usp
Flexibele looptijd

passend bij uw persoonlijke situatie

usp
Kans op hoger rendement

keuze uit verschillende beleggingsfondsen

usp
Uitkering naar erfgenamen

bij overlijden

Uw lijfrente vermogen beleggen

Bij de meeste aanbieders kunt u alleen kiezen voor een gegarandeerde uitkering van uw kapitaal. U krijgt dan een vast bedrag uitgekeerd, maar door de lage rentestand zal uw kapitaal nauwelijks renderen. Heeft u voldoende vermogen of pensioen opgebouwd om te voorzien in de kosten van uw levensonderhoud en is uw lijfrentekapitaal een extraatje? Dan kan het aantrekkelijk zijn om met uw lijfrentevermogen te beleggen bij SynVest en periodiek een uitkering te ontvangen, mét kans op een hoger rendement. Wilt u slechts een deel van uw lijfrentekapitaal beleggen? Dan kunt u de zekerheid van sparen bij een bank combineren met de kansen van beleggen bij SynVest.

Berekening ontvangen

Kenmerken SynVest Lijfrente uitkeren

 • U kiest zelf in welke beleggingsfondsen u belegt. De verdeling tussen de beleggingsfondsen kunt u tijdens de looptijd aanpassen. 
 • Verandert uw persoonlijke situatie? Dan kunt u de looptijd van de uitkering wijzigen (binnen de fiscale mogelijkheden).
 • De beurskoersen fluctueren. Hierdoor kan het rendement positief, maar ook negatief uitvallen. Het is mogelijk dat u per saldo minder ontvangt dan u aan kapitaal inlegt.
 • U ontvangt de uitkeringen op basis van het daadwerkelijke rendement. De uitkering zal daardoor elke periode anders zijn.
 • Wanneer u tussentijds komt te overlijden, gaan de resterende uitkeringen naar uw erfgenamen.

TIP! combineer sparen met beleggen

Vindt u het risico te groot om uw volledige lijfrentekapitaal te beleggen? Maar bent u tegelijkertijd op zoek naar een hoger rendement dan met sparen mogelijk is? Dan kunt u sparen combineren met beleggen. U opent dan een bankspaarrekening bij een bank of verzekeraar én een beleggersrekening bij SynVest. De verdeling van uw kapitaal over deze rekeningen bepaalt u zelf.

 • Voordeel 
  U combineert de zekerheid van sparen met de kans op een hoger rendement op het deel dat u belegt.
 • Nadeel
  Beleggen is nooit zonder risico. De waarde van beleggingen kan dalen. U kunt dit risico beperken door uw beleggingen te spreiden. Andersom kan de waarde van beleggingen ook stijgen. Doordat u deels gegarandeerd spaart, verkleint u de kans op een maximaal rendement.

Gratis whitepaper:
Belangrijke informatie voor uw expirerende lijfrente

Komt uw lijfrente binnenkort vrij? Dan biedt dit whitepaper waardevolle informatie!

Download nu geheel vrijblijvend het whitepaper 'Belangrijke informatie voor uw expirerende lijfrente'.

Download whitepaper

Rendementen, risico's en kosten

Bij SynVest kiest u zelf een fondsverdeling. Bij een hoger verwacht rendement hoort ook een hoger risico. Bent u bereid dit risico te nemen en kunt u dit ook dragen of kiest u liever voor een fondsverdeling met een lager risico? De keuze is aan u.

Rendementen
De waarde van beleggingen kan zich zowel negatief als positief ontwikkelen. De omvang van het uiteindelijk beschikbare lijfrentekapitaal of de periodieke uitkeringen is afhankelijk van het rendement van de beleggingsfondsen. Houd hier rekening mee bij de planning van uw pensioen.

Risico’s en kosten
Met beleggen kunnen goede rendementen worden behaald. Maar er zijn ook risico's aan verbonden. Deze risico’s zijn afhankelijk van de beleggingsfondsen waarin u belegt. Het volledige overzicht van de risico’s van onze beleggingsfondsen vindt u in het prospectus.

Voor onze lijfrente brengen wij stortings- en beheerkosten in rekening. Deze kosten verminderen de potentiële groei van de belegging. De stortingskosten betaalt u eenmalig over elke geldstorting. De beheerkosten betaalt u over het totale bedrag in het beleggingsfonds en worden per maand verrekend.

 • Instapkosten (eenmalig over elke geldstorting):           1,05%
 • Beheerkosten van de lijfrente:                                       0,60% per jaar
 • Switchkosten:                                                                 0,60%
 • Verkoopkosten:                                                              0,05%

Daarnaast betaalt u fondskosten (afhankelijk van de gekozen fondsen). Het volledige kostenoverzicht van onze beleggingsfondsen vindt u in het prospectus en het Essentiële-informatiedocument (Eid).

Meer informatie of een offerte ontvangen?

Vul hieronder uw gegevens in en wij sturen u een brochure met offerte aanvraagformulier.

Heeft u vragen? Neem dan contact op Bel 020 - 23 51 490