Graag informeren wij u over het SynVest German RealEstate Fund.

Op dit moment is de situatie van het fonds stabiel ondanks de coronapandemie. Zoals wij u eerder informeerden, zijn er wel huurders (winkels zoals Action en Kik) die hun huur niet of deels niet hebben kunnen betalen. Hierdoor is het fonds helaas huurinkomsten misgelopen en hebben wij het voorschotdividend naar 4% moeten verlagen. Het rendement over 2020 bedraagt conform de jaarrekening 4,18% (concept) en sluit aan bij het voorschotdividend. Eind deze maand wordt de definitieve jaarrekening gepubliceerd op de website. 
 
Het vooruitzicht is echter positief. De vaccinaties gaan de goede kant op en we kunnen langzaamaan het "normale" leven weer gaan oppakken. Dit zal de huurinkomsten van het fonds ten goede komen. Daarnaast laten de taxaties een lichte waardestijging zien. Dit betekent dat de portefeuille solide is, ook in deze tijd.
 
We zijn druk bezig met de aankoop van nieuwe objecten en we hebben de afgelopen periode geïnvesteerd in bestaande objecten. Denk hierbij aan het vergroten van supermarkten, het moderniseren van objecten of transformaties naar woningen. Dit zal bijdragen aan een positief, lange termijn effect op het fondsrendement. 
 
Op dit moment heeft het fonds meer dan 100 objecten in de portefeuille met een fondsvermogen van ruim €400 miljoen. Dit maakt het SynVest German RealEstate Fund Nederlands grootste beleggingsfonds in Duits vastgoed. Daarbij heeft het fonds sinds de start in 2011 een gemiddeld jaarrendement behaald van 7,7%. 
 
 

Heeft u vragen? Neem dan contact op Bel 020 - 23 51 490