Uw lijfrente vermogen beleggen

Heeft u lijfrente opgebouwd? Dan kunt u deze op het moment van uitkeren beleggen bij SynVest. U krijgt dan een periodieke uitkering, waarbij u ook nog eens zicht heeft op een hoger rendement.

Op zoek naar meer zekerheid? Dan kunt u er ook voor kiezen om een deel van uw lijfrentekapitaal te beleggen. U combineert dan de zekerheid van sparen met de kansen van beleggen.

Wij snappen dat de beslissing niet gemakkelijk is. Onze experts helpen u graag op weg met het maken van uw keuze. 

Maak een vrijblijvende afspraak

De voordelen van uw lijfrente uitkeren bij SynVest

usp
Flexibele looptijd

passend bij uw persoonlijke situatie

usp
Kans op hoger rendement

Keuze uit verschillende beleggingsfondsen

usp
100% naar erfgenamen

Bij overlijden is alles goed geregeld

Een lijfrente bij SynVest

Bij SynVest belegt u in verschillende fondsen met aandelen, vastgoed en obligaties. U ontvangt per maand, kwartaal of jaar een uitkering uit uw opgebouwde kapitaal. Het deel dat niet wordt uitgekeerd kan ondertussen profiteren van het rendement van de beleggingsfondsen.

Berekening aanvragen

De hoogte van elke uitkering is afhankelijk van een aantal factoren:

 • het bedrag dat u inlegt
 • de looptijd van de uitkeringen
 • het rendement over de looptijd
 • fiscale wet- en regelgeving

Gratis whitepaper:

Belangrijke informatie voor uw expirerende lijfrente

Komt uw lijfrente binnenkort vrij? Dan biedt dit whitepaper waardevolle informatie!

Download nu geheel vrijblijvend het whitepaper 'Belangrijke informatie voor uw expirerende lijfrente'.

Download

Uw lijfrente uitkeren: 3 opties

 • Tijdelijke lijfrente
  Deze heeft een minimale looptijd van 5 jaar. U krijgt tijdens een bepaalde periode een aanvulling op uw pensioen. Aan het jaarlijks uit te keren bedrag zit een maximum. In 2021 is dit € 22.443.

  Een tijdelijke lijfrente kan aantrekkelijk zijn als u in de eerste jaren van uw pensioen meer geld nodig heeft. Bijvoorbeeld omdat u veel gaat reizen.
 • Levenslange uitkering
  Deze heeft een minimale looptijd van 20 jaar. De exacte looptijd bepaalt u zelf. Deze optie is interessant als u over een lange tijd zeker wilt zijn van extra inkomen.
 • Combinatie tijdelijke en levenslange uitkering
  Heeft u een ruim lijfrentekapitaal opgebouwd? Dan kunt u een tijdelijke lijfrente tot het jaarlijkse maximum combineren met een levenslange uitkering.

Rendement, risico's en kosten

Bij SynVest kiest u zelf een fondsverdeling. Bij een hoger verwacht rendement hoort ook een hoger risico. Bent u bereid dit risico te nemen en kunt u dit ook dragen of kiest u liever voor een fondsverdeling met een lager risico? De keuze is aan u.

Rendement
De waarde van beleggingen kan zich zowel negatief als positief ontwikkelen. De omvang van het uiteindelijk beschikbare lijfrentekapitaal of de periodieke uitkeringen is afhankelijk van het rendement van de beleggingsfondsen. Houd hier rekening mee bij de planning van uw pensioen.

Risico’s
Met beleggen kunnen goede rendementen worden behaald. Maar er zijn ook risico's aan verbonden. Deze risico’s zijn afhankelijk van de beleggingsfondsen waarin u belegt. Het volledige overzicht van de risico’s van onze beleggingsfondsen vindt u in het prospectus.

Kosten
Voor onze lijfrente brengen wij stortings- en beheerkosten in rekening. Deze kosten verminderen de potentiële groei van de belegging. De stortingskosten betaalt u eenmalig over elke geldstorting. De beheerkosten betaalt u over het totale bedrag in het beleggingsfonds en worden per maand verrekend.

 • Instapkosten (eenmalig over elke geldstorting):           1,05%
 • Jaarlijkse beheerkosten van de lijfrente:                       0,60%
 • Switchkosten:                                                                0,60%
 • Verkoopkosten:                                                             0,05%


Daarnaast betaalt u fondskosten (afhankelijk van de gekozen fondsen).

Het volledige kostenoverzicht van onze beleggingsfondsen vindt u in het prospectus en het Essentiële-informatiedocument (Eid).

Meer informatie?

Vul hieronder uw gegevens in en wij sturen u een brochure met offerte aanvraagformulier.

Veelgestelde vragen over lijfrente uitkeren

Ja, dat kan. Dit is echter de minste rendabele optie voor uw lijfrente-uitkering. De belasting over de uitkering valt in de praktijk vaak in het hoogste tarief. Daarnaast betaalt u een revisierente van 20%.

Dat hangt af van de periode waarin u het vermogen heeft opgebouwd:

Voor 01-01-2014: de uitkering mag ingaan vanaf het jaar dat u 65 wordt en moet ingaan binnen 5 jaar vanaf het jaar dat u AOW-gerechtigd bent. De minimale uitkeringsduur is 5 jaar.

Na 01-01-2014: de uitkering moet ingaan binnen 5 jaar vanaf het jaar dat u AOW-gerechtigd bent. Laat u de uitkering eerder ingaan? Dan moet de uitkering minstens 20 jaar duren + het aantal jaren dat u de lijfrente laat uitkeren vóór uw AOW-leeftijd.

Nee, u kunt uw lijfrente-uitkering niet aan iemand anders schenken. Dat kan wel wanneer u komt te overlijden. De lijfrente wordt dan uitgekeerd aan uw nabestaanden.

Ja, u kunt een lijfrente-uitkering bij SynVest altijd wijzigen. Daarvoor geldt wel dat de fiscale regels in acht moeten worden genomen.

Ja, wanneer u de lijfrente laat uitkeren betaalt u hier inkomstenbelasting over. SynVest houdt deze als voorlopige belasting op iedere uitkering in. Bij uw belastingaangifte vindt er zo nodig een correctie plaats. U betaalt geen vermogensbelasting over lijfrentekapitaal dat u niet laat uitkeren.

Nee, het is niet mogelijk om met uw lijfrentekapitaal uw hypotheek af te lossen.

Bekijk alle vragen
Heeft u vragen? Neem dan contact op Bel 020 - 23 51 490