Wat gaat u doen met uw lijfrente?

Binnenkort valt uw lijfrente vrij. Als u dit wilt laten uitkeren heeft u verschillende mogelijkheden. Het kan zijn dat het vanwege de fiscale regels nog niet aantrekkelijk is om te laten uitkeren. Veel mensen kiezen ervoor om de uitkering in te laten gaan na de AOW-leeftijd vanwege een lager belastingtarief of soepelere spelregels. In ieder geval is dit een goed moment om uw mogelijkheden in kaart te brengen.

usp
Oversluiten

Uw lijfrente valt vrij maar u wilt vanwege de fiscale regels nog niet laten uitkeren. Waarom is dan nu oversluiten naar SynVest een goed idee?

usp
Uitstellen

Heeft u het opgebouwde kapitaal nog niet nodig? Kent u de voordelen van nog even wachten met uitkeren?

usp
Uitkeren

Dan heeft u de keuze sparen, beleggen of een combinatie. Heeft u al eens een berekening gemaakt?

1 Oversluiten

Ik mag vanwege de fiscale regels mijn lijfrente nog niet laten uitkeren

Berekening

Valt uw lijfrente vrij maar heeft u nog niet de leeftijd bereikt dat u deze mag laten uitkeren?  Dan kunt u deze jaren nog gebruiken om u opgebouwde kapitaal nog verder te laten groeien. Bij SynVest kunt u dit kapitaal beleggen tijdens de jaren dat u nog kunt opbouwen en omdat u bij SynVest ook in de uitkeringsfase kunt beleggen kan dit zeer interessant voor u zijn. U heeft dan een langere beleggingshorizon en dat is belangrijk: hoe langer de looptijd van uw beleggingen, hoe groter de kans op een goed rendement.

2 Uitstellen

Ik wacht nog even met het laten uitkeren van mijn lijfrente

Berekening

Valt uw lijfrente vrij, maar heeft u het opgebouwde kapitaal nog niet nodig? Bijvoorbeeld omdat u blijft werken nadat u de AOW-leeftijd heeft bereikt? Dan kunt u overwegen om het uitkeren van uw lijfrentekapitaal uit te stellen. Ook als u voldoende heeft aan uw pensioen en AOW om in de kosten voor uw levensonderhoud te voorzien, kan het aantrekkelijk zijn om de uitkering van uw lijfrentekapitaal uit te stellen. Dit brengt ook fiscale voordelen met zich mee.

3 Uitkeren

Ik wil mijn lijfrente periodiek laten uitkeren

Berekening

Bij de meeste aanbieders kunt u alleen kiezen voor een gegarandeerde uitkering van uw kapitaal. U krijgt dan een vast bedrag uitgekeerd, maar door de lage rentestand zal uw kapitaal nauwelijks renderen. Heeft u voldoende kapitaal opgebouwd om te voorzien in de kosten van uw levensonderhoud en is uw lijfrentekapitaal een extraatje? Dan kan het aantrekkelijk zijn om met uw lijfrentevermogen te beleggen bij SynVest en periodiek een uitkering te ontvangen, mét kans op een hoger rendement. 

Rendementen, risico's en kosten

Bij SynVest kiest u zelf een fondsverdeling. Bij een hoger verwacht rendement hoort ook een hoger risico. Bent u bereid dit risico te nemen en kunt u dit ook dragen of kiest u liever voor een fondsverdeling met een lager risico? De keuze is aan u.

Rendementen

De waarde van beleggingen kan zich zowel negatief als positief ontwikkelen. De omvang van het uiteindelijk beschikbare lijfrentekapitaal of de periodieke uitkeringen is afhankelijk van het rendement van de beleggingsfondsen. Houd hier rekening mee bij de planning van uw pensioen.

Risico’s en kosten

Met beleggen kunnen goede rendementen worden behaald. Maar er zijn ook risico's aan verbonden. 

Deze risico’s zijn afhankelijk van de beleggingsfondsen waarin u belegt. Het volledige overzicht van de risico’s van onze beleggingsfondsen vindt u in het prospectus.

Voor onze lijfrente brengen wij stortings- en beheerkosten in rekening. Deze kosten verminderen de potentiële groei van de belegging. De stortingskosten betaalt u eenmalig over elke geldstorting. De beheerkosten betaalt u over het totale bedrag in het beleggingsfonds en worden per maand verrekend.

  • Instapkosten (eenmalig over elke geldstorting):      1,05%
  • Jaarlijkse beheerkosten van de lijfrente:                  0,60%
  • Switchkosten:                                                           0,60%
  • Verkoopkosten:                                                         0,05%

Daarnaast betaalt u fondskosten (afhankelijk van de gekozen fondsen).
Het volledige kostenoverzicht van onze beleggingsfondsen vindt u in het prospectus en het Essentiële-informatiedocument (Eid).

Wie is SynVest?

  • Wij zijn een beleggingsinstelling. Wij beleggen in Nederlands en Duits vastgoed, aandelen en obligaties (extraatje voor later, pensioen en lijfrente)
  • Wij hebben circa €650 miljoen vermogen onder beheer Wij vallen onder toezicht van de AFM en we werken volgens de richtlijnen van de AIFMD
  • Wij bestaan al sinds 2005

Brochure aanvragen


Heeft u vragen? Neem dan contact op

Bel 020 - 23 51 490