Lijfrente oversluiten

Heeft u een lijfrentepolis afgesloten, maar bent u niet tevreden over uw huidige aanbieder? Bijvoorbeeld omdat de kosten te hoog zijn, het rendement te laag is of uw aanbieder te weinig transparantie biedt? Of valt uw lijfrente binnenkort vrij en bent u nieuwsgierig naar het aanbod van andere aanbieders? In beide gevallen kan overstappen naar SynVest interessant zijn.
Flexibele looptijd

Lijfrente opbouwen of uitkeren beleggen

100% naar erfgenamen bij overlijden

Lijfrente bij een beleggingsinstelling

Door de historisch lage rente neemt de belangstelling voor beleggen met lijfrentekapitaal toe. Daarmee heeft u uitzicht op een hoger rendement op uw geld, waardoor uw kapitaal op de einddatum aantrekkelijk blijft. Garantie op rendement heeft u met beleggen uiteraard nooit; u loopt het risico dat de beleggingen in waarde verminderen.

Door een brede spreiding van uw kapitaal over verschillende fondsen kunt u dat risico beperken. Hoe langer de looptijd van uw beleggingen, hoe groter de kans op een goed rendement. U bepaalt die looptijd zelf (binnen de fiscale mogelijkheden), net als hoe risicovol u wilt beleggen.

Voelt u meer voor een combinatie van sparen en beleggen? Dat kan ook. U spaart dan een deel van uw lijfrentekapitaal bij een bank of verzekeraar en het andere deel belegt u bij een beleggingsinstelling, zoals SynVest.

Oversluiten tijdens de opbouwfase

Bouwt u lijfrente op, maar bent u niet tevreden over uw huidige aanbieder? In veel gevallen kunt u tussentijds overstappen.
 

Oversluiten expirerende lijfrente

Heeft u lijfrente opgebouwd en komt dit kapitaal binnenkort vrij? Dan staat het u vrij om over te stappen naar een andere aanbieder.
 

Risico's en kosten

Rendementen
De waarde van beleggingen kan zich zowel negatief als positief ontwikkelen. De omvang van het uiteindelijk beschikbare lijfrentekapitaal of de periodieke uitkeringen is afhankelijk van het rendement van de beleggingsfondsen. Houd hier rekening mee bij de planning van uw pensioen.

Risico’s en kosten
Met beleggen kunnen goede rendementen worden behaald. Maar er zijn ook risico's aan verbonden. Deze risico’s zijn afhankelijk van de beleggingsfondsen waarin u belegt. Het volledige overzicht van de risico’s van onze beleggingsfondsen vindt u in het prospectus. Voor onze lijfrente brengen wij stortings- en beheerkosten in rekening. Deze kosten verminderen de potentiële groei van de belegging. De stortingskosten betaalt u eenmalig over elke geldstorting. De beheerkosten betaalt u over het totale bedrag in het beleggingsfonds en worden per maand verrekend.

Instapkosten (eenmalig over elke geldstorting)                   1,05%
Beheerkosten van de lijfrente                                                        0,60% per jaar

Daarnaast betaalt u fondskosten (afhankelijk van de gekozen fondsen). Het volledige kostenoverzicht van onze beleggingsfondsen vindt u in het prospectus en het Essentiële-informatiedocument (Eid) van Lijfrente Uitkeren of het Essentiële-informatiedocument (Eid) van Lijfrente Opbouwen.

Fondsen

Bij SynVest kunt u kiezen uit verschillende obligatie-, vastgoed- en aandelenfondsen. U bepaalt zelf welk deel van uw geld in welk fonds belegd wordt.

Op onze fondsenpagina vindt u een overzicht van alle fondsen.

Meer informatie ontvangen?

Vul hieronder uw gegevens in en wij sturen u een brochure met offerte aanvraagformulier.

Bel ons

Mail ons

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind u op onze cookie instellingen pagina.

OK