Het fonds kijkt verder

Binnen het Value Beleggingsfonds kijken we meer en meer naar bedrijven en hun potentiële groei. Er wordt gekeken naar de markt en de sector waar het bedrijf actief is en wat de groeikansen zijn. Kan dit bedrijf sterk groeien en kosten reduceren door schaalvoordelen? Het doel van het fonds is te profiteren van de sterke groei van dit soort bedrijven. Het Synvest Value Beleggingsfonds is tegenwoordig dan ook meer en meer een technologie- en innovatiefonds.

Risicometer 5 beleggen

Sterke resultaten

De hoge rendementen van de afgelopen jaren (2019: 24,8% 2020: 33,9%) worden gedreven door bedrijven die profiteren van een snel digitaliserende wereld. Ook de pandemie heeft bepaalde ontwikkelingen versneld, ontwikkelingen die al gaande waren. Door het verwachte hogere rendement heeft het fonds ook een hoger risico en kan het volatieler zijn.

Het Value beleggingsfonds belegt onder meer in bedrijven die sterke platformen aanbieden in e-commerce, cloud service, essentiële software, digitale betalingen, gaming, entertainment, advertenties en artificiële intelligentie. Bekende bedrijven uit het fonds zijn Adyen, Autodesk, Amazon, Spotify, Affirm en Alphabet. Maar ook minder bekende bedrijven als Wix, Stone, Palentir, Snowflake en Shopify, die ondernemingen faciliteren met online platforms of tools.

Georg Krijgh: beheerder van het fonds

Georg Krijgh leidt zeer succesvol het SynVest Value Beleggingsfonds. Krijgh belegt al ruim achttien jaar volgens de value investing methode, een strategie die grote bekendheid kreeg door de bekende Amerikaanse belegger Warren Buffett. De laatste jaren is meer en meer belegd in groeibedrijven die optimaal gebruik maken van de nieuwe technologische mogelijkheden. Dit heeft gezorgd voor de hoge rendementen van de laatste jaren. 

Columns uit de SynFormatie

Georg geeft toelichting op de bedrijven uit het Value Beleggingsfonds

Wix

Wix is het bekende Israëlische platform om websites te bouwen en te hosten. Het bedrijf is groot geworden door eenvoudige tools aan te bieden waarmee iedereen websites kan bouwen. Vandaag zijn er ongeveer 190 miljoen gebruikers in 190 landen en 4,5 miljoen betalende klanten. 85% van de omzet komt van jaarlijkse abonnementen. Lees verder

Shopify

Wil je een webwinkel beginnen en zoek je goede webwinkelsoftware? Kijk dan eens naar Shopify. Shopify is een Canadees e-commercebedrijf dat helpt bij het opzetten en beheren van online winkels. Inmiddels werken al zo’n 840.000 ondernemers met Shopify, verspreid over 175 landen. Lees verder

Fondsinformatie

SynVest Value Beleggingsfonds
Oprichting1-1-2015
VerhandelbaarheidMaandelijks
ISINNL0011821319
Rendement 20211,73%
Meer informatieFactsheet

Risico's en Kosten

Risico's

Met beleggen kunnen goede rendementen worden behaald. Maar er zijn ook risico's aan verbonden. Hoe hoger het te verwachten rendement, hoe hoger vaak ook het risico. De belegger dient zich hier van bewust te zijn. De waarde van de belegging kan zowel stijgen als dalen, in het ergste geval kan de inleg teniet gaan. Het is van belang dat de belegger zich al dan niet met behulp van een financieel adviseur een goed en gefundeerd oordeel vormt.

Kosten

Het SynVest Value Beleggingsfonds is een actief beheerd fonds. Hierdoor zijn de kosten voor research en beheer hoger dan die van een indexfonds. Echter de beheerders van dit fonds streeft ernaar deze kosten te compenseren door selecteren van beter renderende beleggingen.

Voor een volledig overzicht van de kosten verwijzen wij u door naar het prospectus.

  • In- en uitstapkosten. De in- en uitstapkosten voor dit fonds bedragen 0,05%.
  • Funding fee. De funding fee bedraagt 0,50% van elke storting.
  • Doorlopende kosten. De jaarlijkse kosten die ten laste komen van het fonds bedragen 1,96%. In het prospectus vindt u een gespecificeerd overzicht van de doorlopende kosten van het SynVest Value Beleggingsfonds

Meer informatie of klant worden? 

Vul u gegevens in en wij sturen u een brochure met deelnameformulier.

Heeft u vragen? Neem dan contact op Bel 020 - 23 51 490