kunt u pensioen opbouwen met belastingvoordeel.

Meer over SynVest pensioen voor ZZP-ers en ondernemers

Alle vragen over beleggen
Heeft u vragen? Neem dan contact op Bel 020 - 23 51 490