Robert belegt met zijn vermogen in het Duitse vastgoed fonds van SynVest. U leest hier zijn ervaring

Beleggen in Duits vastgoed

“Ik ben in Duits vastgoed gestapt vanwege het dividendrendement en het beperkte risico. Van mijn pensioen kan ik prima rondkomen. Voor een aanvulling en de dingen die ik nog wil doen, is het leuk als er elke maand iets extra’s op mijn bankrekening wordt bijgeschreven. Een goede vriend van mij belegde al langer bij SynVest. Ik heb vervolgens contact opgenomen. Dat beviel goed en zo ben ik participant geworden”.

Betrouwbare organisatie

Het lijkt mij een betrouwbare organisatie. Op de bijeenkomsten komen ze goed over. Ze vertellen veel over de achtergrond en de projecten. De website ziet er goed uit en de persoonlijke contacten zijn prima. Ik zou nog wel eens bij ze op bezoek willen, maar dat stel ik uit tot ze in het nieuwe pand zitten. Ik heb overigens ook laten meewegen dat ze onder toezicht van de AFM staan en een stichtingsbestuur hebben met gezaghebbende namen als voorheen Willem Vermeend. Goed toezicht is voor mij belangrijk, evenals professionaliteit binnen de organisatie en transparantie”.

"Een goede vriend van mij belegde al langer bij SynVest. Ik heb vervolgens contact opgenomen. Dat beviel goed en zo ben ik participant geworden."

Meer inzicht in dividend

“Graag wil ik een kritisch opbouwend punt noemen. Ik wil meer inzicht hebben in de bepaling van het jaarlijks voorschotdividend. Dat kan ik niet in de jaarrekening terugvinden. Bij het geconsolideerd kasstroomoverzicht staat een regel dividenduitkeringen, maar verder niet exact hoe het wordt vastgesteld. Bovendien zou het goed zijn als de  dividenduitkeringen volledig gedekt worden door de netto huuropbrengsten.

Vooruitzichten beleggingsmarkten

“Voor mij heeft de Duitse vastgoedmarkt een duurzaam karakter, met name ook omdat SynVest op langjarige huurcontracten stuurt. Daarbuiten zie ikwel bedreigingen, zoals de handelsoorlog van de VS versus China en Europa,de (harde) Brexit, de plannen van de Italiaanse regering die de begroting niet op orde heeft en de populisten in het algemeen. Ook klimaatverandering en verhoging van de (hypotheek)rente zal gevolgen hebben. Een kans zie ik voor een beleggingsproduct in studentenwoningen. Ook huurwoningen in de middenklasse vind ik een kans voor de beleggingsmarkt. Inmiddels belegt SynVest al een deel van haar portefeuille in huurwoningen.

De ervaring van Robert is in het najaar van 2018 gepubliceerd in het SynFormatie magazine

Aan beleggen zijn risico's en kosten verbonden. Hierover leest u meer in het prospectus en de Essentiële beleggersinformatie (Ebi).

Bel ons

Mail ons

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind u op onze cookie instellingen pagina.

OK