René belegt sinds 2012 bij SynVest in het SynVest German RealEstate Fund. Hij vertelt over zijn ervaringen

Wat is uw beleggingsdoelstelling en waarom via SynVest?

Ik ben met mijn informaticabedrijf net voor de crisis gestopt, mede omdat ik de economische bui al enigszins zag hangen. Van het verdiende vermogen kan ik zo ongeveer tot mijn 90e goed leven en daarom wil en kan ik niet roekeloos met dat vermogen omgaan, dus geen grote risico’s mee lopen. Ik kan eventuele grote verliezen nu niet meer opvangen met inkomsten uit mijn eigen bedrijf. Ik wil een redelijk en stabiel rendement. Het geld moet voor mij werken, hoewel ik besef dat er altijd risico’s zijn. Beleggingen in Duits vastgoed en de filosofie van SynVest passen daarbij heel goed in mijn visie.

Hoeveel heeft u belegd?

Toen ik geconfronteerd werd met deze mogelijkheid bij SynVest heb ik eerst de kat uit de boom gekeken en ben ik voorzichtig begonnen met twee certificaten van toen nog € 4.000,- per stuk. Ik wilde weten wat voor vlees ik in de kuip had. En volgen wat SynVest doet, hoe ze werken en hoe betrouwbaar ze zijn. Daarna ben ik er respectievelijk in het voorjaar van 2012 en de zomer van 2013 nog eens voor een fors bedrag ingestapt. In totaal nu voor zo’n € 250.000,-.

"Mijn ervaring: het management oogt stabiel, toegankelijk en betrouwbaar"

Wat kan er beter bij SynVest?

In mijn optiek kan SynVest haar wijze van presenteren en communiceren en de frequentie ervan nog verbeteren. Er lijkt onvoldoende lijn in te zitten, althans in ieder geval bij het Duitse vastgoedfonds. In september 2015 was de laatste participanten bijeenkomst, maar daarvoor was dat begin november 2013. Dat is niet consistent. Je moet regelmaat inbouwen. Hoewel de website keurig verzorgd is, vind ik dat je berichten van een dergelijke importantie goed moet communiceren. Is daar wat aan de hand denk je anders al snel, ondanks dat zo’n beslissing best heel goed kan zijn.

Wat vindt u goed gaan bij SynVest?

Dat steeds meer deelnemers participeren in het Duitsland fonds is een goede zaak. Hierdoor kunnen meer panden worden aangekocht, waardoor er meer huurders zijn. Met maximaal 70% financiering en jaarlijkse aflossingen worden de risico’s steeds kleiner en het rendement hoger. Dat Rémy Voskamp is aangetrokken, vooral vanwege zijn grotere netwerk kennis in Duitsland, en nu objecten koopt anders dan bijna alleen in het voormalige Oost-Duitsland is ook positief. Dit betekent verdere spreiding en daarmee een stabieler portfolio.

Wat wilt u tot slot nog over SynVest zeggen?

Het management bij SynVest oogt stabiel, toegankelijk en betrouwbaar. Het is belangrijk dat zij dat blijven uitstralen. Het is ook prettig dat de heer Vermeend is aangebleven als adviseur ook al is hij uit het Stichtingsbestuur getreden.

De ervaring van René is in het najaar van 2015 gepubliceerd in het Synformatie magazine

Gratis whitepaper:
Beleggen in vastgoed: wat zijn de mogelijkheden?

Overweegt u te gaan beleggen in vastgoed? Dan biedt dit whitepaper waardevolle informatie! 

Download nu geheel vrijblijvend het whitepaper 'Beleggen in vastgoed: wat zijn de mogelijkheden?'.

Bel ons

Mail ons

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind u op onze cookie instellingen pagina.

OK