Jan belegt sinds 2015 bij SynVest in Duits vastgoed. Hij deelt over zijn ervaringen:

Wat is uw beleggingsdoelstelling en waarom via SynVest?

Als ondernemer moet je het pensioen zelf regelen. Dat wil ik graag in eigen hand houden en niet aan een pensioenfonds of verzekeringsmaatschappij uitbesteden. Binnen de holding heb ik liquide middelen die ik wilde beleggen als (aanvullend) pensioen. Een spaarrekening levert vrijwel niets op. Je gaat dan op zoek naar een solide belegging bij een betrouwbare partij, met een goed rendement en weinig volatiliteit van de onderliggende waarde. Via research, de prospectus en de website ben ik bij SynVest terechtgekomen. Bij telefonisch contact werden de vragen die ik had goed beantwoord. Geleidelijk aan ben ik in het Duitse vastgoedfonds gestapt. Naast mijn AOW en privébeleggingen heb ik later het opgebouwde vermogen en de dividenduitkeringen van het SynVest German RealEstate Fund als pensioen.

Wat kan er beter bij SynVest?

Voor mij hoeft er niet zo veel te veranderen bij SynVest. Het fonds valt onder toezicht van de AFM en met het huidige beleggingsbeleid past het goed bij mij en mijn doelstellingen. Daarnaast is het een belegging met een mooi dividendrendement van 7%, dat ik steeds herbeleg. Ik zie wel dat mijn spreiding enigszins beperkt is. De andere producten of fondsen van SynVest zijn voor mij minder interessant.

"Ze communiceren open, eerlijk en transparant, ook bij kritische vragen of artikelen"

Wat vindt u goed gaan bij SynVest?

Mijn ervaring is dat het een klantgerichte en solide organisatie is. Ze opereren kritisch en behoedzaam. Met het Duitse fonds pakken ze de vastgoedkrenten uit de pap; vooral winkels die in de dagelijkse levensbehoeften voorzien in niet al te grote steden. Wat mij betreft moeten ze op deze voet doorgaan. Een gestage groei past ook bij mij. De website en de prospectus zien er goed uit en bieden veel relevante informatie. Ze communiceren open, eerlijk en transparant, ook bij kritische vragen of artikelen.

Wat wilt u tot slot nog zeggen?

De enige relevante vraag voor mij is of de waarde van het fonds op termijn jaarlijks niet sterk gaat fluctueren c.q. dalen. Tot nu toe gaat het goed. Ik ben ingestapt op €4.150,- en de certificaten worden inmiddels gewaardeerd op €4.200,-. Hopelijk blijft het voorschotdividend op 7%. Jammer is wel dat de uitstapkosten na 3 jaar 2,5% bedragen. Dat betekent dat ik na mijn pensionering het dividend van 7% waarschijnlijk zal laten uitkeren, zonder de certificaten te verkopen.

De ervaring van Jan is in het najaar van 2016 gepubliceerd in het Synformatie magazine

Bel ons

Mail ons

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind u op onze cookie instellingen pagina.

OK