Niets doen is geen optie

Helaas is het niet meer vanzelfsprekend dat u voldoende inkomen heeft als u met pensioen gaat. Ook gaat de pensioenleeftijd steeds verder omhoog waardoor u steeds later van uw pensioen kunt genieten. U ontkomt er bijna niet meer aan om zelf vermogen op te bouwen, vooral als u eerder dan uw pensioengerechtigde leeftijd al wilt gaan genieten of als u grote wensen heeft voor na uw pensionering.

Maak van uw dromen een haalbaar doel: een stappenplan

Stap 1: Bepaal welke wensen u heeft en welk bedrag u nodig heeft om dit te realiseren.

Vragen die u hierbij kunt stellen zijn:

  • Wat zijn uw wensen en welk bedrag heeft u hiervoor nodig?
  • Wanneer wilt u dit bedrag beschikbaar hebben?
  • Wilt u dit bedrag eenmalig ontvangen of liever maandelijks een extra bedrag voor een bepaalde tijd?

Stap 2: Krijg inzicht in uw huidige financiële situatie.

Sluiten uw wensen en financiële middelen op elkaar aan of is er een tekort? Een persoonlijk overzicht, te vinden op ‘mijnpensioenoverzicht’, kan hierbij handig zijn. Ook de pensioenschijf-van-vijf van het Nibud geeft inzicht.

Stap 3: Maak een plan: sparen via de bank of beleggen

De kans is groot dat er een verschil bestaat tussen uw wensen en uw financiële middelen. Gelukkig zijn er genoeg manieren om een mooi bedrag op te bouwen. U kunt bijvoorbeeld sparen of beleggen of een combinatie. Gezien de historisch lage rente is sparen via een bank voor veel mensen niet meer aantrekkelijk. Beleggen is dan een goed alternatief. Hier kunt u een hoger rendement mee behalen en dus ook uw wensen vervullen, maar er zijn ook risico’s aan verbonden. Houd hier bij het maken van een plan rekening mee door te kiezen voor een juiste risicoprofiel en/of een goede mix tussen sparen en beleggen.

SynVest helpt uw wensen te realiseren

Wij kunnen u op twee manieren helpen:

  1. Wilt u eerder stoppen met werken? Of wilt u op een bepaalde datum over een specifiek bedrag beschikken? Dan kunt u bij SynVest beleggen voor een doel. Ook wel doelbeleggen genoemd.
  2. Wilt u meer inkomen na uw pensionering? Dan kunt u beter kiezen voor het SynVest Pensioen. Het grote voordeel van deze optie is dat de belastingdienst u helpt een bedrag op te bouwen. Het nadeel is dat daar wel regels aan verbonden zijn.

Maak zelf de berekening

Op onze website vertellen we meer over de verschillende mogelijkheden. Ook hebben we een handige rekentool waarmee u een berekening kunt maken. Hieronder geven wij 2 voorbeelden:

Voorbeeld 1

U wilt op uw 60e een bedrag van €50.000,- tot uw beschikking hebben

Keuze: Zelf beleggen bij SynVest

Situatie: U bent 45 jaar en u heeft €10.000 euro op een spaarrekening staan. Omdat de einddatum nog best ver in de toekomst ligt, kiest u voor een offensief risicoprofiel.

Oplossing: U legt eenmalig €10.000 in en vervolgens iedere maand €83,-

Uitgangspunten: Het historisch rendementspercentage is 6.42% op basis van een offensief risicoprofiel.

Maak zelf de berekening

Voorbeeld 2

U wilt vanaf uw AOW leeftijd iedere maand €200,- extra ontvangen.

Keuze: SynVest Pensioen

Situatie: U bent 47 jaar. Na uw pensionering wilt u 15 jaar lang maandelijks €200,- ontvangen. U begint met een offensief risicoprofiel maar wil naar mate de einddatum in zicht komt voorzichtiger beleggen.

Oplossing: Elke maand €78,- inleggen.

Uitgangspunten: Dit is een verwachting op basis van het historische rendement. Er is gekozen voor een offensief risicoprofiel met ’lifecycle’. Hierbij wordt het risico afgebouwd naarmate de einddatum in zicht komt. In dit voorbeeld wordt gerekend met bruto bedragen.

Meer informatie? Vraag de brochure aan!

Heeft u vragen? Neem dan contact op Bel 020 - 23 51 490