Een naderend pensioen betekent een tijd van grote veranderingen. Na tientallen jaren met vaste werkzaamheden heeft u straks opeens veel meer vrije tijd, en kunt u uw leven heel anders gaan inrichten. Dat gegeven alleen heeft voor veel mensen al veel voeten in aarde. Bovendien zijn er ook nog de financiële gevolgen waarmee u rekening moet houden.

Meer dan de helft van alle Nederlanders heeft geen idee wat hun financiële situatie is nadat ze stoppen met werken, blijkt uit recent onderzoek. Als u wel zo slim bent geweest om financieel vooruit te kijken met de afsluiting van een lijfrente kunt u zichzelf dus feliciteren. Maar helaas betekent dat niet dat u daardoor nu achterover kunt gaan zitten.

Belangrijke financiële keuzes

Als uw lijfrente binnenkort vrij komt, moet u namelijk opnieuw een aantal belangrijke keuzes gaan maken. Keuzes die van grote invloed zijn op uw financiële toekomst. Wilt u uw lijfrente bijvoorbeeld direct in laten gaan, of stelt u dat liever nog even uit? En laat u de lijfrente uitbetalen door de verzekeraar waar u die jaren geleden heeft afgesloten, of legt u alle mogelijkheden eerst nauwkeurig naast elkaar?

Dat laatste is in ieder geval de moeite meer dan waard. De verzekeraar waarbij  u de lijfrente ooit hebt ingekocht, zal u kort voor het expireren informatie toesturen over verschillende mogelijkheden voor uitbetaling. Uiteraard wil de verzekeraar u en uw vermogen graag bij zich houden, en kan het een gemakkelijk gevoel geven om direct alles te regelen bij deze vertrouwde partij.

Onvolledige informatie

De informatie die verzekeraars hierbij aanbieden kan echter onvolledig zijn, blijkt uit onderzoek door de onafhankelijke financiële waakhond AFM. Alleen daarom al loont het zeker de moeite om ook alle alternatieven nauwkeurig te vergelijken. Bovendien constateren  onafhankelijke belangenbehartigers als de Consumentenbond en MoneyWise dat verzekeraars vrijwel nooit het beste aanbod doen.

En wat te denken van het feit dat verzekeraars uw jarenlang gespaarde vermogen bij overlijden niet standaard (volledig) uitkeren aan de nabestaanden? Banken en beleggingsinstellingen, die sinds 2008 ook lijfrenteproducten mogen aanbieden, keren in dat geval wel het gehele vermogen uit. Ook daarom is het belangrijk dat u de tijd neemt uzelf op tijd te oriënteren. Een investering die u al snel duizenden euro’s kan schelen.

Gratis whitepaper:

Belangrijke informatie voor uw expirerende lijfrente

Komt uw lijfrente binnenkort vrij? Dan biedt dit whitepaper waardevolle informatie!

Download nu geheel vrijblijvend het whitepaper 'Belangrijke informatie voor uw expirerende lijfrente'.

Download
Heeft u vragen? Neem dan contact op Bel 020 - 23 51 490