Marc belegt sinds 2012 bij SynVest in het SynVest German RealEstate Fund. Dit is zijn ervaring

Wat is uw beleggingsdoelstelling en waarom via SynVest?

Als ZZP’er zal ik voor mijn eigen pensioen moeten zorgen. Daarom wil ik een vermogen opbouwen én mijn vermogen spreiden. Aangezien ik niet zoveel vertrouwen heb in banken, wil ik onafhankelijk van deze partijen beleggen. Gezien de economische ontwikkelingen spreid ik mijn vermogen vooral naar ‘hard assets’, zoals vastgoed, ‘commodities’ en edelmetalen. Dan heb je iets tastbaars met intrinsieke waarde. Omdat SynVest specialist is in (Duits) vastgoed, kwam ik bij hen terecht.

Wat kan er beter bij SynVest?

Inmiddels heeft SynVest naast de vastgoedfondsen ook aandelen- en obligatiefondsen. Wat mij betreft zou dit assortiment verder verbreed kunnen worden, bijvoorbeeld met een (index)fonds voor ’commodities’, met specifieke aandacht voor duurzame energie. Daar zou voor SynVest een kans kunnen liggen, zodat beleggers verder kunnen spreiden. Voorts zou SynVest de portefeuille van het German RealEstate Fund moeten uitbreiden, zodat het dividend niet ten koste gaat van het eigen vermogen, maar uitgekeerd wordt op basis van het directe beleggingsresultaat.

"De netto dividendbetalingen worden steeds netjes overgemaakt op mijn rekening"

Wat vindt u goed gaan bij SynVest?

Mijn ervaring is dat de netto dividendbetalingen steeds netjes worden overgemaakt op mijn rekening. De transparantie van het fonds is groot en de informatie over de objecten prima. Daarnaast is SynVest qua marketing vrij actief. De meeste medewerkers zijn via LinkedIn goed te vinden en dat geeft vertrouwen over wie er achter de knoppen zitten. De nieuwe beleggingsfondsen geven een brede basis voor het bedrijf en grotere keuze voor de belegger. Je kunt steeds beter spreiden via de SynVest-fondsen.

Wat wilt u tot slot nog zeggen?

De luchtbel in Duits vastgoed zal niet zo groot zijn als die in Nederland is geweest, mede door de aard van de financieringsmarkt daar (red: verplichte aflossingen en lagere leningen). Momenteel ben ik echter wel sceptisch over de economische gang van zaken in Europa met de monetaire acties van de ECB, in het kielzog van de FED en de Japanse Centrale Bank. Het gedrukte geld gaat niet naar de reële economie, maar naar de beurzen. Tezamen met de negatieve rentes, de afkalvende positie van de US dollar en de onrust op andere (valuta)markten begeven we ons op onbekend terrein. Daarom is het maar beter beleggen in tastbare ‘assets’ die inflatiebestendig zijn en onafhankelijk van valuta’s, zoals vastgoed.

De ervaring van Marc is in het voorjaar van 2016 gepubliceerd in het Synformatie magazine

Bel ons

Mail ons

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind u op onze cookie instellingen pagina.

OK