Hans is sinds 2017 klant bij SynVest in het SynVest German RealEstate Fund. Lees hier zijn ervaring

Beleggen in Duits vastgoed

“Ik wilde naast mijn andere beleggingen ook in Duits vastgoed investeren en mijn risico’s zodoende verder spreiden. Dat is tenslotte mijn vak. Nadat ik goed heb rondgekeken bleef SynVest over. Er is niet veel op dit gebied, of de toetreding was lastig met bijvoorbeeld een ondergrens van de inleg. Soms was er weinig transparantie. Met mijn vrij vermogen wil ik een mooi rendement maken en groeien op de lange termijn. De criteria van SynVest passen daarbij. Er was eigenlijk geen alternatief voor Duits vastgoed”.

De mensen spreken mij aan

“Als je gaat beleggen kijk je ook naar de poppetjes. Die spreken mij aan. De informatie wordt op een goede manier gecommuniceerd. Ik heb ook naar beursgenoteerde fondsen gekeken, maar SynVest sprong er uit en het zit fysiek nog in de buurt ook. In dit online tijdperk niet onbelangrijk als je eens een gesprek wilt. De ‘look and feel’ van de website kan wel beter, die is wat gedateerd. Als je inlogt op je eigen pagina staat alle informatie er wel, maar het kan ‘sexier’ worden gepresenteerd.

" ik heb ook naar beursgenoteerde fondsen gekeken, maar SynVest sprong eruit"

Vooruitzichten beleggingsmarkten

Bij SynVest laat ik mijn dividend sinds kort uitbetalen in plaats van herbeleggen. Dat soort wijzigingen verloopt overigens soepel. ‘Cash is king’ momenteel. In Nederland lijkt een vastgoedbubbel opnieuw niet uitgesloten. In Duitsland is dat iets minder waarschijnlijk. Macro-economisch gezien gaat de rente weer stijgen. Dat is niet goed voor vastgoed. SynVest zit bovendien veel in winkels. Daar is de online trend niet tegen te houden. Dus misschien moeten ze de beleggingscategorieën wat gaan aanpassen”.

Focus op lange termijn beleggers

“Positief is dat SynVest de eerste drie jaar hogere uitstapkosten hanteert, indien beleggers vervroegd willen uittreden. Hierdoor wordt de focus ook meer op de lange termijn gericht. Wat ik tenslotte wil meegeven: geef een duidelijk inzicht hoe maandelijks de waarde van de certificaten wordt bepaald. Het lijkt er nu een beetje op alsof de prijs bij de vrijdagmiddagborrel wordt vastgesteld”.

De ervaring van Hans is in het voorjaar van 2018 gepubliceerd in het SynFormatie magazine

Aan beleggen zijn risico's en kosten verbonden. Hierover leest u meer in het prospectus en de Essentiële beleggersinformatie (Ebi).

Bel ons

Mail ons

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind u op onze cookie instellingen pagina.

OK