Luc belegt sinds 2015 bij SynVest in het SynVest German RealEstate Fund en het SynVest Value Investment Fund. Hieronder vindt u zijn ervaringen:

Beleggen is een slimme investering

“Ik beleg inmiddels zo’n 30 of 40 jaar. Ik volg zelf de beurzen en kijk met veel interesse naar wat partijen in de markt doen en aanbieden. Mijn vrouw en ik beleggen sinds 2015 bij SynVest. Ik zag een advertentie en ben me in de organisatie gaan verdiepen. De personen achter SynVest hebben ruime ervaring in de branche, en dat schept vertrouwen. Naast een uitgestelde lijfrente beleggen we sinds dit jaar ook een deel van ons vrije vermogen in Duits vastgoed. Een spaarrekening levert op dit moment weinig op; de beurs en vastgoed zijn wat dat betreft een slimmere investering.”

Durf anti-cyclisch te beleggen

“Wij hanteren geen vaste beleggingstermijn. Ik kijk naar de ontwikkelingen op de beurs, en daar pas ik mijn plan op aan. Wanneer je je beleggingen moet bijsturen, weet je als belegger nooit. Je kunt de beurs nooit voor zijn, je loopt altijd achter. Mijn advies aan beleggers is om niet teveel op de dag te kijken, en niet in paniek te raken als de koers opeens daalt. Die bewegingen zijn reacties op het heersende sentiment, veelal gedreven door angst. Ik acteer liever anti-cyclisch, loop niet met de meute mee. Een beleggingshype zegt helemaal niets over de werkelijke waarde van je investering.”

"De personen achter SynVest hebben ruime ervaring in de branche, en dat schept vertrouwen."

Benaderbare organisatie 

“De beleggingsfondsen van SynVest trokken mijn aandacht omdat het geen grote fondsen zijn. De organisatie is bovendien benaderbaar. Bij grote marktpartijen ben je vaak een nummer. Of nog erger: ze denken vooral aan zichzelf, en als belegger draaf je op voor de kosten. SynVest is toegankelijk en persoonlijk. Het is een organisatie zonder poeha. Als je vragen hebt over je belegging, dan kun je hierover met hen in gesprek en krijg je persoonlijk een uitleg. Bovendien is de omvang van het totaalkapitaal van de organisatie te klein om gekke sprongen te maken als instelling. Dat is een geruststelling, want daar koop je niets voor. Als ik wil gokken, kan ik beter naar een casino gaan.”

Behoefte van de klant centraal

“Ik zou graag meer actueel inzicht willen in mijn eigen beleggingen. De communicatie vanuit SynVest over een koersverandering is netjes en accuraat, maar het zou mooi zijn als ik op de website de dividendperiode gemakkelijker kan bekijken. Veel programmeurs denken vanuit oude systemen, in plaats van de behoefte van de klant centraal te stellen. Dat geldt trouwens voor veel meer bedrijven dan SynVest alleen. Maar dat is makkelijk gezegd als klant. Het is niet altijd evident om het beste te doen en dan ook nog positieve resultaten te krijgen. Wat dat betreft ben ik een tevreden belegger.”

De ervaring van Luc is in het najaar van 2017 gepubliceerd in het Synformatie magazine

Bel ons

Mail ons

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind u op onze cookie instellingen pagina.

OK