usp
Flexibele looptijd passend bij uw situatie
usp
Lijfrente opbouwen of uitkeren beleggen
usp
100% naar erfgenamen bij overlijden

Lijfrente bij een beleggingsinstelling

Door de historisch lage rente neemt de belangstelling voor beleggen met lijfrentekapitaal toe. Daarmee heeft u uitzicht op een hoger rendement op uw geld, waardoor uw kapitaal op de einddatum aantrekkelijk blijft. Garantie op rendement heeft u met beleggen uiteraard nooit; u loopt het risico dat de beleggingen in waarde verminderen.

Door een brede spreiding van uw kapitaal over verschillende fondsen kunt u dat risico beperken. Hoe langer de looptijd van uw beleggingen, hoe groter de kans op een goed rendement. U bepaalt die looptijd zelf (binnen de fiscale mogelijkheden), net als hoe risicovol u wilt beleggen.

Voelt u meer voor een combinatie van sparen en beleggen? Dat kan ook. U spaart dan een deel van uw lijfrentekapitaal bij een bank of verzekeraar en het andere deel belegt u bij een beleggingsinstelling, zoals SynVest.

Oversluiten tijdens de opbouwfase

Bouwt u lijfrente op, maar bent u niet tevreden over uw huidige aanbieder? In veel gevallen kunt u tussentijds overstappen.

Lees meer over lijfrente opbouwen

Oversluiten expirerende lijfrente

Heeft u lijfrente opgebouwd en komt dit kapitaal binnenkort vrij? Dan staat het u vrij om over te stappen naar een andere aanbieder.

Lees meer over expirerende lijfrente

Fondsen

Bij SynVest kunt u kiezen uit verschillende obligatie-, vastgoed- en aandelenfondsen. U bepaalt zelf welk deel van uw geld in welk fonds belegd wordt.

Op beleggingsfondsen vindt u een overzicht van alle fondsen.

Rendement, risico's en kosten

Rendement
De waarde van beleggingen kan zich zowel negatief als positief ontwikkelen. De omvang van het uiteindelijk beschikbare lijfrentekapitaal of de periodieke uitkeringen is afhankelijk van het rendement van de beleggingsfondsen. Houd hier rekening mee bij de planning van uw pensioen.

Risico’s
Met beleggen kunnen goede rendementen worden behaald. Maar er zijn ook risico's aan verbonden. Deze risico’s zijn afhankelijk van de beleggingsfondsen waarin u belegt. Het volledige overzicht van de risico’s van onze beleggingsfondsen vindt u in het prospectus. 

Kosten
Voor onze lijfrente brengen wij stortings- en beheerkosten in rekening. Deze kosten verminderen de potentiële groei van de belegging. De stortingskosten betaalt u eenmalig over elke geldstorting. De beheerkosten betaalt u over het totale bedrag in het beleggingsfonds en worden per maand verrekend.

  • Instapkosten (eenmalig over elke geldstorting)                   1,05%
  • Jaarlijkse beheerkosten van de lijfrente                               0,60%

Daarnaast betaalt u fondskosten (afhankelijk van de gekozen fondsen). Het volledige kostenoverzicht van onze beleggingsfondsen vindt u in het prospectus en het Essentiële-informatiedocument (Eid) van Lijfrente Uitkeren of het Essentiële-informatiedocument (Eid) van Lijfrente Opbouwen.

Meer informatie ontvangen?

Vul hieronder uw gegevens in en wij sturen u een brochure met offerte aanvraagformulier.

Heeft u vragen? Neem dan contact op Bel 020 - 23 51 490