Value beleggen, wat is dat?

Value beleggen is een beleggingstrategie. Volgens deze strategie koopt men aandelen van bedrijven die ondergewaardeerd worden op de beurs. Redenen kunnen zijn een tijdelijke winstdaling of gematigde vooruitzichten. Deze aandelen zijn door de pessimistische verwachtingen goedkoper dan ze eigenlijk horen te zijn. Wanneer deze bedrijven weer goed gaan presteren, stijgen ook de prijzen van de aandelen. Hierdoor stijgt de koers en behaalt de value belegger een hoger rendement.

Risicometer 5 beleggen

Zeer goede resultaten

Wij geloven in bedrijven die sterke platformen aanbieden in e-commerce, de cloud, essentiële software, digitale betalingen en advertenties, en artificiële intelligentie. Bedrijven als Wix, Stone, en Shopify helpen ondernemers helpen om hun zaken online te doen. Adyen, Autodesk, Amazon, en Alphabet zijn nog sterker geworden.

Het positieve rendement dit jaar is gedreven door de sterke groei van bedrijven die profiteren van een snel digitaliserende wereld. De pandemie versnelt ontwikkelingen die al gaande waren; goede IT-infrastructuur en software zijn nog belangrijker geworden.

Georg Krijgh: beheerder van het fonds

Georg Krijgh leidt zeer succesvol het SynVest Value Investment Fund. Krijgh belegt al ruim achttien jaar volgens de value investing methode, een strategie die grote bekendheid kreeg door de bekende Amerikaanse belegger Warren Buffett. 

Columns uit de SynFormatie

Georg geeft toelichting op de bedrijven uit het Value Beleggingsfonds

Wix

Wix is het bekende Israëlische platform om websites te bouwen en te hosten. Het bedrijf is groot geworden door eenvoudige tools aan te bieden waarmee iedereen websites kan bouwen. Vandaag zijn er ongeveer 190 miljoen gebruikers in 190 landen en 4,5 miljoen betalende klanten. 85% van de omzet komt van jaarlijkse abonnementen. Lees verder

Shopify

Wil je een webwinkel beginnen en zoek je goede webwinkelsoftware? Kijk dan eens naar Shopify. Shopify is een Canadees e-commercebedrijf dat helpt bij het opzetten en beheren van online winkels. Inmiddels werken al zo’n 840.000 ondernemers met Shopify, verspreid over 175 landen. Lees verder

Fondsinformatie

SynVest Value Beleggingsfonds
Oprichting1-1-2015
VerhandelbaarheidMaandelijks
ISINNL0011821319
Rendement 202033,92%
Meer informatieFactsheet

Risico's en Kosten

Risico's

Met beleggen kunnen goede rendementen worden behaald. Maar er zijn ook risico's aan verbonden. Hoe hoger het te verwachten rendement, hoe hoger vaak ook het risico. De belegger dient zich hier van bewust te zijn. De waarde van de belegging kan zowel stijgen als dalen, in het ergste geval kan de inleg teniet gaan. Het is van belang dat de belegger zich al dan niet met behulp van een financieel adviseur een goed en gefundeerd oordeel vormt.

Kosten

Het SynVest Value Beleggingsfonds is een actief beheerd fonds. Hierdoor zijn de kosten voor research en beheer hoger dan die van een indexfonds. Echter de beheerders van dit fonds streeft ernaar deze kosten te compenseren door selecteren van beter renderende beleggingen.

Voor een volledig overzicht van de kosten verwijzen wij u door naar het prospectus.

  • In- en uitstapkosten. De in- en uitstapkosten voor dit fonds bedragen 0,05%.
  • Funding fee. De funding fee bedraagt 0,50% van elke storting.
  • Doorlopende kosten. De jaarlijkse kosten die ten laste komen van het fonds bedragen 1,96%. In het prospectus vindt u een gespecificeerd overzicht van de doorlopende kosten van het SynVest Value Beleggingsfonds

Meer informatie of klant worden? 

Vul u gegevens in en wij sturen u een brochure met deelnameformulier.

Heeft u vragen? Neem dan contact op Bel 020 - 23 51 490