Valt uw lijfrente vrij, maar heeft u het opgebouwde kapitaal nog niet nodig? Bijvoorbeeld omdat u blijft werken nadat u de AOW-leeftijd heeft bereikt? Dan kunt u overwegen om het uitkeren van uw lijfrentekapitaal uit te stellen. Ook als u voldoende heeft aan uw pensioen en AOW om in de kosten voor uw levensonderhoud te voorzien, kan het aantrekkelijk zijn om de uitkering van uw lijfrentekapitaal uit te stellen. Dit brengt ook fiscale voordelen met zich mee. Bij SynVest kunt u beleggen in verschillende fondsen met aandelen, vastgoed en obligaties. 

Lijfrente uitstellen bij SynVest past bij u wanneer:

 • U nog geen aanvulling op uw inkomen nodig heeft;
 • U op zoek bent naar een hoger rendement dan dat u met sparen kunt behalen;
 • U bereid bent het bijbehorende beleggingsrisico te nemen en u dit risico ook financieel kunt dragen.
usp
Beleggingsmix keuze

met flexibele ingangsdatum van uitkering

usp
Kans op hoger rendement

keuze uit verschillende beleggingsfondsen

usp
Uitkering naar erfgenamen

bij overlijden

Waarom wachten met uw lijfrente uitkeren?

De voordelen 

Het uitstellen van de uitkering van uw lijfrentekapitaal kan fiscaal voordelig zijn. Door uw kapitaal te beleggen, heeft u bovendien een reële kans op een hoger rendement.

 • Fiscaal voordeel
  Lijfrentekapitaal valt in box 1. Hierover hoeft u geen vermogensrendementsheffing te betalen.
 • Mogelijk voordeel bij pensioentekort
  Heeft u een pensioentekort? Dan kunt u belastingvrij vermogen opbouwen voor uw pensioen.

Op de website van de Belastingdienst staat een rekenhulp  waar u kunt berekenen of u hiervoor in aanmerking komt. Hierbij wordt gekeken naar het gebrek aan pensioenopbouw in het jaar zelf (de jaarruimte) én in de voorgaande zeven jaren (de reserveringsruimte). 

Rendement, risico's en kosten

Bij SynVest kiest u zelf een fondsverdeling. Bij een hoger verwacht rendement hoort ook een hoger risico. Bent u bereid dit risico te nemen en kunt u dit ook dragen of kiest u liever voor een fondsverdeling met een lager risico? De keuze is aan u.

Rendementen
De waarde van beleggingen kan zich zowel negatief als positief ontwikkelen. De omvang van het uiteindelijk beschikbare lijfrentekapitaal is afhankelijk van het rendement van de beleggingsfondsen. Houd hier rekening mee bij de planning van uw pensioen.

Risico's en kosten
Met beleggen kunnen goede rendementen worden behaald. Maar er zijn ook risico's aan verbonden. Deze risico’s zijn afhankelijk van de beleggingsfondsen waarin u belegt. Het volledige overzicht van de risico’s van onze beleggingsfondsen vindt u in het prospectus.

Voor onze lijfrente brengen wij stortings- en beheerkosten in rekening. Deze kosten verminderen de potentiële groei van de belegging. De stortingskosten betaalt u eenmalig over elke geldstorting. De beheerkosten betaalt u over het totale bedrag in het beleggingsfonds en worden per maand verrekend.

 • Instapkosten (eenmalig over elke geldstorting):           1,05%
 • Beheerkosten van de lijfrente:                                       0,60% per jaar
 • Switchkosten:                                                                0,60%
 • Verkoopkosten:                                                              0,05%

Daarnaast betaalt u fondskosten (afhankelijk van de gekozen fondsen).
Het volledige kostenoverzicht van onze beleggingsfondsen vindt u in het prospectus en het Essentiële-informatiedocument (Eid).

Meer informatie of een offerte ontvangen?

Vul hieronder uw gegevens in en wij sturen u een brochure met offerte aanvraagformulier.

Heeft u vragen? Neem dan contact op Bel 020 - 23 51 490