usp
Flexibel

Flexibele looptijd

usp
Lijfrente

Lijfrente opbouwen beleggen

usp
100%

100% naar erfgenamen bij overlijden

Lijfrente bij een beleggingsinstelling

Door de historisch lage rente neemt de belangstelling voor beleggen met lijfrentekapitaal toe. Daarmee heeft u uitzicht op een hoger rendement op uw geld, waardoor uw kapitaal op de einddatum aantrekkelijk blijft. Garantie op rendement heeft u met beleggen uiteraard nooit; u loopt het risico dat de beleggingen in waarde verminderen.

Door een brede spreiding van uw kapitaal over verschillende fondsen kunt u dat risico beperken. Hoe langer de looptijd van uw beleggingen, hoe groter de kans op een goed rendement. U bepaalt die looptijd zelf (binnen de fiscale mogelijkheden), net als hoe risicovol u wilt beleggen.

Voelt u meer voor een combinatie van sparen en beleggen? Dat kan ook. U spaart dan een deel van uw lijfrentekapitaal bij een bank of verzekeraar en het andere deel belegt u bij een beleggingsinstelling, zoals SynVest.

Fondsen

Bij SynVest kunt u kiezen uit verschillende obligatie-, vastgoed- en aandelenfondsen. U bepaalt zelf welk deel van uw geld in welk fonds belegd wordt. Op onze fondsenpagina vindt u een overzicht van alle fondsen.

Naar fondsenoverzicht

Rendement, risico's en kosten

Rendement
De waarde van beleggingen kan zich zowel negatief als positief ontwikkelen. De omvang van het uiteindelijk beschikbare lijfrentekapitaal of de periodieke uitkeringen is afhankelijk van het rendement van de beleggingsfondsen. Houd hier rekening mee bij de planning van uw pensioen.

Risico’s
Met beleggen kunnen goede rendementen worden behaald. Maar er zijn ook risico's aan verbonden. Deze risico’s zijn afhankelijk van de beleggingsfondsen waarin u belegt. Het volledige overzicht van de risico’s van onze beleggingsfondsen vindt u in het prospectus. 

Voor onze lijfrente brengen wij stortings- en beheerkosten in rekening. Deze kosten verminderen de potentiële groei van de belegging. De stortingskosten betaalt u eenmalig over elke geldstorting. De beheerkosten betaalt u over het totale bedrag in het beleggingsfonds en worden per maand verrekend.

Instapkosten (eenmalig over elke geldstorting): 1,05%
Beheerkosten (jaarlijks): 0,60%

Daarnaast betaalt u fondskosten (afhankelijk van de gekozen fondsen). Het volledige kostenoverzicht van onze beleggingsfondsen vindt u in het prospectus en het Essentiële-informatiedocument (Eid) van Lijfrente Uitkeren of het Essentiële-informatiedocument (Eid) van Lijfrente Opbouwen.

Meer informatie ontvangen?

Vul hieronder uw gegevens in en wij sturen u de brochure met een offerte aanvraagformulier.

Veel gestelde vragen over pensioen

Hoeveel pensioen heeft u nodig? Hoe kunt u zelf (extra) pensioen opbouwen?

Wij hebben de mogelijkheden voor het zelf opbouwen van pensioen op een rij gezet

Wilt u zelf aanvullend pensioen opbouwen? Dan kunt u fiscaal voordelig extra pensioen opbouwen met een lijfrente bij een bank, verzekeraar of een andere financiële instelling. Wat

Checklist zelf pensioen opbouwen

Pensioen is uitgesteld inkomen voor later. Inkomen als u de ‘pensioengerechtigde’ leeftijd heeft bereikt en niet meer werkt, of als u eerder wilt stoppen met werken. 

Meer uitleg over pensioen?

Alle vragen over beleggen
Heeft u vragen? Neem dan contact op Bel 020 - 23 51 490