Pensioen opbouwen met een belastingvoordeel

Met het SynVest Pensioen kunt u op een fiscaalvriendelijke manier een pensioen opbouwen. 

Meer over pensioen opbouwen met belastingvoordeel (box 1)

U legt eenmalig een bedrag in of elke maand. Een combinatie is natuurlijk ook mogelijk of alleen wanneer het u uitkomt. Zo bouwt u kapitaal op. Bereikt u de AOW-leeftijd? Dan kunt u dit kapitaal laten uitkeren, zodat u naast uw AOW een extra pensioensuitkering heeft.

Het voordeel van het SynVest Pensioen is het belastingvoordeel. Onder bepaalde voorwaarden kunt u de inleg aftrekken bij uw belastingaangifte. Bovendien hoeft u geen vermogensrendementsheffing te betalen over het opgebouwde kapitaal. U gaat pas belasting betalen vanaf het moment van uitkering wanneer u met pensioen gaat.

Omdat de kans groot is dat u op dat moment in een andere belastingschaal valt, profiteert u mogelijk van een tariefsvoordeel. Een nadeel is dat u het opgebouwde bedrag niet voor onverwachte uitgaven kunt gebruiken. Uw kapitaal staat vast. In de uitkeringsfase bent u bovendien gehouden aan fiscale regels die de opnamevrijheid beperken.

Beleggen: pensioen aanvullen door zelf te beleggen

Wilt u liever zelf beleggen voor een aanvullend pensioen? Ook dat is mogelijk. Het voordeel is dat u altijd vrij over dit opgebouwde kapitaal kunt beschikken. U kunt zelf bepalen hoe u dit kapitaal wilt opbouwen en wanneer u het wilt gebruiken voor een aanvulling op uw pensioen.

Dit voordeel kan ook een nadeel zijn: u kunt in de verleiding komen om het opgebouwde kapitaal bijvoorbeeld te gebruiken voor een vakantie, terwijl het verstandiger is te sparen voor uw pensioen. Bovendien bent u boven een bepaald bedrag vermogensrendementsheffing verschuldigd.

Meer over zelf pensioen aanvullen (box 3)

€100.000,- opbouwen voor uw pensioen
Wat moet u maandelijks inleggen?

Het is verstandig om zo vroeg mogelijk te beginnen met geld opzij te zetten voor later. Want als u vroeg begint hoeft dit bedrag niet hoog te zijn om een mooi bedrag op te bouwen.

In de tabel ziet u hoeveel u moet inleggen wanneer u voor uw pensioen €100.000,- wilt opbouwen. Deze berekening is gebaseerd op een offensieve portefeuille op basis van een historisch rendement van 7,4% en na aftrek van de kosten. Aan deze berekening kunnen geen rechten worden ontleend. Resultaten uit het verlenden bieden geen garantie voor de toekomst

  • In deze berekening is er geen rekening gehouden met uw eventuele belastingvoordeel. Dit voordeel is namelijk afhankelijk van uw persoonlijk financiële situatie. Waarschijnlijk ontvangt u een deel van uw inleg terug van de belastingdienst.

  • Dit bedrag is een bruto bedrag en bij uitkering moet u hierover belasting betalen. Echter doordat u na uw pensionering waarschijnlijk in een lagere belastingschaal valt dan voor de pensionering hoeft zal dat minder zijn dan voorheen.

Fondsen

Bij SynVest kunt u kiezen uit verschillende obligatie-, vastgoed- en aandelenfondsen. U bepaalt zelf welk deel van uw geld in welk fonds belegd wordt. Op onze fondsenpagina vindt u een overzicht van alle fondsen.

Vraag het gratis boek ‘extra vermogen opbouwen’ aan 

Dit boek geeft u inzicht over alles wat u moeten weten over pensioen opbouwen. Geen ingewikkelde materie, gewoon makkelijk leesbaar en begrijpelijk.

In het eerste deel van dit boek krijgt u antwoord op de vraag waarom het eigenlijk nodig is om een aanvulling op uw pensioen op te bouwen. Ook zetten we de verschillende trends en ontwikkelingen voor u op een rijtje.

In deel twee laten we u zien hoe u dat extra vermogen kunt opbouwen, dus met welke financiële producten. Is er toch iets niet helemaal duidelijk? Achterin vindt u een begrippenlijst met uitleg en handige websites voor extra informatie.

Ja, stuur mij het boek

Veelgestelde vragen over pensioen opbouw

Pensioen is uitgesteld inkomen voor later. Inkomen als u de ‘pensioengerechtigde’ leeftijd heeft bereikt en niet meer werkt, of als u eerder wilt stoppen met werken. 

Meer uitleg over pensioen?

Wilt u zelf aanvullend pensioen opbouwen? Dan kunt u fiscaal voordelig extra pensioen opbouwen met een lijfrente bij een bank, verzekeraar of een andere financiële instelling. Wat

Checklist zelf pensioen opbouwen

Heeft u een pensioenpolis afgesloten, maar bent u niet tevreden over uw huidige aanbieder? Met uw pensioen overstappen naar SynVest kan dan interessant zijn.

Meer over pensioen oversluiten naar SynVest

Als ZZPer of MKBer bent u zelf verantwoordelijk voor het opbouwen van een extra pensioen. Bent u al begonnen met zelf pensioen regelen of stelt u dat nog steeds uit? Met SynVest ZZP Pensioen kunt u pensioen opbouwen met belastingvoordeel.

Meer over SynVest pensioen voor ZZP-ers en ondernemers

Bekijk alle vragen
Heeft u vragen? Neem dan contact op Bel 020 - 23 51 490