Vrijgekomen lijfrente uitkeren?

Als uw lijfrente vrijkomt kunt deze laten uitkeren als aanvulling op uw pensioen. Dat kan per maand, kwartaal of jaar, net wat het beste bij uw situatie past.

Ondertussen kunt u het lijfrentekapitaal beleggen bij SynVest, ook als u dit ergens anders heeft opgebouwd. Zo kunt u profiteren van meer rendement!

Meer over lijfrente uitkeren

Vrijgekomen lijfrente uitstellen?

Komt uw lijfrente vrij maar heeft u het kapitaal niet direct nodig? Omdat u bijvoorbeeld langer blijft werken of u gewoon goed kunt rondkomen van uw pensioen en AOW? Dan kan het fiscaal aantrekkelijk zijn om de uitkering van de lijfrente uit te stellen. Bijvoorbeeld door te beleggen. Hiermee heeft u de kans om een hoger rendement te behalen dan met sparen mogelijk is.

Meer over lijfrente uitstellen

Uw lijfrente beleggen bij SynVest

Met de historisch lage rente van het moment is het logisch dat u kijkt naar andere mogelijkheden. Door uw lijfrente te beleggen heeft u zicht op een hoger rendement en daarmee aantrekkelijke uitkeringen. Daarbij helpen we u om het risico zo veel mogelijk te beperken.

Maak vrijblijvende afspraak
  • Spreid uw beleggingen
    Garantie op rendement heeft u met beleggen uiteraard nooit; u loopt het risico dat de beleggingen in waarde verminderen. Door een brede spreiding van uw kapitaal over verschillende fondsen kunt u dat risico beperken.
  • Bepaal zelf uw looptijd
    Hoe langer de looptijd van uw beleggingen, hoe groter de kans op een goed rendement. U bepaalt die looptijd zelf, net als hoe risicovol u wilt beleggen.
  • Sparen en beleggen
    Voelt u meer voor een combinatie van sparen en beleggen? Dat kan ook. U spaart dan een deel van uw lijfrentekapitaal bij een bank of verzekeraar. Het andere deel belegt u bij SynVest.

Lijfrente en belasting

Als uw lijfrente vrijkomt heeft dat ook gevolgen voor uw inkomstenbelasting. Wanneer u geld inlegt voor uw lijfrente, mag u die premie aftrekken van uw belastbaar inkomen. Zo bouwt u kapitaal op zonder daar extra belasting over te betalen.

Op het moment dat u de lijfrente laat uitkeren, wordt hier inkomstenbelasting over geheven. De partij die de lijfrente uitkeert is verplicht deze in te houden. Wel zijn er verschillende mogelijkheden om ervoor te zorgen dat u minder belasting over uw lijfrente betaalt.

Gratis whitepaper:

Belangrijke informatie voor uw expirerende lijfrente

Komt uw lijfrente binnenkort vrij? Dan biedt dit whitepaper waardevolle informatie!

Download nu geheel vrijblijvend het whitepaper 'Belangrijke informatie voor uw expirerende lijfrente'.

Download

Meer informatie ontvangen?

Vul hieronder uw gegevens in en wij sturen u een brochure met offerte aanvraagformulier.

Lijfrente komt vrij: veelgestelde vragen

Als uw lijfrente vrijkomt kunt u de lijfrente uitkeren of de uitkering uitstellen. In beide gevallen heeft u de optie om het opgebouwde kapitaal te beleggen.

Nee, u krijgt geen gegarandeerde uitkering. Het rendement op en de waarde van de beleggingen kunnen zowel stijgen als dalen. De periodieke uitkeringen zijn afhankelijk van het rendement van de beleggingsfondsen.

Ja, u laat in dat geval uw lijfrente uitkeren via banksparen. Banksparen is sparen op een speciaal ingerichte en geblokkeerde rekening. U bent zeker van het bedrag dat wordt uitgekeerd, maar het rendement is relatief laag. Wilt u kans op meer rendement? Dan is het mogelijk om een deel van het kapitaal te beleggen bij SynVest.

Bekijk alle vragen
Heeft u vragen? Neem dan contact op Bel 020 - 23 51 490