Dita belegt sinds 2015 bij SynVest in het SynVest German RealEstate Fund en heeft een lijfrente. Dit zijn haar ervaringen

Wat is uw beleggingsdoelstelling en waarom via SynVest?

Onze beleggingsdoelstelling is, naast onze AOW, een aanvulling om ons pensioen zeker te stellen. Mijn man was zelfstandig ondernemer en moest dus voor zijn eigen pensioen zorgen. Ik heb wel iets met financiën en met beleggen en wil meer rendement halen dan (momenteel) via een spaarrekening te realiseren is. In feite ben je dan alleen maar geld aan het wegbrengen, want de kosten van sparen zijn nu relatief hoog (lees: vermogensrendementsheffing). Dat is dus niet aantrekkelijk. Je loopt met beleggen wel meer risico, maar dat kunnen wij lijden. Anders moet je het niet doen. Bovendien vind ik het leuk. Ik beleg zelf via de bank in beursfondsen en via SynVest spreid ik onze beleggingen dan enigszins. Ik beleg bijvoorbeeld ook in zonnepanelen.

Wat kan er beter bij SynVest?

Ze zijn transparant is mijn ervaring. Alles is goed geregeld en je kunt ervan op aan dat op de afgesproken dag het rendement wordt bijgeschreven op je rekening. Alles staat netjes op papier en wat door SynVest wordt beloofd, wordt ook nagekomen. Eigenlijk kan ik niet iets bedenken wat beter kan, of het zou uitbreiding van hun assortiment van beleggingsfondsen moeten zijn. Beleggingsproducten op het gebied van duurzaamheid en milieu, voor het MKB of energie neutrale woningen, daar liggen mijns inziens nog kansen die door SynVest - in het belang van de klant en de belegger - beter benut zouden kunnen worden. Dat weten ze zelf wellicht ook wel, maar dit is misschien iets voor de nabije toekomst.

"Alles is goed geregeld en je kunt ervan op aan dat op de afgesproken dag het rendement wordt bijgeschreven op je rekening"

Wat vindt u goed gaan bij SynVest?

Bij de beleggingen in het Aandelen Index Fonds, via onze lijfrente, merkte ik dat ik met echte professionals te maken had. Ik werd goed begeleid, ze denken mee en er was sprake van een goede afhandeling. Ik heb er gewoon een goed gevoel bij. Het is een groeiende organisatie, met goede producten en als ze doorgaan zoals ze het nu doen en meelopen met de opgaande markt, dan kan het niet beter.

Wat wilt u tot slot nog zeggen?

De vraag is of je nu niet moet gaan cashen? Je ziet dat de beleggingsmarkten een flinke opgaande ontwikkeling hebben doorgemaakt in de afgelopen jaren. De wereld is onzeker en het kan ook zo maar de andere kant op gaan. Dat is onderdeel van het spel. Dit jaar heb ik tot nu toe al zo’n 10% rendement gemaakt, tegen nog geen 0,5% op een variabele spaarrekening. En dan doe je het in mijn ogen eigenlijk niet echt slecht. Maar als de beurs weer eens omlaag gaat, moet je ook niet direct in paniek raken. Mijn ervaring is dat het oude koersniveau gewoon weer wordt behaald.

De ervaring van Dita is in het voorjaar van 2017 gepubliceerd in het Synformatie magazine

Bel ons

Mail ons

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind u op onze cookie instellingen pagina.

OK