Het zijn bijzondere tijden waarvan ook wij niet goed kunnen inschatten wat de korte- en langetermijneffecten zijn. We zijn behoedzaam en voorzichtig, al kijken we ook vooruit. Onderstaand geven we een update betreft van onze beleggingsfondsen.

SynVest Dutch RealEstate Fund (nieuw Nederlands vastgoedfonds)

De aankoop van de eerste twee objecten zijn gepland voor april. Het betreft een vrijwel nieuwe supermarkt in Leek en een kantoor in Nieuwegein met meerdere huurders. Begin april volgt nog wel een laatste controle of huurders niet in de problemen zijn gekomen of dat er andere zaken zijn waardoor we toch van een aankoop af moeten zien. Uiteraard zijn wij in deze tijden extra voorzichtig. Met deze aankopen kunnen we het rendement realiseren dat we nodig hebben om het voorschotdividend aan u te kunnen uitkeren. Het volgende object waar wij in vergaande onderhandeling zijn is een buurtwinkelcentrum met twee supermarkten in Gorinchem.

Meer informatie over beleggen in Nederlands vastgoed?

SynVest German RealEstate Fund (Duits vastgoed)

Ondanks dat de portefeuille grotendeels bestaat uit winkels die in de eerste levensbehoefte voorzien en woningen, bevat de portefeuille ook een aantal huurders die hun bedrijf (tijdelijk) moeten sluiten. Hierdoor zijn wij genoodzaakt om maatregelen te nemen om dit fonds gezond te houden. Wij passen voorlopig het voorschotdividend aan van € 23,50 naar € 15,00 per maand. Alle beleggers in dit fonds zijn hier inmiddels over geïnformeerd. Dit bericht met meer toelichting kunt u hier lezen.

Meer informatie over beleggen in Duits vastgoed?

SynVest Beleggingsfondsen

Zoals verwacht hebben de beleggingen in aandelen het zwaarder dan in obligaties. De rendementen van de indices als de AEX, Eurostoxx 600 en Dow Jones hebben een negatieve ontwikkeling laten zien van rond de min 20% in het eerste kwartaal. Dit verlies was groter medio maart, maar de beurzen zijn sindsdien iets opgekrabbeld en daarna stabiel gebleven.

Hoe het verloop in het tweede kwartaal en de rest van het jaar zal zijn weten we nog niet. Onze fondsen, voor een groot deel indexfondsen, volgen de bewegingen van de markt. Veel hangt af van de duur van de genomen maatregelen. Hoe langer dit duurt hoe groter het effect op de economie. De verwachting is wel dat als het Coronavirus achter ons ligt het herstel sterk zal zijn. We blijven rustig en kijken voorzichtig naar kansen in de markt. De nieuwe factsheets staan na de prolongatie, op 8 april, op onze website.

SynVest RealEstate Fund

De genomen maatregelen in Nederland hebben grote gevolgen voor het bedrijfsleven. Wanneer de maatregelen van korte duur zijn zal het effect voor de meeste bedrijven waarschijnlijk beperkt blijven. Echter er zijn ook sectoren die zwaar geraakt worden. Bepaalde huurders van het SynVest RealEstate fonds hebben het moeilijk en kunnen pas later de huur betalen. Voor nu is dat nog geen probleem. Wij zijn al in overleg met onze financiers over de mogelijkheid van uitstel van aflossingen wanneer dit noodzakelijk mocht blijken.

Heeft u vragen? Neem dan contact op Bel 020 - 23 51 490