André belegt sinds 2012 bij SynVest in het SynVest RealEstate Fund en SynVest German RealEstate Fund. Dit zijn zijn ervaringen

Wat is uw beleggingsdoelstelling en waarom via SynVest?

Sinds 11 jaar ben ik gepensioneerd en is er geen prijscompensatie geweest. Wij hebben nog wel wat spaargeld dat met 1% rente nauwelijks iets oplevert. Daarom zochten wij naar een mogelijkheid ons geld goed te beleggen en er per maand iets extra’s bij te krijgen. Bovendien moeten we gemakkelijk over het geld kunnen beschikken als wij dat willen. Via de SynVest fondsen werd die mogelijkheid geboden.

Hoeveel heeft u belegd?

In het SynVest RealEstate Fund hebben wij € 11.250,- belegd; dat is nu nog ruim €3.000,- waard. En via SynVest German RealEstate Fund €16.600,-. Helaas moet er voor het Nederlandse fonds nu aan de bank afgelost worden, waardoor er nauwelijks nog dividend wordt uitgekeerd. Maar het German RealEstate Fund doet het uitstekend met een positief rendement en een maandelijks dividend van 7,4% op jaarbasis. Beleggen betekent nu eenmaal risico’s nemen. Als het door bijvoorbeeld een crisis tegen zit kan het management van SynVest daar ook niet altijd wat aan doen, zoals met het Nederlandse vastgoed. Je hoort mij dan ook niet zeuren. Bovendien gaat de koers van het Nederlandse vastgoedfonds langzaam weer omhoog. Der ervaring leert dat de economie en daarmee beleggingen altijd op- en neergaande bewegingen kent.

"Ik hoop dat ze doorgaan waar ze mee bezig zijn"

Wat kan er beter bij SynVest?

SynVest is niet helemaal bestendig gebleken tijdens de crisis. Dat kan beter, zoals bij het Nederlandse vastgoedfonds. Maar dat lijken ze prima op te lossen bij het German RealEstate Fund, waar ze goed aflossen op de hypothecaire lening en heel goed spreiden. Je moet jezelf altijd tegen mindere tijden indekken en klappen kunnen opvangen. Dat kan door buffers in te bouwen.

Wat vindt u goed gaan bij SynVest?

Bij SynVest hebben ze steeds elke maand netjes dividend uitbetaald, ondanks de crisis. Dat vind ik knap. Ook vind ik het management betrouwbaar. Ze doen uitermate goed hun best, zijn heel toegankelijk, leggen alles steeds goed uit en timmeren op een goede manier aan de weg. Ook met de nieuwe beleggingsfondsen, zodat je steeds beter kunt spreiden. De essentie van beleggen. Bij andere aanbieders van beleggingsproducten ben ik soms echt het schip in gegaan, naar later bleek ook door slecht of onbetrouwbaar management.

Wat wilt u tot slot nog zeggen over SynVest?

Mijn ervaringen zijn goed, ik ben over de hele linie zeer tevreden en blij dat SynVest bestaat. Ik hoop dat ze doorgaan met waar ze mee bezig zijn.

De ervaring van André is in het najaar van 2015 gepubliceerd in het SynFormatie magazine

Bel ons

Mail ons

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind u op onze cookie instellingen pagina.

OK