Belegger Geert belegt sinds 2013 met zijn lijfrente bij SynVest

Lijfrente in Duits vastgoed

“Via mijn lijfrente was flink wat vermogen opgebouwd. Daar moest ik in 2013 wat mee doen op het moment dat deze vrij kwam. Ik heb het bedrag in drie gelijke porties verdeeld over verschillende partijen, waaronder SynVest. Destijds kon je daar nog met een uitkerende lijfrente beleggen in het SynVest German RealEstate Fund. Helaas kan dat nu niet meer, vanwege de nieuwe regels van de AFM. Ik heb veel klanten die ik hetzelfde zou willen adviseren”.

Aanvulling op pensioen

“Ik vind dat SynVest op een keurige manier bezig is. Ze zijn transparant en duidelijk. Dat vind ik erg belangrijk. In eerste instantie ben ik ingestapt vanwege het rendement. Dat was interessant bij dit fonds van SynVest. Bij beleggen is risicospreiding ook van belang. Om deze reden heb ik ook een deel naar Delta Lloyd en het Luxemburgse Baloise gebracht. Als aanvulling op mijn pensioen ben ik zeer tevreden met de werkwijze en rendementen van SynVest. Er wordt netjes uitgekeerd”.

"Als aanvulling op mijn pensioen ben ik zeer tevreden met de werkwijze en rendementen van SynVest. Er wordt netjes uitgekeerd"

Hoogrenderende fondsen

“Kapitaal vergaren hoeft van mij niet meer. Mijn uitkerende lijfrente levert mij elk kwartaal een mooi bedrag op. Ik ben nu ongeveer halverwege en in 2023 heb ik het dan opgesoupeerd. Overigens werk ik nog steeds en heb ik het geld
eigenlijk niet nodig. Reden waarom ik ook voor mijn (klein)kinderen opnieuw een flink bedrag in Duits vastgoed via
SynVest heb geïnvesteerd. Als ik dan een minpunt van SynVest moeten noemen: er zijn te weinig hoogrenderende fondsen die maandelijks uitkeren”.


Dreigende crisis

“Wat mij betreft worden de beleggingsmarkten momenteel gekenmerkt door een dreigende crisis. Het is behoorlijk goed gegaan in de afgelopen zeven, acht jaar. Deze cyclus herhaalt zich eigenlijk continu. De beurskoersen staan hoog, de rente en inflatie lopen op, de huizenprijzen zijn explosief gestegen en private equity verkoopt. Kortom we zitten weer op de top van een golf”.

Cultuur borgen

Een tip voor SynVest? Blijf altijd transparant. Het is zaak een betrouwbare partner te blijven en de risicomijdende cultuur te borgen. Eventuele opvolgers in de directie of het management doen er naar mijn mening goed aan om deze werkwijze voort te zetten.

De ervaring van Geert is in het najaar van 2018 gepubliceerd in het SynFormatie magazine

Aan beleggen zijn risico's en kosten verbonden. Hierover leest u meer in het prospectus en de Essentiële beleggersinformatie (Ebi).

Bel ons

Mail ons

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind u op onze cookie instellingen pagina.

OK